puwanai / Shutterstock.com

Het is een bekende vorm van zwendel bij het Grand Palace in Bangkok en de politie treedt er nu tegen op. Er komt iemand naar je toe en verteld dat het paleis gesloten is om welke reden dan ook. De Tuk-Tuk chauffeur stelt voor om je naar een andere bezienswaardigheid te brengen. Je wordt dan naar louche kleermakers en juwelenwinkeltjes gereden.

Als je daarover klaagt zeggen de Tuk-Tuk chauffeurs dat ze benzinebonnen krijgen van de winkeliers. Ze proberen medelijden te wekken en zeggen dat ze zo het hoofd boven water kunnen houden. Natuurlijk weten ze dat toeristen daar gevoelig voor zijn. Zo wordt je tot vervelens toe naar winkeltjes gereden waar je niet wilt zijn in de hoop dat je wat koopt, want dan krijgt de Tuk-Tuk chauffeur zijn commissie van de winkelier.

De toeristenpolitie heeft nu de opdracht gekregen van de autoriteiten om de oplichters aan te pakken. Ruim negentig personen zijn al aangehouden in de omgeving van het Grote paleis, waarvan 68 wegens verkeersovertredingen en 19 voor het verstoren van de openbare orde. Een andere groep van 52 personen is gewaarschuwd: blijf uit de buurt en vermijd bezigheden die het toeristisch imago van Thailand kunnen schaden.

Bron: Bangkok Post

3 reacties op “Politie pakt Tuk-Tuk chaufeurs aan voor oplichten toeristen bij Grand Palace”

 1. Sjaak S zegt op

  Dat was al twintig jaar geleden zo en is niets veranderd. Ik had destijds met een dubbele scam te maken: we werden naar een tempel gereden, die een beetje verlaten was en werden toen benaderd door iemand die vertelde dat hij daar op een bruiloftsfeest geweest was, verbaasd vragend hoe wij van deze tempel wisten. Op de vraag waar wij vandaan kwamen, kwam zijn verhaal. Dat hij in Nederland een kennis had en daar op bezoek ging en nu konden wij raden hoe hij de reis betaalde. Met sieraden die hij via een promotion in Bangkok kocht en in Amsterdam met veel winst kon verkopen… het verhaal is bekend.

  Ik onderbrak hem midden in zijn verhaal en maakte het voor hem af. Toen ik hem glimlachend vertelde dat zijn relaas al vele jaren oud was en de meeste toeristen dat al intussen kennen (blijkbaar niet), gaf hij als verweer dat vele Thais door de buitenlanders uitgebuit werden en hij dat nu eens terug wilde doen.
  Ik gaf hem de raad eens een ander verhaal te bedenken. Dan kon hij meer verdienen, maar aan ons had hij niets.
  Even later kwam de Tuk-tuk chauffeur van toilet terug en reed ons verder. Omdat hij waarschijnlijk van plan was ons naar de diverse winkeltjes te brengen lieten we hem onderweg stoppen, gaven hem de afgesproken 50 baht en zochten een nieuw vervoer, dit keer zonder problemen ons terug naar ons hotel brengend.

 2. Niek zegt op

  Er zijn zelfs tuk-tuk chauffeurs die je een gratis rit aanbieden als je maar bereid bent 2 stops te doen nl. bij juwelen- of kledingzaken, waar ze dan meer geld van krijgen dan ze van de passagier kunnen vragen.
  Je moet dan wel even uitstappen om de zaak even in- en uit te lopen.

 3. pvisser zegt op

  Wij komen al vele jaren in Thailand we vinden dat u goed werk verricht zelf hebben wij het helaas eenmaal meegemaakt 16 jaar geleden dus goed geleerd we hebben pas geleden nog bij het paleis ook zo een man gehad die ons aansprak en zei dat het paleis gesloten was gelukkig wisten wij vande praktijken van deze mannen maar ze worden wel kwaad als je zegt dat het niet klopt. Met vriendelijke groeten loes. Valat.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website