Een Noorse vechtsport specialist (53) heeft tijdens een ruzie in een hotel in Phuket een Brit gedood. Hij wurgde de man nadat hij geklaagd had over de herrie uit de aangrenzende hotelkamer van de Noor en zijn echtgenote.

De Brit (34) zou een vleesmes bij zich hebben gehad toen hij om 4 uur ’s nachts klaagde. Ook de hotelstaf had de Noor al tweemaal gewaarschuwd vanwege het lawaai. Naar verluidt waren de Noor en zijn echtgenote onder invloed.

De Brit was samen met zijn vrouw en hun 20 maanden oude zoontje op vakantie. Hij zou de Noor hebben verwond met het mes, waarna die een nekklem toepaste. De Brit stikte vervolgens.

De Britse ambassade heeft moeder en kind geholpen bij hun terugkeer naar Engeland. De vechtersbaas is op borgtocht vrijgelaten maar zijn paspoort is ingenomen.

De Britse vrouw ontkent dat haar man een mes bij zich had. Ze zegt ook dat de Noor via het balkon hun kamer was binnengedrongen, maar het duurde erg lang voordat de hotelbewaking hulp kwam bieden.

Bron: Bangkok Post

7 reacties op “Noorse vechtsport specialist dood Brit in Phuket die klaagde over geluidsoverlast”

 1. Bob zegt op

  Kunnen de mensen niet gewoon rekening houden met elkaar ?!
  Zeer triest…moge het recht zegevieren !

 2. toon zegt op

  gewoon 10 jaar vast zetten. Wurging met de dood is moord.Als hij bewusteloos is dan stopt het zonder de dood als je de klem weer open doet. dus dit is moord

 3. Jacques zegt op

  Weer een standaard verhaal wat we overal op de wereld kunnen aanschouwen. Triest voorbeeld van hoe de mensheid met elkaar omgaat. Kennelijk een overlast pleger onder invloed en een klager mogelijk gewapend met een mes. Zal mij benieuwen hoe het plaats delict onderzoek heeft plaatsgevonden. Daar is men lang niet altijd secuur in. De Noor op borgtocht vrij als verdachte in een moordonderzoek? ! Zou mijn voorkeur niet hebben, maar ja geld daar is men niet vies van.

 4. rudi zegt op

  Dit vreselijke drama had niet moeten gebeuren als de security accuraat zou hebben opgetreden . Om 4 uur s nachts nog een hotelgast hebben die met zijn nachtlawaai andere hotelgasten het leven zuur maakt hoort niet . Desnoods hadden ze die onder invloed verkerende Noor maar moeten laten oppakken door de politie . De security was al 2 keer op de kamer van die gek geweest , dus ze hadden moeten inschatten welk vlees ze in de kuip hadden .

 5. janbeute zegt op

  En weer lees ik het woord borgtocht.
  Betekent meestal hier in Thailand, die zien we nooit meer terug.
  Te zien als voorbeeld oa bij Yingluck en Boss van redbull en zoonlief van mevr Duisenberg.

  Jan Beute

 6. John zegt op

  borgtocht betekend reis na het buitenland en een nieuwe auto voor de gene die hem hebben laten gaan.
  borgtocht voor iemand die in het buitenland(niet in Thailand ) geld wit gewassen heeft bestaat niet omdat in beslag genomen huizen en auto’s en goederen meer op leveren.
  in dit land ben je uitgeleverd aan de goed wil van de dienstdoende persoon
  als je op het einde van de maand in de problemen komt wordt een borgtocht graag geaccepteerd als aanvulling want een moord op een farang zal hem een zorg zijn.
  ik ben blij dat ik in de isaan in een klein dorpje woon ver weg van al deze ellende.

  • janbeute zegt op

   Beste John, denk je nou echt dat er in kleine dorpjes in Thailand nooit wat gebeurt.
   Ik woon ook in een klein dorpje in de Lamphun provincie, maar geloof me hier gebeurt genoeg.
   Nichtje van mijn ega met vriend halfjaar geleden opgepakt tijdens een politie controle in Chiangmai met een auto vol met ice.
   Waren onderweg naar huis na vertrek van bezoek aan de big boss en op naar de locale kladizie en die is er genoeg.
   Hij nu 25 jaar vonnis achter tralies zij heeft een borg van 2 miljoen , die uiteraard niemand wil en kan betalen en ik zeker niet.
   Ook zij afwachtend op vonnis al 6 maanden niet meer gezien zit in Chiangmai op water en brood.
   Verleden jaar schiet partij in ons dorp politie schoot ook een ice jaba dealer naar de eeuwige reisvelden.
   Dus ook hier in een klein dorp is er wel eens leven in de brouwerij, anders is het zo saai.

   Jan Beute.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website