2p2play / Shutterstock.com

Het Pollution Control Department (PCD) wil dat overheidspersoneel niet meer met de auto naar hun werk gaan als de concentratie PM 2,5 boven 100 microgram per kubieke meter lucht stijgt. De PCD denkt dat hierdoor de luchtkwaliteit kan verbeteren.

Gisteren belegde het departement een ingelaste bijeenkomst om maatregelen te bepalen voor de bestrijding van de smog en fijnstof. De bijeenkomst werd gehouden nadat maandag gebleken was dat 45 van de 48 meetstations in en om Bangkok concentraties PM 2,5 fijnstof te zien gaven die hoger waren dan de veilige waarden.

De PCD laat weten dat vrachtwagens tussen 6 en 10 uur en tussen 15 en 21 uur niet in de binnenstad mogen komen. De PCD wil ook meer watersproeiwagens in zetten. Alle voorstellen gaan naar de commissie luchtverontreiniging en worden daarna voorgelegd aan de National Environment Board.

Bron: Bangkok Post

No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website