Bij een inval in drie magazijnen in de districten Klong San en Pomprap Sattruphai in Bangkok, zijn 210.000 brillen en merkzonnebrillen in beslag genomen. Het gaat om namaak van bekende merken zoals Ray-Ban, Prada, Dior, Louis Vuitton, Chanel, Burberry en Oakley.

De inval werd uitgevoerd door het Bureau of Intellectual Property Crime in samenwerking met de Thaise FBI (DSI). Een vertegenwoordigster van Luxottica Group SpA, het Italiaanse bedrijf dat het geregistreerde handelsmerk van Ray-Ban bezit was bij de actie aanwezig. De Chinese eigenaar van de magazijnen is aangehouden.

De DSI wil harder optreden tegen de namaakindustrie want Thailand heeft op dat gebied een slechte naam. Al eerder is Thailand door de VS op de Priority Watch List gezet vanwege misbruik van intellectuele eigendomsrechten. De vertegenwoordigster van Luxottica dringt er bij de DSI op aan haar onderzoek naar smokkelroutes uit te breiden. Ze heeft ook de douane gevraagd onderzoek te doen naar de geldstromen van de Chinese en andere verdachten.

Bron: Bangkok Post

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website