De maritieme autoriteiten in Pattaya hebben de rode vlag gehesen voor alle kleine boten, inclusief speedboten en jetski’s. De vaartuigen kunnen beter aan wal blijven nu de tropische storm Wipha zorgt voor een ruwe zee in de Golf en de Andaman zee.

De tropische storm Wipha, ligt nu nog boven Vietnam, maar zal naar verwachting zorgen voor zware regenval in het oosten, noordoosten en noorden van het land. Samen met de moesson in het zuiden, moet men tot 6 augustus rekening houden met hoge golven in de Golf van Thailand en de Andaman Zee.

Het slechte weer heeft ook gevolgen voor de gemiddeld 7.000 Thaise en buitenlandse toeristen bezoekers van het eiland Koh Larn, voor de kust van Pattaya. Er gaan dagelijks vele veerdiensten vanaf de Laem Bali Hai-pier naar het eiland.

Marineofficieren en vrijwilligers zijn beschikbaar gesteld om de toeristenpolitie en ambtenaren van de gemeente Pattaya te helpen, die de veerboten bij de pier moeten controleren. Kleine schepen – speedboten, jetski’s en vissersboten – mochten de Pattayaanse kust niet verlaten. Alleen grote boten mochten uitvaren en de bemanning werd gewaarschuwd om extra voorzichtig te zijn.

Bron: Bangkok Post

1 reactie op “Pattaya: Kleine boten, speedboten en jetski’s moeten niet uitvaren vanwege tropische storm”

  1. l.lagemaat zegt op

    Veel Chinezen stonden op de Pattaya Beach vergeefs te wachten op boten, die ze naar Koh Larn zouden brengen. Vanwege het weer was een vaarverbod afgekondigd


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website