De NCPO (de militaire regering) wil af van het grote aantal speedboten, naar schatting duizend, die nu aan de Bali Hai pier in Pattaya liggen. De actie moet het toeristisch imago van de stad verbeteren.

Een andere reden is dat volgend jaar in Pattaya grote internationale botenshow wordt gehouden en er nu niet veel ruimte meer is bij de aanlegsteigers.

De voorzitter van de Pattaya Tourist Boat Association, die ook lid is van de gemeenteraad van Pattaya, is het eens met de NCPO. De speedboot eigenaren zijn minder blij. Zij denken dat het verwijderen van de speedboten het toerisme juist kan schaden.

De Bali Hai pier beslaat een gebied van 17 rai en is ontwikkeld als havengebied met een diepwater zone voor commerciële veerboten en een jachthaven voor speedboten. De meeste speedboten brengen toeristen naar Koh Lan, een eilandje voor de kust bij Pattaya. De passagiers worden op het noordelijke strand opgepikt, dat zorgt iedere ochtend voor veel overlast.

Het is onduidelijke waar de speedboten naar toe moeten als ze niet meer mogen aanmeren bij de pier. De exploitanten vrezen dat dit tot kostenverhogingen zal leiden, wanneer ze de toeristen elders moeten oppikken.

Bron: Bangkok Post

6 reacties op “Pattaya wil af van speedboten bij Bali Hai pier”

 1. Ad zegt op

  Helemaal mee eens, is dood-en-dood zonde. Kan je een schitterende plek van maken. Rutte zou zeggen: Pleurt op (met AL die boten daar. Schoonmaken, herinrichten, schitterend stukje boulevard. Zeker als jachthaven straks open is daar. Ad.

 2. Nico zegt op

  Tja,

  Z’n 1000 boten, het is met alles in Thailand. O, mijn buurman begint……… dat kan ik ook doen.
  Binnen de kortste keren heb je 100 autobanden verhuurders op het strand, enz.

  Echt eigen initiatief hebben ze niet in Thailand en over marketing maar te zwijgen.

  De meeste doen maar en bouwen hele pandjes illegaal en o, wee, als ze het moeten afbreken.

  Tja, this Thailand

  Groetjes vanuit een nat Laks-Si.
  Nico

 3. rob zegt op

  Wellicht een heel goed idee om wat van deze speedboten te ( laten ) verwijderen. Veel van deze boten liggen daar weken / maanden zonder dat er ooit mee gevaren wordt. Het is nou niet bepaald een toeristische aanblik te noemen…

 4. l.lagemaat zegt op

  De grote internationale botenshow zal zeer waarschijnlijk niet aan de Bali Hai pier plaatsvinden, omdat de faciliteiten ontbreken, maar in de Ocean Marina haven.

  Op 24 – 27 november 2016 zal in de Ocean Marina haven voor de 5e keer ook weer de jaarlijkse botenshow gehouden worden.

  Donderdag 24 november:
  -11.00 -19.00 Exhibition Show Time
  -11.00 – 21.00 Food & drinks Festival
  -15.00 -16.00 Opening Ceremony

  overige data zie aankondigingen in de media

 5. T zegt op

  Een kostenverhoging en met bijna 2500 bth retour en dat is het tarief naar veel onderhandelen was het al niet echt goedkoop. En als je dan ook al niet meer direct vanaf het strand kunt instappen is het voordeel van deze boten toch echt wel ver weg denk ik.

 6. zwier zegt op

  Het is toch niet te volgen en te geloven
  Minder boten prima, je moet op een avond langs de haven rijden
  Wat een troep van olie en boten.

  Maar men heeft een paar jaar terug nieuwe aanlegplaatsen gemaakt
  In het begin zag het er prachtig uit
  als je nu kijkt
  Oud roest en vervallen.
  Er heeft nooit een boot gelegen

  Weet niet hoe veel weer geïnvesteerd voor verval

  Dan denk je maar het is Thailand


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website