Premier Prayut laat weten dat de regering een zwarte lijst gaat aanleggen van corrupte zakenlieden die zaken doen met de overheid. Wie op de lijst staat, krijgt geen opdrachten meer. Dit is gisteren bekend gemaakt tijdens een vergadering van het National Anti-Corruption Committee.

Prayut wil daarnaast dat de commissie vaart zet achter corruptiezaken die schade hebben toegebracht aan het land, zoals de beschuldigingen van corruptie door ambtenaren die belast zijn met woningbouw.

Thailand wil graag beter scoren op de internationale ranglijst van corrupte landen. In deze index staat het land op plaats 76 van de 168 meest corrupte landen ter wereld (2015).

De premier heeft op basis van artikel 44 van de interim-grondwet opdracht gegeven onderzoek te doen naar 353 ambtenaren die worden verdacht van corruptie. Van hen zijn 98 al gestraft en ontslagen.

Bron: Bangkok Post

No votes yet.
Please wait...

3 reacties op “Prayut wil zwarte lijst van corrupte zakenlieden”

  1. jamro herbert zegt op

    ik hoop dat hij genoeg papier heeft !!

  2. teun zegt op

    Alleen zakenlui of ook militairen en politie-ambtenaren?

  3. Mr Bojangles zegt op

    Dacht dat Thailand groter was. Maar schijnt toch maar een klein land te zijn als ze maar 353 ambtenaren hebben. Nou, over 2 jaar zijn ze klaar met die lijst van corrupte zakenlieden. kunnen ze gaan zoeken naar nieuwe zakencontacten buiten Thailand die niet corrupt zijn. Gaat ook niet lukken natuurlijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website