Vanaf 1 november worden nog vijf toeristische bestemmingen in Thailand geopend voor internationale bezoekers op voorwaarde dat er tot die tijd geen nieuwe grote Covid-19 uitbraak in de gebieden is.

Het gaat om Bangkok, Chiang Mai (Muang, Mae Rim, Mae Taeng en Doi Tao), Prachuap Khiri Khan (Hua Hin), Phetchaburi (Cha-am) en Chon Buri (Pattaya, Bang Lamung en Sattahip), aldus regeringswoordvoerder Thanakorn Wangboonkongchana.

Er wordt vooral kritisch naar Bangkok gekeken omdat het de toegangspoort tot het land is. “Hoewel toeristen misschien liever naar de zee of de bergen gaan, moeten ze bijna allemaal minstens één keer naar Bangkok”, zegt Thanakorn.

De hoofdstad was recent het epicentrum van de derde golf van de uitbraak, met het hoogste aantal besmettingen en sterfgevallen. Inmiddels is het aantal nieuwe besmettingen in het hele land gedaald tot iets meer dan 10.000 per dag, een niveau dat beheersbaar is, aldus de autoriteiten.

Het blijft onduidelijk wat de visie van de Bangkok Metropolitan Administration op het plan is. Eerder had de gouverneur van Bangkok gezegd dat de hoofdstad pas zou worden geopend als hij groen licht gaf, waarbij hij opmerkte dat een vaccinatiegraad van 70% in alle districten noodzakelijk was.

Het vaccineren in Thailand is inmiddels goed op stoom gekomen, zo werden er zaterdag op 1 dag, meer dan miljoen prikken gezet.

15 reacties op “Per 1 november nog vijf gebieden open voor internationale toeristen”

 1. Kees zegt op

  Geweldig, maar kan iemand ons vertellen hoe je in Chiang Mai komt? Daar gaan geen rechtstreekse vluchten heen en in Bangkok van het ene naar het andere vliegveld zal wel geen optie zijn.

  • Cor zegt op

   Beste Kees
   Na je 7 dagen quarantaine kan je gerust naar Don Muang.
   Volledige afschaffing van de quarantaine vanaf 1 november lukt wellicht niet, omdat dat betekent dat eind volgende week 70% van de bevolking in Bkk volledig gevaccineerd moet zijn (twee prikken plus 14 dagen, pas dan wordt men als volledig gevaccineerd beschouwd).
   Dat wordt erg krap vrees ik.
   Cor

   • Kees zegt op

    Cor, bedankt voor je reactie, maar dan zullen we altijd in Bangkok in quarantaine moeten en kan dit niet in het mooie Chiang Mai.

    • Eric BKK zegt op

     Dat klopt ja. Zoals je ook geen ommetje naar de 7-11 op de hoek kunt maken of ’n duik in het zwembad kunt nemen tijdens de quarantaine. Wat maakt het dus uit of je in het “mooie Chiang Mai” in een hotelkamer zit of in Bangkok?

     Los hiervan: quarantaine is geen lolletje maar 7 dagen (8 nachten gok ik) in een hotelkamer zou toch moeten lukken, of dit nu in BKK of CM is maakt helemaal niks uit. Na 7 dagen kun je gaan en staan waar je wil dus op naar CM.

     In tegenstelling tot bv de Filippijnen en Vietnam kun je Thailand toch nog binnen komen. Dan maar via BKK, niet?

    • Maayan zegt op

     Je kunt bijvoorbeeld direct naar Phuket of Krabi vliegen

  • Mark zegt op

   Kees vraagt “Kan iemand ons vertellen hoe je in Chiang Mai komt?”

   Mits “gecontroleerde/georganiseerde” overstap van een internationale vlucht op Suvarnabhumi airport naar binnenlandse vlucht richting Chiang Mai airport zou ik zo denken.
   Alvast Thais Smile en Bangkok Airways vliegen van Suvarnabhumi naar CNX.

   Die gecontroleerde/georganiseerde overstap van internationale vlucht bestaat nu al op Suvarnabhumi airport voor vluchten naar Samui. Kan niet zo moeilijk zijn om iets gelijkaardig te organiseren voor andere bestemmingen.

   Ik begrijp vooral niet waarom Suvarnabhumi airport onder de algemene (provinciale) anti-covid regeling valt. Voor dé internationale luchthaven van het land zou je toch specifieke veiligheidsprocedures verwachten die maximaal de operationaliteit van de luchthaven in veilige omstandigheden verzekeren.

   Bestuurlijk hokjesdenken gaat blijkbaar boven het internationaal belang van de luchthaven. TiT 🙂

 2. Barney zegt op

  Waarschijnlijk een domme vraag, maar wat betekent dat voor diegenen die 7 dagen ASQ in BKK er op hebben zitten en naar Isaan willen, met om het even welke vervoermiddel en de nodige provincies moeten doorkruisen? Ik meen ooit op het Blog gelezen te hebben dat dit afhangt van het lokale opperhoofd (of Immigration?). Wil graag naar de schoonfamilie.

  • Eric BKK zegt op

   Vraag een taxichauffeur in BKK en spreek een prijs af. Start de reis en zie of het lukt. Niet geschoten, altijd mis. Ik denk dat het je wel lukt overigens..

 3. José zegt op

  Wat een beetje gemist is in het nieuws is dat Phangnga, KhaoLak inmiddels ook open is.

  Vanaf 1 OKTOBER zelfs al!

  https://www.tatnews.org/2021/10/phang-nga-prompt-amazing-khao-lak-ko-yao-sandbox/

  Langzaam komt het toch weer op gang in Thailand.

 4. S.a.a. zegt op

  Heb vandaag mensen gesproken die zonder problemen met de auto van BKK naar Loei (Isaan) zijn gereden. Ken ook mensen die paar dagen terug van BKK naar Hua Hin zijn gereden na 7 dagen asq. Ook geen probleem.

 5. jean zegt op

  Op 1september ben ik uit quarantaine gekomen in Bahangkok.
  Toen is mijn vrouw mij komen afhalen met een taxi uit Buriram.
  En zijn wij naar huis gereden bij Buriran zonder een enkel probleem.
  Zelfs gestopt om naar de WC te gaan in een bezinnen station.
  Geen enkele maal gekontroleerd.
  Je hebt de papieren van het hotel daarmee ga je gewoon naar uw verblijfplaats.

 6. Angela zegt op

  Zou je dan ook vanaf 1 november niet meer een retourticket naar koh samui hoeven te kopen als je mee wilt doen aan de samui sandbox? Dat je gewoon een retourtje bangkok kan kopen en een losse ticket naar samui? Wij willen namelijk 3 weken gaan maar op de terugweg zijn we niet meer op koh samui, dus een retourtje samui kopen is erg onhandig en 2 lisse tickets voor heen en terugweg is een stuk duurder..

 7. Johnny BG zegt op

  Momenteel een toespraak van Prayut op tv dat vanaf november het meeste weer normaal wordt en dat quarantaine afgeschaft wordt. Alcohol in restaurants is weer toegestaan evenals de restaurants met levende muziek.
  Er was dan wel de mededeling dat het een risico voor de bevolking is maar dat de toeristen volledig gevaccineerd moeten zijn en een negatieve test moeten hebben bij aankomst.
  Dan kan de toerismesector toch nog op de valreep een hoogseizoen meepakken.

 8. andre van schaik zegt op

  Nee beste redactie,
  Per 1 november gaat de 7 dagen quarantaine er af voor een aantal lage risico landen. Veel meer dan hier genoemd worden. En alleen voor mensen die volledig gevacineerd zijn.
  Bangkok post most recent geeft informatie en morgen de Post zelf natuurlijk.
  Hoe het met andere beperkingen zit is nu nog niet duidelijk.
  Alcohol mag in de retaurants ook weer geschonken worden.

 9. Cornelis zegt op

  Zie voor het laatste nieuws:
  https://www.bangkokpost.com/business/2196079/pm-sets-nov-1-for-reopening-to-foreign-tourists-from-low-risk-countries


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website