Massaprotest bij de Ratchaprasong Intersection (Brickinfo Media / Shutterstock.com)

In de hoofdstad Bangkok is vandaag de noodtoestand uitgeroepen vanwege de grootschalige anti-regeringsdemonstraties. Premier Prayut heeft daarvoor een spoedvergadering belegt.

Prayut waarschuwde dat er ook een avondklok wordt ingesteld als de situatie escaleert. Het nooddecreet werd uitgevaardigd nadat protestgroepen die zichzelf ‘Khana Rassadorn 2563’ (Volkspartij 2020) noemen, hadden opgeroepen om om zich bij verschillende gelegenheden in Bangkok te verzamelen.

Demonstratieleiders hebben woensdag een massabijeenkomst gehouden bij het Monument voor de Democratie op Ratchadamnoen Avenue en marcheerden later die avond richting het Government House.

Tijdens het protest zijn diverse wetten overtreden aldus de regering. Er wordt onrust gezaaid en de blokkering van een koninklijke autocolonne door demonstranten wordt hun zwaar aangerekend.

De noodtoestand is volgens de regering nodig omdat door de demonstraties het coronavirus kan worden verspreid en dat heet weer gevolgen voor de toch al kwetsbare economie van het land.

Bron: Bangkok Post

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website