Er lijkt nu serieus werk te worden gemaakt van het onderzoek naar de dood van de 30-jarige Elise Dallemange (30) in april op Koh Tao. De Crime Suppression Division (een speciale recherche eenheid) stuurt een team naar het eiland dat de laatste jaren negatief in het nieuws is door de vele jonge toeristen die daar om het leven komen door misdaad, een ongeval of vermeende zelfmoord.

De dood van de rouw is pas bekend geworden nadat haar moeder naar de media is gestapt. Ze gelooft niet dat haar dochter zelfmoord door ophanging heeft gepleegd. De locale politie op Koh Tao kwalificeerde de dood van de Belgische vrouw als zelfmoord, maar de moeder eist nu een grondig onderzoek naar de doodsoorzaak.

Het lichaam van Elise werd op 27 april gevonden, hangend aan een boom in de Tanote Bay. Vermoedelijk was ze toen al enkele dagen dood, omdat haar lichaam was aangevreten door hagedissen.

Adjunct-politiecommandant Wichob van de provincie Surat Thani, ontkent dat de politie de dood als zelfmoord heeft afgedaan. In het rapport over haar dood staat als oorzaak: verstikking. Verder benadrukt hij dat het stoffelijk overschot wel naar naar het Institute of Forensic Medicine van het Police General Hospital in Bangkok is gestuurd. Sommige media berichte dat dit niet gebeurt zou zijn, maar dat is volgens hem niet juist.

Wichob benadrukt dat het gebruik van een touw niet automatische betekent dat ze zichzelf heeft opgehangen. Het zegt dat het touw de oorzaak is van haar dood maar dat de politie nog moet onderzoeken of ze haar dood zelf heeft veroorzaakt.

Een andere politiechef van de provinciale politie herhaalt de verklaring van het hoofd van de politie op het eiland. De moeder van het slachtoffer zou in eerste instantie akkoord zijn gegaan met zelfdoding als doodsoorzaak.

Getuigen hebben volgens Preecha op 19 april gezien dat Dallemange wegrende van een bungalow die in brand was gevlogen. Ze had een tasje bij zich. De politie probeerde haar later te traceren, maar kon haar niet vinden. Op 21 april kocht Dallemange een kaartje om het eiland op 24 april te verlaten, zo blijkt uit videobeelden van een bewakingscamera.

Bron: Bangkok Post

3 reacties op “Politieteam doet onderzoek naar dood Belgische vrouw (30) op Koh Tao”

 1. RuudRdm zegt op

  Niet alleen Bangkok Post, ook het AD wijdt een frtikel aan de mysterieuze omstandigheden die 7 jonge mensen op Koh Tao het leven kostten: http://www.ad.nl/buitenland/hoe-een-thais-duikersparadijs-een-moordeiland-werd~a4109571/

 2. Jan Hoekstra zegt op

  2 maanden later komen ze in actie, wat een lapzwansen zijn het ook. Triest voor de ouders dat zij in een corrupt net terechtkomen.

 3. Chris van het dorpje zegt op

  Je gat doch niet een kaartje kopen om het eiland te verlaten ,
  wanneer je van plan bent om op het eiland zelfmoord te plegen .
  Iets klopt hier niet .


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website