De teerling is geworpen. Na duizend dagen is een eind gekomen aan het premierschap van Yingluck Shinawatra.

Het Constitutionele Hof heeft vandaag unaniem vastgesteld dat ze in 2011 met de overplaatsing van Thawil Pliensri, secretaris-generaal van de National Security Council, de grondwet heeft overtreden.

Voor negen ministers, die bij de overplaatsing betrokken waren, is het ook over en uit. De overige kabinetsleden kunnen aanblijven tot na de verkiezingen en de vorming van een nieuw kabinet.

Vice-minister-president en minister van Handel Niwatthamrong Boonsongpaisarn is door het resterende kabinet benoemd tot waarnemend premier.

Zie verder Hof beslist vandaag over het lot van Yingluck.

2 reacties op “Premier Yingluck en negen ministers moeten aftreden”

 1. danny zegt op

  Beste Dick ,

  Enorm bedankt voor je nieuws van vandaag.
  Het was een enorme belangrijke politiek beslissing en jij wist dit te melden vanaf je vakantieadres..geweldig.
  Ik ben blij voor Thailand ook al is de kans groot voor onrust en geweld wat ik natuurlijk niet hoop maar gezien het korte lontje van vele roodhemden is de kans wel groot.
  Mijn woonomgeving zit niet mee ,ik woon in het Mekka van de roodhemden het noordoosten.
  ik heb al heel wat manifestaties meegemaakt hier waar vooral de drank welig tierde .
  Hoe anders bij de grote protest acties in Bangkok , waar ik nooit alcohol heb gezien en waar de mensen over de inhoud van de politiek discussieerde .
  een goede groet van Danny

 2. loe zegt op

  Wel grappig, dat de nieuwe PM die benoemd is, de minister van handel was (commerce). De man die al een eeuwigheid in dienst was/is bij het Shin concern van de heer T. en verantwoordelijk was/is voor de puinhoop bij het rijst hypotheek systeem, waar al het geld is verdwenen, zodat de boeren al sinds oktober op hun geld wachten. Democratie op zijn Thais 🙂


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website