Aan wetten en maatregelen ontbreekt het niet in Thailand, alleen of er sprake is van handhaving is een tweede. Desondanks zijn kledingverkopers gewaarschuwd voor prijsopdrijving van zwarte kleding.

Als ze onredelijk hoge prijzen vragen, hamsteren of de kleding niet duidelijk van een prijskaartje voorzien, lopen ze het risico van een gevangenisstraf van maximaal zeven jaar en/of een boete tot 140.000 baht.

Het ministerie van handel vermoedt dat de verkopers willen profiteren van de enorme vraag naar zwarte kleding en heeft ze gewaarschuwd. Ambtenaren moeten de prijzen controleren en overtreders aanpakken.

In Bangkok is de vraag naar zwarte kleding zo groot dat een aantal winkels zijn uitverkocht. Voor een T-shirt wordt gemiddeld 150 baht gevraagd. Een zwarte blouse kost al snel 300 – 900 baht.

Mannen mogen mogen zwarte ook witte shirts dragen, vrouwen dienen alleen zwarte kleding te dragen. Toeristen wordt gevraagd vooral donkere kleuren te dragen. Ambtenaren moeten een jaar lang zwarte kleding dragen op hun werk en sommige bedrijven hebben de werknemers ook een kledingvoorschrift gegeven.

Bron: Bangkok Post

 

No votes yet.
Please wait...

8 reacties op “Rouw in Thailand: Zwarte kleding soms al uitverkocht en verbod voor hoge priizen”

 1. willem zegt op

  Nu doe ik niet graag oversteken in Pattaya maar s,avonds en dan in het zwart gekleed, lijkt me helemaal niet echt een rustmakend gevoel geven.Eind van de week zal ik het mee gaan maken.

  • RonnyLatPhrao zegt op

   Ze verkopen ook donkere reflecterende hesjes 🙂

 2. Henk zegt op

  Willem ,er word gevraagd donkere kleding te dragen doch dit is alleen uit respect en geen must .
  Overigens hoef je in Pattaya de weg niet over te steken want er is aan beide zijde niks te doen ,beetje uitgestorven allemaal.

 3. Jan Ponsteen zegt op

  Now dat valt wel mee in Bangkok, Vandaag zo 16e was er volop zwarte kleding in aanbod voor redelijke prijs.

 4. theoS zegt op

  quote ‘vrouwen dienen alleen zwarte kleding te dragen” unquote. Dit is niet waar, vrouwen en mannen kunnen beiden zwart of wit dragen. Kijk maar eens goed naar de foto hierboven, zie je helemaal rechts een vrouw in het wit.

 5. lung addie zegt op

  En WIT wordt ook aanzien als teken van respect … moet daarom precies niet zwart zijn.

  En, Willem, in Pattaya de weg oversteken is altijd gevaarlijk, of je nu in het wit of in het zwart gekleed bent. Het blijft uitkijken.

 6. chris zegt op

  Mannelijke ambtenaren mogen zwarte kleding combineren met wit. Dus een zwarte broek met een wit shirt ( en een zwarte dan wel witte stropdas) is ok. Daarnaast dragen een groot aantal ambtenaren uniformen op hun werk, en niet alleen de politie en het leger. Die hoeven hun klleding niet te veranderen maar zullen waarschijnlijk een zwarte armband of strik gaan dragen.

 7. Guus zegt op

  Dan ga je in het wit. Dat is ook een gepaste kleur
  Tijdens een rouwperiode.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website