(SPhotograph / Shutterstock.com)

Mensen die in Thailand zonder gezichtsmasker de straat op gaan, riskeren een boete van 20.000 baht, dat is zo’n 525 euro. Deze regel geldt in 48 provincies. Om die reden heeft premier Prayut Chan-o-cha een boete van 6.000 baht gekregen omdat hij geen masker droeg tijdens een ontmoeting met zijn adviseurs tijdens een vergadering over vaccininkoop.

Premier Prayut Chan-o-cha zat maandag een bijeenkomst bij over de aanschaf van Covid-19-vaccins in het Government House. Er volgde kritiek dat hij geen masker droeg, daarna werd de foto verwijderd van Facebook.

De autoriteiten van Bangkok hebben het dragen van maskers vanaf maandag verplicht gesteld. In de hoofdstad is het dragen van een masker zowel binnen- als buitenshuis verplicht. Het dragen van een mondkapje is tevens verplicht in alle voertuigen in Bangkok waarin meer dan één persoon zit. Het gebod geldt ook wanneer ze tot hetzelfde gezin behoren. Sinds maandag heeft Bangkok zich aangesloten bij de 42 provincies die al eerder het dragen van een mondkapje in de openbare ruimte verplicht stelden.

Hoewel de maximale boete voor de overtreding 20.000 baht is, kan een aanklager besluiten om minder in rekening te brengen op basis van de regelgeving inzake boetes, die 6.000 baht voorschrijft voor de eerste overtreding, 12.000 baht voor de tweede en 20.000 baht voor de derde.

Bron: Bangkok Post

10 reacties op “Premier Prayut krijgt boete van 6.000 baht voor niet dragen mondkapje”

 1. Cornelis zegt op

  Niet onwaarschijnlijk dat dit door Prayut’s PR-mensen is bedacht…….

  • Cornelis zegt op

   Mijn vermoeden wordt – helaas – versterkt door het bericht dat er tot nu van de 10 miljoen inwoners in Bangkok nog steeds maar één is beboet: Prayit dus……. Over het hele land nog maar 13 maal boetes uitgedeeld, dus dit is de zoveelste maatregel waarvan de naleving niet gecontroleerd wordt.
   Gisteren fietste ik langs een politiecontrole op een hoofdweg, en de twee politiemensen die daar actief waren droegen gëén masker…….
   https://forum.thaivisa.com/topic/1215412-bangkok-only-one-person-fined-for-not-wearing-a-mask-but-you-know-who-he-is/

 2. Jozef zegt op

  Ook hier in Europa zie je nog steeds heel veel politiekers zonder mondmasker vergaderen.
  Ik stel me daarbij de vraag of dat alle deze “heren” niet voor hun beurt in het geheim hun vaccin reeds gekregen hebben.
  Ik kan mij niet van het idee ontdoen dat de “elite” braaf zijn beurt afwacht.
  Later met de camera’s erbij krijgen ze dan hun vaccin zgz dat dan waarschijnlijk een zoutoplossing is.
  We zullen het nooit weten, het zijn trouwens ‘politiekers’ he.
  Voor de rest wens ik iedereen een vlugge inenting en goede gezondheid toe.
  Jozef

  • Steven zegt op

   Jozef schrijft: “Ook hier in Europa zie je nog steeds heel veel politiekers zonder mondmasker vergaderen. Ik stel me daarbij de vraag of dat alle deze “heren” niet voor hun beurt in het geheim hun vaccin reeds gekregen hebben.”

   Die politici zitten wel op 1,5 meter afstand, dus voldoen aan de regels.

   Onwaarschijnlijk dat zij voor hun beurt geprikt zijn: er moet immers een arts/verpleegster prikken. Die dienen zich aan de vaccinatievolgorde te houden.
   Stel dat een politicus het toch probeert: er is het grote risico dat iemand anders het ziet… het raakt 99% zeker ooit bekend. Nederland is een redelijk open maatschappij… in de USA kon Bill Clinton nog niet eens een blow job door Monica Lewinsky geheim houden.
   Geen enkele politicus heeft voorgedrongen, zoiets zou al bekend zijn geworden. En het zou ontzettend stom zijn: hij/zij kan zijn verdere politieke loopbaan wel vergeten.

   In Peru drong de ex-president voor bij de vaccinatie met een behoorlijke sanctie tot gevolg:
   https://www.nu.nl/buitenland/6128201/ex-president-peru-die-voordrong-bij-vaccinatie-mag-10-jaar-geen-ambt-bekleden.html

   • Cornelis zegt op

    In Thailanf liggen de prioriteiten helaas anders. Kabinet en parlementsleden zijn met voorrang gevaccineerd…….

    • Steven zegt op

     … maar niet in het GEHEIM

   • chris zegt op

    beste Steven,
    Jij bent wel heel erg naief.
    Veel politici hebben zich al publiekelijk laten inenten om aan te tom\nen dat het een goede zaak is en dat het ook veilig is. Goed voor de volksgezondheid en goed voor de volgende verkiezingen.
    Politici kunnen worden geprikt door mensen die zich niet aan de prikvolgorde houden, als deze al zo strict is gedefinieerd. Wel eens gehoord van een dokter of een verpleegkundige de met de auto bij je thuis kan komen prikken? En hoeveel vaccins zijn er op sommige dagen over?

    • Steven zegt op

     Beste Chris, Beter lezen!
     Ik reageerde op de stelling van Jozef dat politici “zich in het geheim voor hun beurt hebben laten vaccineren”. Daarbij gaf hij het ‘bewijs’ dat hij politici heeft zien vergaderen zonder mondkapje. Vrijwel zeker heeft hij het daarom over NLse politici.

     Ik ben en blijf van mening dat NLse politici NIET in het geheim voor hun beurt gevaccineerd zijn.

     Het is mij bekend dat bijvoorbeeld Boris Johnson in de UK (evenals bijv Prayut in Thailand) zich als voorbeeld voor de camera’s heeft laten vaccineren.

     In Thailand zijn ook andere leden van de regering al gevaccineerd, maar dat is geen geheim.

 3. Steven zegt op

  Aardig en uitgebreid beschreven hier: https://thethaiger.com/coronavirus/thai-pm-fined-6000-baht-for-not-wearing-face-mask-during-cabinet-meeting

  Speaking to the media later, the governor said that, prior to his visit to Government House, the PM had asked him if he’d broken the law by going mask-less. He says he confirmed he had and that the PM was happy to pay the fine for his slip-up.

 4. Eric zegt op

  Ga er maar vanuit dat mondkapjes de komende jaren verplicht blijven in Azie. Het lijkt wel een PR stunt als “waarschuwing” dat “de farangs” zich ook aan deze regel moeten houden.

  “Het dragen van een mondkapje is tevens verplicht in alle voertuigen in Bangkok waarin meer dan één persoon zit. Het gebod geldt ook wanneer ze tot hetzelfde gezin behoren”.

  Prachtige zin. Ik gok dat dit zo is om de politie niet iedere auto te laten controleren?


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website