De Port Authority of Thailand (PAT) gaat 6.144 appartementen bouwen aan soi Trimitr, een zijstraat van de Rama IV Road. De behuizing is bestemd voor de bewoners van 26 sloppenwijken die nu illegaal op land van de PAT in Khlong Toey wonen. 

Er komen vier flats van 25 verdiepingen met elk 1.536 wooneenheden van 33 vierkante meter die in 2022 klaar moeten zijn. Het ministerie van transport zorgt voor een tramverbinding naar MRT-station Klong Toey.

De eerste vier verdiepingen van de flats zijn voor algemeen gebruik en parkeerruimte, vanaf de vijfde verdieping beginnen de wooneenheden. Op het terrein van 58 rai wordt ook ruimte gereserveerd voor kantoren, winkels, het Klong Toey districtskantoor, een markt of buurtwinkelcentrum, een school, stichting en politiebureau.

De wooneenheden zijn niet alleen bestemd voor de 26 sloppenwijken op het PAT-land, maar ook voor vijf buurten onder de autosnelweg. Samen bevatten ze 12.500 huishoudens, waarvan 12.000 uit de 26 buurten en 500 huishoudens die onder de snelweg wonen.

Bron: Bangkok Post

1 reactie op “PAT bouwt wooneenheden voor sloppenwijk bewoners”

  1. Pat zegt op

    Knap initiatief, een overheid die iets doet voor een arm deel van haar eigen bevolking, daar kunnen vele Afrikaanse landen een voorbeeld aan nemen.

    En Westerse landen ook trouwens, want die doen vaak meer voor de niet-eigen bevolking!


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website