Premier Prayut heeft gisteren laten weten dat Thailand werkt aan een nieuw plan om toeristen te kunnen volgen als ze het land bezoeken. Daarmee kan de verplichte quarantaine van veertien dagen worden opgeheven. Toeristen moeten dan nog wel bewijzen dat ze zijn gevaccineerd.

Het lijkt er op dat Prayut de strenge quarantaine eisen wil loslaten, nu er steeds meer berichten komen dat vaccinatie wel degelijk de overdracht van het virus kan voorkomen.

TAT wil toeristen met een vaccinatiepaspoort

Ook de Tourism Authority of Thailand (TAT) wil dat de regering voor juni een duidelijk plan heeft voor buitenlandse reizigers met een vaccinatie paspoort. Onderzoeken bevestigen dat toeristen bereid zijn zich te laten vaccineren en een vaccinatiepaspoort willen om zo weer naar het buitenland te kunnen reizen.

Uit een onderzoek van de TAT onder 4.127 Britten is gebleken dat 75 procent bereid is zich te laten vaccineren wanneer dit een eis wordt van vakantielanden. Maar 41 procent wil niet naar Thailand indien het huidige quarantainebeleid van kracht blijft (veertien dagen op eigen kosten in een door de overheid aangewezen quarantainefaciliteit).

Een onderzoek onder Finse toeristen leverde een soortgelijk resultaat op: 99 procent vindt vaccinatie belangrijk voor reizen naar het buitenland, maar 68 procent ziet er vanaf bij verplichte quarantaine.

Bron: Bangkok Post


» Laat een reactie achter


Rating: 3.75/5. From 12 votes.
Please wait...

27 reacties op “Prayut: ‘Thailand wil verplichte quarantaine afschaffen voor gevaccineerde buitenlanders’”

 1. ruud zegt op

  Het lijkt wat tegenstrijdig.
  Na vaccineren ben je niet besmettelijk, maar je moet wel gevolgd worden via een armband.
  De meeste mensen waarmee je als toerist in aanraking bent geweest, zullen waarschijnlijk onbekend blijven, tenzij ze in staat zijn om de mobiele telefoon van iedere Thai op ieder moment in de gaten te houden en te weten of die in de buurt van de armband is geweest.
  Dat lijkt me een heidense klus als de toerist van het openbaar vervoer gebruik heeft gemaakt.

  En dan heb je natuurlijk nog de een of twee mensen in Thailand zonder mobiele telefoon bij zich, die glippen dan tussen de mazen van het net door.

  • Kees zegt op

   Er is een verschil tussen immuniteit en besmetting. Je kan immuun zijn, door eigen antistoffen e/o door vaccinatie. Je kan wel degelijk besmettelijk zijn na vaccinatie. Zodra je iemand een hand geeft die covid heeft ben je besmet punt. Je wordt niet ziek, mits je gevaccineerd bent maar je bent dan wel drager en kan je direct of indirect iemand anders wel ziek maken.

   Verder staat er nergens in de boven vermelde text iets over een tracking armband, ook niet in het orginele artikel in de BKP.

 2. johank zegt op

  Denken ze daar nu echt in Thailand, dat degene die zich niet wil laten vaccineren, maar wel naar Thailand wil, niet aan een kopie of illegaal vaccinatie bewijs kan komen.
  Terwijl juist Thailand een meester is van dit soort “officiële” papiertjes/bewijzen.

  • Berry zegt op

   Er is een tussen oplossing.

   De Nederlandse/Belgische regering kan samenzitten met de Thaise ambassade en een vaccinatie document opstellen/gebruiken dat aanvaard wordt door de Thaise ambassade. Men kan bijvoorbeeld de Thaise ambassade ook toegang verlenen tot de vaccinatie database. Natuurlijk privacy problemen dienen overwonnen te worden.

   De Thaise ambassade kan dan aan iedere gevaccineerde een Thaise verklaring afleveren dat je gevaccineerd bent.

   Voor een globale oplossing spreekt men over een vaccinatie paspoort, met dezelfde beveiliging als een gewoon paspoort.

  • ed zegt op

   ja dat kan wel, maar als ze er achter komen dat het geen officieel vaccinatie bewijs is ,kan je wel eens een paar maanden gratis kost en inwoning krijgen . in niet in het Hilton . dus loop je wel een enorm risico.

  • Marc zegt op

   Wat een waardeloos en negatief getint commentaar. Natuurlijk zullen er altijd figuren zijn die dat zullen doen, maar in dit geval is de vaccinate ook voor de eigen bescherming. Bovendien loop je als vervalser altijd een extra risico; je moet het maar durven. Daarnaast kan er bij aankomst ook nog getest worden als extra voorzorg. Het volgen van de toerist via een app lijkt me enigszins overdreven en niet echt enorm veel bijdragen aan de strijd tegen virus verspreiding; ik heb het ook liever niet, maar zal ook geen belemmering zijn om te reizen.

   • Kris zegt op

    De opmerking is helemaal niet waardeloos, integendeel zelfs. De snelheid waarmee de mensen in België gevaccineerd worden is tergend langzaam. Ik verwacht mijn vaccin niet voor het einde van dit jaar!

    Heel wat mensen zitten al meer dan een jaar te wachten om hun Thaise geliefde, vrouw of familie te kunnen bezoeken. Als een illegaal papiertje ervoor zou kunnen zorgen dat ze binnenkort toch kunnen vertrekken vrees ik dat velen hiervan (mis)gebruik zullen maken. Thailand is wereldkampioen in corruptie, dit kan er ook wel bij.

    • ruud zegt op

     Het zal niet zomaar een papiertje zijn, er wordt ongetwijfeld een koppeling met het paspoort en de immigratie gemaakt.
     Daarbij ga ik ervan uit, dat je voorlopig nog niet naar Thailand zult kunnen, zonder bij de Thaise ambassade te zijn geweest.

     Dus niet gewoon een ticket kopen en in het vliegtuig stappen.

 3. Osen1977 zegt op

  Zeer blij dat Prayut eindelijk nadenkt over het loslaten van de verplichte quarantaine. Geeft toch een beetje hoop dat we in het najaar misschien weer Thailand kunnen bezoeken indien je de vaccinatie hebt gehad.
  Dat ze mij kunnen volgen via een armband heb ik weinig moeite mee. Als zijn denken dat dit de manier is om de toerisme weer op gang te brengen werk ik er graag aan mee.

 4. Yan zegt op

  Nu in Thailand vertoevend, vraag ik me dan af of…indien ik hier het vaccin kan bekomen, ik dan ook vrij naar Europa èn terug naar Thailand kan reizen zonder de hele mallemolen….

  • adje zegt op

   Terug naar Europa vanuit Thailand is nog nooit een probleem geweest. Andersom wel. Hopelijk verandert dat dadelijk als je het vaccin heb gehad. Maar vooralsnog zijn het plannen. En je weet het, plannen worden bijna dagelijks veranderd
   .

 5. Eric H zegt op

  alle negatievelingen ten spijt maar waar rook is is vuur dus eerdere berichten waren geen luchtballonnen.
  hopen dat ze de andere eisen zoals de 100000 dollar covid eis nu ook laten vallen
  en die armband, prima de Thai worden ook gevolgd met een app dus geen probleem
  volgende week wordt ik gevaccineerd en als ik de tweede heb en kan afreizen naar Thailand dan ga ik.
  Eindelijk mijn vrouw weer in levende wijze ontmoeten

  • PEER zegt op

   Beste Eric H,
   Als je écht gewild had, was je allang hier!!
   Enkel Covid19-negatief, fittofly, quarantaine-hotel en ‘n ticket, wat je zowiezo nodig had!!!
   Dan had je al 2 mnd je lieve vrouwtje in levende lijve kunnen aanschouwen!!
   Welcome in Thailand

  • Alain zegt op

   Laat je niet misleiden door die 100.000 dollar eis. Ik heb een verzekering voor 42 dagen met die volledige dekking en die kostte mij maar 33 euro. wel met een hoog eigen risico maar dat is een eigen keuze. Quarantaine kosten zijn verreweg het meest schandalig.

   • PEER zegt op

    Maar Alain toch!
    Wat noem je “schandalig”?
    15 dagen in ‘n Bangkok’s hotel voor plm € 80= per dag?
    Daar zitten ook nog es 45 keer ontbijt, lunch én diner bij.
    Bovendien zijn álle receptieleden steriel ingepakt, zelf de tuinlieden, schoonmaaksters en de mensen die je eten komen brengen! Je wordt gehaald en weggebracht.

    Je had het over de 100000 USD-eis?
    Je zult nog wel niet hier zijn, want zónder die vermelding redt je het niet?

 6. haki zegt op

  Ja Marc! Ik vind hier ook nogal veel negatiefs geschreven. Onterecht! Wees nu eens blij dat er een lichtpuntje is want ik hecht meer waarde aan de ideeen van de premier dan van één of andere official, zoals wij vorige week konden lezen en idem in december, wat dus ook niets is geworden. Dit nieuws van Prayut vind ik daarentegen wel geloofwaardig. Natuurlijk zal het ook zijn nadelen hebben, maar ik persoonlijk loop liever met een track/trace armband rond dan dat ik 15 dagen in quarantaine zit op nota bene eigen kosten (ca. € 1000).
  Ook ziet men vaak over het hoofd dat Thailand geen NL en geen B is. Hele andere cultuur en veel banger voor dat virus, wat ik hun niet kwalijk neem. Soms zelfs zou ik willen dat wij Nederlanders ook beetje meer respect voor dat virus zouden hebben en niet weer de boel verder open gooien, zoals gisteren door Rutte is voorgesteld met het jojo-beleid.
  En een internationaal vaccinatiebewijs is er al tientallen jaren (zie mijn posting van vorige week).

 7. Sjoerd zegt op

  Johank (10u37), iemand die met een vervalst document binnenkomt, loopt dan wel het risico dat dit ontdekt wordt. Dan is best mogelijk dat Thailand dit ziet als illegaal binnenkomen van het land, alsmede het in gevaar brengen van de volksgezondheid; met een pittige boete en/of gevangenisstraf als gevolg.

  En zo’n document vervalsen… kost veel moeite en geld. Een vaccinatie is gratis, nuttig, effectief en veilig.

  Dat laatste volgens de gegevens uit Israel , minder dan 0.3% had enige klachten. https://www.timesofisrael.com/post-covid-vaccine-under-0-3-of-israelis-reported-side-effects-to-doctor/

  De ernstigste klachten waren de volgende (maar dit komt normaal (dus zonder vaccinatie) met dezelfde frequentie voor):
  30 people suffered from partial or total facial nerve paralysis, but most of them have recovered. One person suffered facial nerve paralysis only after the second dose. It should be noted that facial nerve paralysis occurs among the population even without vaccination, and with similar frequency (15-30 cases per 100,000).
  Lees bovenstaande hier: https://en.globes.co.il/en/article-covid-vaccine-side-effects-in-israel-match-trials-1001359338

  Alle angstverhalen van anti-vaccers kunnen dus (gebaseerd op de ervaringen in Israel tot nu toe) dus de kliko in! Snel vaccineren en op naar Thailand!

 8. Jannus zegt op

  Begrijpelijk dat in Thailand door TAT wordt nagedacht hoe buitenlanders te verleiden hun vakanties door te brengen in Thailand. Doen zo goed als alle landen. Dat op allerlei manieren aan tracking andere tracing wordt gedacht is logisch. Je moet iets. Als eind van het jaar de wereld zo goed als zeker is voorzien van een of meerdere vaccins zullen dit soort controle-systemen hun charme verliezen en keren we zoetjes aan terug naar tijden van voor 2019. Overigens is het zo dat nog niet volledig vast staat of je ondanks vaccinatie wel of niet toch nog te besmetten bent dan wel zelf besmettelijk naar anderen. Eind van het jaar afwachten, aldus. Ik maak dit jaar nog geen enkele plan. Voorjaar 2022 kijk ik hoe te handelen na bevind. Zouden meer mensen moeten doen.

  • Jannus zegt op

   Oh ja, vergeten te melden waarom ik wacht tot eind van het jaar: omdat tzt ook meer bekend is over het gebruik en nut van zelf- en sneltesten. Daarover hoor ik de autoriteit in Thailand (nog) niet. Vandaar.

 9. Tom zegt op

  Is dit niet in strijd met de internationale rechten van mensen, dit is mensen verplichten een vaccin te nemen

  • Cornelis zegt op

   Er is geen sprake van een verplichting, je maakt ook in die situatie zelf de keuze.

   • Cornelis zegt op

    Nog deze toevoeging: je kunt ook alleen maar naar Thailand als je een vliegticket koopt – zie je dat dan ook als een ‘discriminerende’ verplichting?

  • Jacques zegt op

   In mijn optiek weegt een keuze gebaseerd op een sociale plicht boven een eigen keuze en recht die het tegendeel inhoudt. De mens is niet alleen op de wereld. Het eigen ik verhaal en dit geval ook onterechte angst is bij velen doorgeslagen en dat is een trieste constatering die de mensheid geen goed doet. We maken dit jammer genoeg maar al te vaak mee.

 10. Paul zegt op

  Vanaf welke leeftijd zou die eis gelden?

 11. johank zegt op

  @Sjoerd

  Denk je nu echt dat Thailand inzage heeft in de persoonsgegevens van NL?
  Betreft document vervalsen?
  Er is helemaal geen document, laat staan dat er EU internationaal afspraken zijn.
  Wij krijgen hier ook nog de discussie over wel of geen embleem op je jasje.
  Stel je voor dat die er MOET komen om naar uitgaan gelegenheden te gaan, zijn die binnen no time viavia te verkrijgen, waar een markt is er aanbod…
  En wat klachten betreft, dit is de korte termijn, op de lange termijn ook cijfers?
  Als jij nog .. jaar bent en een kinderwens hebt ga je die spuit ook nemen en welk vaccin dan?
  Dat zijn moeilijke keuzes voor iedereen.
  Ps ik ben absoluut GEEN viruswappie en ook ik geloof dat de aarde rond is…

 12. Jqac zegt op

  Wordt een beetje moe van de 1001 onbenulligen voorstellen. Volgens mij weten ze niet wat ze moeten schrijven en komen ze met de meeste no nonsens verhalen.
  Hoe willen ze dat doen voor zoveel toeristen? Wat gaat het kosten? Geldt dit ook voor thaien die terug keren?
  Het is onbegonnen werk.
  Ze zouden eerder vaart kunnen maken met hun eigen volk te vaccineren ipv gevaccineerd het land binnen komen.

 13. FrankyR zegt op

  Ik proef toch enige achterdocht bij sommigen tegenover het vaccin.

  Maar zouden diegene dat hetzelfde zeggen over vaccins tegen mazelen, waterpokken of de bof?
  Polio? Die hebben aantoonbaar duizenden, zoniet honderduizenden kinderen geholpen.

  En discriminatie? Ik vind dat mensen zich meer bewust moeten zijn van de gevolgen van hun keuzes. Je wilt die spuit niet? Dan ontzegd je je bepaalde vrijheden. Iemand schreef al dat je verplicht een vliegticket moet kopen om naar oa. Thailand te reizen. Discriminatie? Neen, eerder een gevolg van je eigen keuze (om geen ticket te kopen).

  Iedereen lijkt het Gele Boekje te zijn vergeten, waarin inentingen werden vastgelegd. Dat is toch internationaal erkend?

  En die tracker-armband? Genoeg lieden lopen rond met een smartphone op zak. Die van mij heeft al mijn wandelingen door Bangkok, Jomtien en Phuket vast gelegd. Waar ik geen moeite mee heb…


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website