De immigratie- en toeristenpolitie hebben op Koh Samui een Rus van 32 jaar aangehouden. Ze vroegen om zijn paspoort en ontdekten dat het visum van de man in 2012 was verlopen.

Daarmee heeft de man zijn toeristenvisum met 2.861 dagen overschreden. Hij werd overgedragen aan het politiebureau op Koh Samui voor een uitzetting.

De Russische onderdaan was het land binnengekomen via het Khuan Don-checkpoint in Satun op 12 januari 2012 met een toeristenvisum waarmee hij tot 11 februari 2012 kon verblijven in Thailand.

De Rus kan een ban van 10 jaar verwachten.

Bron: Bangkok Post

12 reacties op “Rus op Koh Samui heeft visum overstay van 7 jaar”

 1. brabantman zegt op

  Ik ken in Pattaya een Poolse Duitser. Heeft een overstay van zeker 10 jaar. Hijzelf blijkt er niet zo mee te zitten.

  • l.lagemaat zegt op

   Er blijven wel meer mensen onder de radar!
   Hoe lek is dit land nog? Met al zijn stempels en formulieren TM ……………..’s
   Hij wordt hoogstens het land uitgezet, so what ?!

   • RonnyLatYa zegt op

    En hoeveel illegalen verblijven er in Nederland, België, etc…. met al hun regeltjes en moderne(!) controle middelen ? Ze worden daar zelf het land niet uitgezet want zoiets past niet volgens bepaalde groeperingen. Dus krijgen ze enkel een papiertje met daarop het bevel het land te verlaten … en daar zijn ze van onder de indruk….

  • Leo Th. zegt op

   Hij kan daar dan nu ook nog weinig aan veranderen, als hij Thailand zou verlaten krijgt hij behalve de boete uiteraard ook een ban van 10 jaar. En als hij die boete niet kan betalen wacht hem opsluiting in een detentiecentrum. Vroeg of laat zal hij wel tegen de lamp lopen, wellicht bij een eventuele controle maar waarschijnlijker is dat hij vandaag of morgen door iemand aangegeven wordt. Want als jij het weet zullen ongetwijfeld ook anderen daarvan op de hoogte zijn en daar hoeft er maar eentje tussen te zitten die zijn mond ‘voorbij praat’. In 1999 ontmoette ik tijdens een rondreis door Thailand een Amerikaan, die hand en spandiensten verrichtte in een restaurantje in een afgelegen dorpje. Hij was dolblij met iemand Engels te kunnen praten en vertelde mij in no-time dat hij na het einde van de Vietnamoorlog (1975) in Thailand was beland. Nou, die zal ook geen verblijfsvergunning hebben gehad en met hem en die Poolse Duitser zullen er veel meer zijn. De dreiging van uitzetting is in feite nog hun minste probleem. Wanneer zij hun boete en vliegticket niet kunnen betalen worden zij opgesloten totdat zij daar, door tussenkomst van familie, wel toe in staat zijn.

   • RonnyLatYa zegt op

    Als ik me niet vergis hadden/hebben Amerikaanse Vietnam veteranen een apart statuut ivm verblijf in Thailand.
    Ik kan er echter niet speciaal iets over terugvinden dat dit bevestigd, dus ik vermeld het maar onder voorbehoud en voor wat het dan waard is.

    • Leo Th. zegt op

     Nu je het zegt Ronny gaat er ook bij een belletje rinkelen en heb jij hoogstwaarschijnlijk gelijk. De veteraan maakte destijds een sjofele indruk maar was erg vriendelijk en stond erop dat ik ondanks het nog vroege tijdstip in de morgen een plaatselijk gestoken whisky met hem dronk. Schijn kan bedriegen, hij zal ongetwijfeld maandelijks een veteranen pensioen hebben ontvangen én wie weet had hij ook eigen geld. Weliswaar was hij blij om een keer Engels te spreken maar hij vertelde mij ook dat hij zich in Thailand al jarenlang erg gelukkig voelde.

  • luc zegt op

   Als hij zich vrijwillig meldt bij de immigratiedienst dan krijgt hij een levenslang verbod om terug naar Thailand te keren. Als hij betrapt wordt … mag hij 10 jaar Thailand niet meer binnen. Bron : http://www.thailand-info.be/thailandvisumoverstay.htm

   • RonnyLatYa zegt op

    De informatie in je bron is dan ook niet (helemaal) correct.

    De Thaise wet zegt: Elke buitenlander met overstay kan worden gestraft met een gevangenisstraf tot 2 jaar, een boete van maximaal 20.000 Baht, of beide.
    (In de praktijk zal dit overeenkomen met een boete van 500 Baht per dag met een maximum van 20 000 Baht.)
    “Section 81
    Any alien who stay in the Kingdom without permission or with permission expired or revoked shall be punished with imprisonment not exceeding two years or a fine not exceeding 20,000 Baht or both.”
    http://thailaws.com/law/t_laws/tlaw0127.pdf

    Vanaf 20 maart 2016 zijn volgende bijkomende sancties van toepassing

    In het geval dat een buitenlander zichzelf aangeeft, zijn de volgende straffen van toepassing:
    – Overstay van meer dan 90 dagen: geen toegang tot Thailand voor de periode van 1 jaar.
    – Overstay van meer dan 1 jaar: geen toegang tot Thailand voor de periode van 3 jaar.
    – Overstay van meer dan 3 jaar: geen toegang tot Thailand voor de periode van 5 jaar.
    – Overstay van meer dan 5 jaar: geen toegang tot Thailand voor de periode van 10 jaar.
    In het geval dat een buitenlander zelf geen melding doet, en wordt aangehouden:
    – Overstay minder dan 1 jaar: geen toegang tot Thailand voor de periode van 5 jaar.
    – Overstay van meer dan 1 jaar: geen toegang tot Thailand voor de periode van 10 jaar.

    Deze nieuwe maatregelen zijn niet van toepassing :
    – Indien de buitenlander het land verlaat voor de leeftijd van 18 jaar.
    – Indien de buitenlander het land verlaat voor deze maatregelen in voege treden (20 maart 2016).
    https://www.immigration.go.th/index

 2. fred zegt op

  Ach ja als die mens voor de rest niemand tot overlast is of niemand lastigvalt. Het gaat uiteindelijk maar om een stempeltje en wat stickers. Er zijn ergere dingen in het leven.

  • RonnyLatYa zegt op

   Het zijn de immigratiewetten van Thailand en die zijn zo waardevol of nutteloos als de wetten die in je eigen land gelden….

 3. Caspar zegt op

  En dan vraag ik me af wat zo,n gast zich als levensonderhoud voorziet ???

  • brabantman zegt op

   Hij heeft het zelfs gepresteerd om met een witte helm op (dus als opzichter!) een tijdje in de bouw te werken (aanwezig te zijn).
   Deze man was en is helaas een goed voorbeeld van Oost-Europese tuig. Sorry van deze betiteling maar het zij zo. Van alle foefjes op de hoogte, hoe auto’s en automaten ongemerkt te kraken (incl ATM), internet te hacken enz. Bij een onverwacht bezoek van een kennis bleek hij een ongelooflijke berg credit cards op zijn tafel te hebben. Nu dan weet u het wel. Maar nog nooit opgepakt. Heeft nu een relatie met een puissant rijke Thaise weduwe. Zal ongetwijfeld bescherming genieten.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website