Oplichters maken misbruik van misère

Door Redactie
Geplaatst in Nieuws uit Thailand
Tags:
22 november 2011

Uthai Phuwanan (55) is al haar spaargeld kwijt. Ze kreeg een telefoontje van iemand die zich voordeed als ambtenaar van het ministerie van Binnenlandse Zaken.

Of ze zich via een ATM maar even wilde registreren als slachtoffer om in aanmerking te komen voor compensatie door de overheid. Het resultaat is dat ze nu 150.000 baht armer is.

Uthai, een onderwijzeres, is niet de enige die in de val is getrapt. De slachtoffers hadden geen argwaan omdat ze benaderd werden op het moment toen de regering financiële hulp aanbood. Thiraphong Naksuk van het politiebureau Bang Bon zegt dat de oplichters gebruik maken van een oude truc.’This time the gang fooled its targets with new words made suitable to the situation.’

Hij zegt dat ATM’s een populair kanaal vormen om mensen geld afhandig te maken. De beller kan zich voordoen als belastingambtenaar, die belasting teruggeeft of bankemployé die beweert dat de slachtoffers geld verschuldigd zijn aan de bank. Al deze praatjes eindigen in een trip naar de ATM. Wanneer de slachtoffers voor de ATM staan, krijgen ze telefonisch instructies, waarbij ze niet in de gaten hebben dat ze geld overmaken.

De bendes achterhalen is niet eens eenvoudig omdat ze vaak vanuit het buitenland bellen. Eerder opgerolde bendes opereerden vanuit China en Taiwan.

www.dickvanderlugt.nl

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website