De politie van Pattaya heeft zaterdag tijdens een inval op de Thep Prasit Pattaya Market, meer dan 10.000 namaakartikelen van 40 kraampjes in beslag genomen.

De inval, geleid door Pol Maj Gen Surachate Hakpan, plaatsvervangend commissaris van het Tourist Police Bureau, begon om ongeveer 11 uur ‘s middags. De in beslag genomen goederen waren kopieën van verschillende merkproducten, waaronder kleding, parfum, elektrische apparaten, horloges en handtassen. De waarde van de goederen zou tussen de drie en vier miljoen baht bedragen.

Hij zei dat de actie deel uitmaakte van de voortdurende samenwerking tussen Thailand en de Verenigde Staten om de hoeveelheid vervalste producten en schendingen van intellectuele eigendom te verminderen.

Bron: Bangkok Post


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

9 reacties op “Politie Pattaya neemt namaak merkproducten in beslag”

 1. John Chiang rai zegt op

  In principe niets anders als een soort belangrijk doen,waarbij de actie op zich niets anders is als een erg kleine druppel op een gloeiende plaat.
  Het hele land is vol met namaak en roof copiën zodat mocht het niet groter aangepakt worden,het hoogstens dwijlen blijft met de kraan open.

 2. Tony zegt op

  Het is in Azië en met name Thailand,Cambodja, Myanmar een feest voor westerse toeristen om een merk artikel (copie/fake) voor een prikkie te bemachtigen.Het is dweilen met de kraan open want er is wat wij noemen een overconsumptie (massa) aan nep spullen in Azië….
  Iedereen wil graag voor een duppie op de eerste rang of niet……
  Japan is ooit zo eerst begonnen en zie ik nog steeds van die nep artikelen.
  Alles wordt in Azië nagemaakt……..het zal ook niet lang duren tot ik mij zelfs eens vier of vijf keren tegen zal komen……want daar zijn ze echt goed in (copieren/namaken)
  Succes
  Groeten aan allen
  TonyM

 3. janbeute zegt op

  Wat te denken van nep auto en motorbike onderdelen .
  Enkele jarengeleden van een Thaise kennis remblokken vernieuwd aan de achteras van een Mercedes C classe .
  Origineel duits merk ATE was veel te duur .
  Kwam later met nieuwe blokken voor 900 bath .
  Op de verpakking stond Nippon technology , zal wel nooit Japan gezien hebben .
  Kocht ooit eens een benzineslang voor een Ford Aspire op de slang stond de naam Continentaal met dubbele letter a , de originele duitse naam is continental .
  De slang vertoonde na een halfjaar al scheuren en heb deze direct weer vervangen .
  Ruitenwisserbladen verpakking lijkt op de originele Bosch , maar naam is Bose .
  V riemen met de naam Mitsuboschi , en geen Mitsubishi .
  Allemaal goedkope en tevens gevaarlijke kopien .
  Remblokken ooit eens van een Honda Dream vervangen , kopie gemonteerd die slecht remde , origineel Honda gemonteerd remde weer als van oudsher .
  Deze kopien zijn veel gevaarlijker in gebruik , dan een T shirt of een handtasje oid van een bekend en veelal overprijst bekend merk .
  Beter is dat de Thaise gendarmerie hier eens wat meer aandacht aan besteed , met onderandere oog op de verkeers veiligheid

  Jan Beute .

 4. Caspar zegt op

  En wat te denken van nep batterijen van telefoons of laptop levensgevaarlijk nou een nep T schirt of Tasje Ok.
  Maar waar kan je zien of je een nep batterij in handen krijg???
  Bij de Mike shopping hall worden regelmatig invallen gedaan meestal net voor de kerstmis 55555.
  Kan de buit verdeelt worden hahaha maar zag op TV in de phillipijnen daar spotten ze er niet mee gelijk een buldozer over de motoren en auto,s die iligaal ingevoert zijn.

 5. johank zegt op

  Dit is een keer in de xxx tijd.
  Thailand doet dit uiteraard alleen maar voor de bühne, om bij Amerika een wit voetje te halen.
  Als dit 100% met harde politie hand consequent wordt gedaan stort de hele economie in mekaar.
  Dat dit nooit 100% gedaan kan worden heeft er voor een groot deel mee te maken dat geen enkele politie met hun salaris, een (modern) gezin met al hun “eisen” van tegenwoordig niet kan onderhouden.
  De politie heeft er alle belang bij om dit door te laten gaan, want hier mee kunnen ze hun salaris een beetje mee kunnen aanvullen.
  Hoe ouder je wordt krijg je meer “aanzien” in het korps, wat vaak resulteert naar een hogere aandeel van de “pot” die ze samen of alleen bij deze handelaren in namaak artikelen ophalen.

 6. brabantman zegt op

  Er is veel fake op de markt. Maar ik weet ook dat producenten van merkartikelen, voornamelijk textiel en schoenen, na sluitngstijd nog een uurtje doordraaien. Wordt aan opkopers verkocht. is dus geen mindere kwaliteit maar ‘overproductie’.
  Je kunt ook regelmatig echte (legale) merkkleding kopen met daarin een klein foutje. Wordt tegen spotprijzen verkocht

 7. theoS zegt op

  Als ze maar van mijn Baht 300- Windows 10 DVDs afblijven. Wat motorcycle aangaat koop ik alleen maar originele Honda onderdelen. Volgens mijn 21 jarige zoon maakt dat niet uit. Jong, eigenwijs en Thai.

 8. Sjaak S zegt op

  In de 37 jaar dat ik naar Thailand reis en nu woon, niets nieuws onder de zon. Dit soort acties verdienen nog niet eens het nieuws, want het gebeurt gewoonweg om de zoveel tijd. Ik heb vroeger voor kennissen dit soort nep-artikelen meegenomen, maar voor mezelf heel zelden. Liever een echte Casio dan een namaak Breitling.

  Maar zoals janbeute schrijft, dat er kopiën van onderdelen te koop zijn, die je uiteindelijk het leven kunnen kosten is veel ernstiger dan zo’n tasje. Ook in de vliegtuig industrie kun je voor 10% of minder van de prijs een namaak onderdeel kopen. Sommige airlines doen dit (of, althans personeel van die bedrijven) en dat is toch wel linke soep, wanneer bij een vlucht of landing zo’n onderdeel niet meer goed werkt…

  Trouwens gisteren op Lazada: ik had gezocht naar een Micro SD Kaart. Daar worden kaarten van 128gb voor 98 Baht of een 512 gb Micro SD kaart voor 185 Baht aangeboden. Dat kan nooit en te nimmer een echte zijn. Dus ook daar oppassen geblazen!

 9. l.lagemaat zegt op

  Waarom deze generaal Charachate uit Bangkok de boel in Pattaya komt “regelen”is verbazingwekkend.
  Hij zal ongetwijfeld ook hulp hebben gehad van niet “belanghebbende” politie agenten uit Pattaya.

  Vraag blijft: “Wie heeft deze markt aan de Thepprasit aangekaart?”

  Overige markten in Pattaya geen kopie goederen? Verbazingwekkend.

  Ook weer op het journaal problemen met ingevoerde dure auto’s gezien, daarover is in het verleden al een uitgebreide posting verschenen. De DSI heeft deze auto’s in beslag genomen, omdat er niets over betaald was. Men leert kennelijk nooit iets van het verleden!
  In de Filipijnen is dit opgelost om er met 3 walsen over al deze dure auto’s te gaan.
  Misschien mag je als herinnering het embleem eraf schroeven?!


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website