De pensioengerechtigde leeftijd voor ambtenaren en werknemers van staatsbedrijven gaat omhoog van 60 naar 63 jaar. De verhoging maakt deel uit van een maatregelen tegen de vergrijzing in Thailand.

Waarschijnlijk duurt het nog zes jaar voordat de leeftijdsverhoging volledig is ingevoerd. Ambtenaren die in 2019 en 2020 zestig jaar worden, blijven nog een jaar werken. Wie in 2021 en 2022 zestig jaar wordt, blijft aan het werk tot hij 61 jaar wordt en wie in 2023 en 2024 zestig jaar wordt, kan pas op zijn 63e met pensioen.

Bron: Bangkok Post

No votes yet.
Please wait...

4 reacties op “Pensioenleeftijd Thaise ambtenaren omhoog van 60 naar 63 jaar”

 1. chris zegt op

  Natuurlijk helpen deze maatregelen niet tegen de vergrijzing. Dat is een demografisch proces dat gewoon doorgaat. Het helpt wel tegen de toenemende kosten van de vergrijzing omdat de start van de pensioenbetalingen nu drie jaar wordt uitgesteld.

  • Ger-Korat zegt op

   Belangrijkste is dat de ambtenaren 3 jaar langer een salaris krijgen. Voordelig bijvoorbeeld als ze de keus hebben gemaakt om het pensioen in 1 x uit te betalen. En voor de overheid is het voor degene die een levenslang pensioen kiezen voordeliger want immers 3 jaat minder pensioenuitbetaling maar wel 3 jaar langer premiebetalingen.
   Onderwijs, waar velen werkzaam zijn, staat niet in het rijtje dus hier blijft denk ik de pensioenleeftijd gelijk.

 2. khun zegt op

  Wat echt helpt om de vergrijzing tegen te gaan is het terugdringen van de dagelijkse verkeersdoden. Het grootste percentage verkeersdoden is in de jongste lagen van de bevolking.

 3. Hermann zegt op

  Geldt dit ook voor werknemers van TOT?


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website