Premier Prayut belooft meer openbaar vervoersverbindingen voor forenzen in de hoofdstad aan te leggen. De premier reageert op het succes van de uitbreiding van de Blue Line van Hua Lamphong naar Lak Song. Tijdens de proef van 2 maanden, waarbij het kaartje gratis was, maakten 2,5 miljoen personen gebruik van de nieuwe route.

Volgens de premier zorgen de nieuwe metrolijnen die de komende jaren klaarkomen voor vermindering van de luchtverontreiniging die door het verkeer wordt veroorzaakt.

Bron: Bangkok Post

7 reacties op “Prayut: Minder luchtverontreiniging door meer openbaar vervoer voor forenzen in Bangkok”

 1. Kees janssen zegt op

  De 2.5 miljoen reizigers die gebruik maken van het nieuwe gedeelte van de blue line konden gratis gebruik maken.
  Wat uiteindelijk hier van over blijft nu er betaald moet worden zal de komende maanden blijken.
  Veel reizigers hebben de stations bekeken. Bezoek je station wat makong dan struikel je over het aantal fotograferende bezoekers die er vertoeven.
  Kijk over 2 maand en we weten of het de aantallen blijft halen.

  • Johnny BG zegt op

   Ik zie hier precies dezelfde reactie als toen de BTS werd geopend. Totaal geen benul van de realiteit dat steden steeds meer bewoners aan trekt.
   Gelukkig zijn er in Thailand mensen met ballen die weten dat vooruitgang alleen kan ontstaan als de logistiek en het personenvervoer goed geregeld is.

 2. chris zegt op

  Wanneer geeft Prayut zelf het goede voorbeeld door met de metro, trein, bus of songteaw naar kantoor te gaan? En draagt de leden van zijn kabinet op hetzelfde te doen………………

  • janbeute zegt op

   En niet te vergeten de stationair met airco aan draaiende busjes van de Boboos.
   Want moet er een ergens naar toe, dan moet er wel een koel busje klaar staan.

   Jan Beute.

  • Johnny BG zegt op

   Deze opmerking is echt te treurig voor woorden.

   Elke toerist naar Thailand heeft een veel grotere millieuimpact en ik durf te beweren dat iedere buitenlander in Thailand vervuilender is dan een gemiddelde Thai in het dagelijkse leven.

   Gaat de NL of BE koning of de presidenten per fiets naar andere continenten?

   • chris zegt op

    De Nederlandse premier gaat met de fiets naar zijn werk, en zelfs op zijn wekelijkse bezoek bij de koning gebruikt hij de fiets. (Was wereldnieuws overigens een paar maanden geleden).
    Een Thaise prinses wordt ook herhaaldelijk in de BTS waargenomen.
    Gemiddeld genomen heb je wellicht gelijk maar er zijn circa 25 miljoen toeristen die gemiddeld een dag of 5 in Thailand zijn en 66 miljoen mensen die hier 365 dagen per jaar wonen.

   • Chris zegt op

    Ik had het NIET over reizen naar andere continenten maar naar kantoor.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website