Foto: © gnomeandi / Shutterstock.com

Gisteren is de eerste dag van de beruchte ‘Seven dangerous days’ begonnen. De wegen naar het Noordoosten van Thailand zijn overvol. De volksverhuizing is het begin van de de viering van het Thaise nieuwjaar: Songkran. 

In Nakhon Ratchasima was het bijna geen doorkomen aan. Ook op luchthaven Don Mueang en op de bus- en treinstations was het erg druk met Thai die naar hun geboortedorp reizen. De provincie Khon Kaen meldde ‘s ochtends vroeg al kilometerslange files. De Mittraphap Road en de rondweg rond de provinciehoofdstad zijn berucht om de vele ongelukken. Ook uit het Zuiden komen berichten over overbelaste wegen. In het district Pran Buri (Prachuap Khiri Khan) begonnen om 9.00 uur de wegen naar veertien districten verstopt te raken. Pran Buri is een bekend knelpunt omdat er twee hoofdwegen naar het Zuiden samenkomen.

In de overvolle treinen is het ook dringen geblazen. Alle slaapplaatsen in de treinen naar Phitsanulok zijn bezet. Het lijkt er op dat veel Thai dit jaar voor de trein kiezen in plaats van de bus, mogelijk vanwege enkele recente ongelukken met bussen.

De politie, het leger en ambtenaren voeren de week voor, tijdens en na Songkran extra controles uit op het gebruik van alcohol en drugs. Dit jaar is de doelstelling om het aantal verkeersdoden en -gewonden met 7 procent terug te dringen. Vorig jaar kwamen van 11 tot 17 april 238 personen in het verkeer om het leven en raakten 1.844 gewond. Deze cijfers zijn exclusief de zwaargewonden die later alsnog zijn overleden.

Adjunct-hoofdcommissaris Chiraphat van de politie in Bangkok waarschuwt dat degenen die in de hoofdstad onder invloed rijden, hun rijbewijs voorgoed kunnen kwijtraken. Ook passagiers en inzittenden kunnen beboet worden wanneer ze alcohol bij zich hebben, aldus Chiraphat.

Bron: Bangkok Post – Foto: Olifanten in Ayutthaya belagen omstanders met water.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

4 reacties op “‘Seven dangerous days’ rondom Nieuwjaarsvakantie zijn begonnen”

 1. VMKW zegt op

  Ondanks alle goede bedoelingen van de Thaise Overheid staat de teller al weer op 39 doden op woensdag 11 april……..

  • Sjaak S zegt op

   Zijn dat dan 39 meer doden dan op een normale dag? Ergens schreef iemand dat het gemiddelde zelfs hoger ligt, dus dan zou men met 39 doden zich nog gelukkig moeten prijzen.

   Het is wat iemand anders al schreef: deze getallen worden gebruikt om de negatieve kanten van Songkran uit te lichten.

   Men moet ook bedenken dat er een record aantal mensen onderweg is. Dan is het niet te vermijden dat het aantal ongelukken ook stijgt. Naar verhouding gezien, dus dan is het naar verhouding ook niet veel gevaarlijker en de kans dat je iets gebeurt naar verhouding ook niet echt hoger.

   Ik vind het wel in ieder geval goed dat er strenger opgetreden wordt. Velen rijden toch al als bezopenen te langzaam of te snel, in ieder geval onveilig. Dan nog eens dronken en zo snel mogelijk… tja, dan zullen die 39 doden wel boven op het “normale” aantal doden komen….

   De familie van mijn vrouw maakte haar al gek om even naar Surin te komen om daar met de familie Songkran te vieren. Maar we zien dat niet zo zitten om die afstand af te leggen, vooral door het drukke verkeer. Ja, ik spreek me tegen, maar mijn gevoel is sterker dan mijn verstand en ik blijf lekker met mijn vrouw thuis… misschien gaan we morgen een dagje naar de stad, maar dan niet via de Pethkasem…

  • teun zegt op

   Dat valt dan mee. Normaliter zijn er ca 70 doden per dag. In plaats van “al weer” zou het woordt “[as” op zijn plaats zijn. En het word “Ondanks” kan worden vervangen door “Dankzij”. Maar ….. 1 zwaluw etc.

 2. Robert zegt op

  Zag waar ik woon in Pattaya de vele Thai op weg naar huis of feestje met tassen bier en ander alcohol.
  Achter mij een feestje met Isaan muziek, rond 8 uur veranderde zingen in schreeuwen en niet veel later werd het stil. De alcohol en wat er misschien meer gebruikt word had zijn werk gedaan.
  Later in het verkeer begeven is nu een risico, onder invloed rijden zal veel slachtoffers geven zoals elk jaar.
  Thai zijn hardleers en gaan door tot ze niet meer kunnen lopen, gezellig he elk jaar Songkran.

  Robert.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website