Vandaag is Valentijnsdag. Wat zal ik eens kopen voor mijn vriendinnetje? 

Vier personen doodgeschoten, waaronder één monnik en zes personen gewond. Dat is de trieste balans van een aanslag door een groep mannen in Mae Lan (Pattani). En wat het nog wranger maakt: de aanvallers droegen camouflagepakken, waardoor de slachtoffers in eerste instantie dachten dat het veiligheidspersoneel was.

De aanval vond plaats tijdens de ochtendronde van monniken. Zes mannen op drie motorfietsen openden het vuur op de monniken en dorpelingen. Soldaten die de monniken escorteerden, beantwoordden het vuur. Volgens ooggetuigen zouden onder de aanvallers ook gewonden zijn gevallen.

Ziekenhuizen en gezondheidscentra in de buurt is gevraagd alert te zijn op de verdachten, die er wellicht voor medische verzorging komen. Ook dorpelingen is gevraagd de autoriteiten te waarschuwen als een van de gewonden om hulp vraagt of wanneer ze horen dat iemand aan kogelwonden is overleden.

In de provincie zijn na de aanval pamfletten gevonden, waarin de aanval een vergeldingsactie wordt genoemd voor de dood van drie moslimkinderen in Narathiwat op 3 februari. Hun ouders werden toen gewond. Volgens geruchten zouden de autoriteiten daarvoor verantwoordelijk zijn. Kolonel Banpot Pulpian, woordvoerder van het Internal Security Operations Command, dringt er bij de lokale bevolking op aan te stoppen met het verspreiden van deze leugen.

Het Buddhists Network for Peace in Khuha maakt zich zorgen over aanvallen op boeddhisten. Enkele boeddhisten zijn sinds de dood van de drie moslimjongens in het diepe Zuiden al gedood.

– De noodtoestand schrikt toeristen af. Vorige maand en tijdens het Chinese Nieuwjaar liep het aantal toeristen uit Azië terug. Maar het ministerie van Toerisme en Sport maakt zich nog geen zorgen. Het verwacht dat de situatie zich herstelt in het derde en vierde kwartaal. De target van 2,2 biljoen baht aan inkomsten uit het toerisme is nog steeds haalbaar, aldus minister Somsak Phurisak.

De Tourism Authority of Thailand (TAT) werkt met het ministerie van Buitenlandse Zaken en touroperators samen om potentiële toeristen ervan te overtuigen dat Thailand een veilige bestemming is. De TAT richt zich met name op China, Japan en Rusland.

– Alle naar schatting 1300 Rohingya vluchtelingen, die sinds januari vorig jaar in detentiecentra over het hele land werden vastgehouden, hebben Thailand verlaten. De laatsten zijn drie maanden geleden naar Myanmar gedeporteerd. Vertegenwoordigers van NGO’s waren bij elke deportatie aanwezig. De Rohingya werden naar Ranong gebracht en daar op de boot gezet naar Koh Son in Myanmar.

Sunai Pasuk, vertegenwoordiger van Human Rights Watch in Thailand, maakt zich zorgen over hun veiligheid in Myanmar, omdat Myanmar hen niet wil erkennen als Myanmarese burgers. Volgens hem waren de deportaties in strijd met de gebruikelijke internationale regelgeving.

– Uitzonderlijk koud weer heeft in vier maanden aan 64 personen het leven gekost, blijkt uit een onderzoek van het Bureau of Epidemiology. Ze overleden omdat ze niet warm genoeg gekleed waren (48 pct) en doordat ze te veel alcohol hadden geconsumeerd in de veronderstelling zo warm te blijven (19 pct).

Gedurende de koudeperiode zijn in totaal 82 personen overleden; de 64 overleden tussen 22 oktober en 2 februari in 31 provincies. Het grootst aantal slachtoffers viel in Chiang Mai, gevolgd door Loei en Sa Kaeo. De oudste was 93, de jongste 12 dagen.

– Twee nabestaanden van de slachtoffers van het politiek geweld in 2010 dringen er bij de openbare aanklagers op aan haast te maken met hun onderzoek naar de rol van toenmalig vice-minister-president Suthep Thaugsuban (thans PDRC-leider). Suthep heeft al driemaal toestemming gekregen van het OM om de beschuldiging van moord op een later tijdstip in ontvangst te nemen. De nabestaande wijzen erop dat deze zaak zich nu al vier jaar voortsleept.

Suthep laat elke keer verstek gaan, omdat hij te druk is met de protestbeweging. Donderdag had hij weer moeten verschijnen, maar hij bleef weg omdat tegen hem een arrestiebevel loopt. De openbare aanklagers gaan de DSI vragen (nog) een arrestatiebevel tegen hem aan te vragen, omdat hij niet is komen opdagen.

– De zogeheten militaire reshuffle moet deze keer worden goedgekeurd door de Kiesraad, omdat de regering demissionair is. Tweemaal per jaar vindt een overplaatsingsronde in het leger plaats; de volgende is in april. Aan de lijst met overplaatsingen wordt al gewerkt. Naar verwachting worden veel officieren gepromoveerd naar de rang van generaal, omdat tal van militaire leiders dit jaar met pensioen gaan.

– De Thai Chamber of Commerce roept de regering op geen namen bekend te maken van bedrijven die beschuldigd worden van steun aan de PDRC. De oproep is een reactie op het verhoor van de leidinggevenden van twee hotels door de DSI. De Kamer betreurt het dat hun namen bekend werden, voordat ze de gelegenheid hadden zich te verdedigen.


Veel voorkomende afkortingen

UDD: United Front for Democracy against Dictatorship (roodhemden)
Capo: Centre for the Administration of Peace and Order (orgaan dat verantwoordelijk is voor toepassing van de ISA)
CMPO: Centre for Maintaining Peace and Order (verantwoordelijk orgaan voor de Noodtoestand die sinds 22 januari geldt)
ISA: Internal Security Act (noodwet die de politie bepaalde bevoegdheden geeft; is in geheel Bangkok van kracht; minder streng dan de Emergency Decree – noodverordening)
DSI: Department of Special Investigation (de Thaise FBI)
PDRC: People’s Democratic Reform Committee (staat onder leiding van Suthep Thaugsuban, ex-parlementslid van oppositiepartij Democraten)
NSPRT: Network of Students and People for Reform of Thailand (radicale protestgroep)
Pefot: People’s Force to Overthrow Thaksinism (idem)


Bangkok Shutdown

– De noodverordening wordt misbruikt als politiek middel om financiële steun aan de protestbeweging af te snijden en protestleiders te arresteren in plaats van handhaving van vrede en orde, wat de bedoeling van die verordening is. Dit pleidooi hield politicoloog Panitan Wattanayagorn woensdag voor de burgerlijke rechter. Volgens hem volstaat de minder strenge Internal Security Act, die eerder van kracht was.

De procedure voor de Civil Court is aanhangig gemaakt door protestleider Thaworn Senneam. Hij wil dat de rechtbank de noodverordening intrekt. Behalve door Panitan wordt zijn petitie ondersteund door drie andere getuigen waaronder oppositieleider Abhisit. Atthawit Suwannapakdee, voormalig parlementslid voor Bangkok, wees erop dat de protesten grotendeels vreedzaam verlopen. Daarom is de noodverordening niet nodig.

Donderdag hoorde de rechtbank enkele agenten. De commandant van de Metro Police Division 1 wees erop dat op 26 december een agent was doodgeschoten bij het Thai-Japan stadion, waar de registratie van kandidaten voor de verkiezingen plaatsvond. Ook andere incidenten rechtvaardigden volgens de politie het uitroepen van de noodtoestand.

De Civil Court doet volgende week woensdag uitspraak. De rechtbank heeft beide partijen gevraagd hun eindpleidooi dinsdag in te leveren.

– Actieleider Suthep Thaugsuban heeft de boeren opgeroepen zich bij de anti-regerings protesten aan te sluiten en actie te voeren voor het aftreden van de regering Yingluck. De boeren zouden dit weekend moeten meedoen met de ‘last big push’ van de protestbeweging om de regering naar huis te sturen. Suthep vroeg de demonstranten die dit weekend naar Bangkok komen, om de boeren te begroeten. ‘Wanneer we ons samen met de rijsttelers vertonen, garandeer ik dat de regering dit niet overleeft.’

Tijdens twee marsen heeft de PDRC 25 miljoen baht opgehaald voor de boeren. Dit geld zal gebruikt worden om juridische procedures van de boeren tegen de regering te financieren.

– Demonstranten van de protestlocatie Lumpini zijn woensdag naar het Forest Department in Bang Khen getrokken. Ze braken het hek open en bezetten het terrein. Een aantal ambtenaren zou bereid zijn het werk neer te leggen totdat de regering is gevallen. Aan het eind van de middag vertrokken de demonstranten weer na overleg met de politie.

– Het ministerie van Binnenlandse Zaken zet geen haast achter de uitwijzing van de Indiase zakenman en voorzitter van de Thai-India Business Association Satish Sehgal. Het bewijsmateriaal voor zijn betrokkenheid bij anti-regerings protesten is onder de maat. ‘Als het bewijsmateriaal niet compleet is, kunnen we niets doen’, zegt minister Charupong Ruangsuwan (Binnenlandse Zaken).

De uitwijzing vindt plaats op aandringen van CMPO-directeur Chalerm Yubamrung. Sehgal zou de noodverordening hebben overtreden en de belegering van het Department of Civil Aviation hebben geleid. Meer dan krantenberichten heeft de DSI tot nu toe niet kunnen overleggen. Het ministerie heeft de DSI gevraagd meer bewijs te verzamelen. Dus wie weet, loopt het nog met een sisser af.

– De man die op 19 januari bij het Victory Monument bij een granaataanval gewond raakte, is maandag overleden aan een hartstilstand. Zijn dood houdt geen verband met het hoofdletsel dat hij opliep en waaraan hij is geopereerd. Dat heeft de directeur van het Rajavithi ziekenhuis bekend gemaakt.

– De politie gaat vanochtend enkele delen van protestlocaties ontruimen, die niet gebruikt worden door de demonstranten. Dit wordt gedaan om de verkeersstroom te vergemakkelijken. Geweld wordt daarbij niet gebruikt, zegt Paradorn Pattanatabut, secretaris-generaal van de National Security Council. ‘De mensen lijden en er wordt veel geklaagd. De politie vindt daarin een rechtvaardiging om de wet af te dwingen’, aldus Paradorn.

Een bron bij het CMPO zegt dat het om vier locaties gaat: de Suan Misakawan kruising die bezet wordt gehouden door het NSPRT, het ministerie van Binnenlandse Zaken, bezet door state enterprise worker networks; de Chaeng Wattanaweg waar monnik Luang Pu Bhuddha Issara de leiding heeft en het hoofdkantoor van staatsoliebedrijf PTT Plc, dat belegerd wordt door het People’s Army en het Energy Reform Network. Volgens de bron zouden de bewakers van deze locaties gewapend zijn, alhoewel de protestleiders beweren dat hun beweging geweldloos is.

Actieleider Suthep Thaugsuban heeft de demonstranten op andere locaties opgeroepen steun te verlenen wanneer de politie in actie komt.

– Minister Surapong Tovichakchaikul (Buitenlandse Zaken) vraagt buitenlandse regeringen de acties van de anti-regerings demonstranten te veroordelen. De demonstranten hebben lak aan de wet en vormen een bedreiging van de vrede in het land, zegt Surapong. De minister deed die oproep gisteren tijdens een bijeenkomst met diplomaten uit 51 landen en vertegenwoordigers van vier internationale organisaties op zijn ministerie.

De diplomaten werden vergast op een video, waarin de politieke situatie wordt uitgelegd sinds het begin van de acties. De video bevat ook informatie over de speeches van enkele protestleiders. [Wie het werkwoord vergasten niet kent, dat betekent onthaald worden.]

Volgens Surapong is er niets mis met zijn verzoek; het VN Charter zou dat toestaan. Het verzoek betekent niet dat anderen zich mengen in de binnenlandse aangelegenheden van Thailand. ‘Wanneer demonstranten de wet overtreden, wil ik dat de VN deze als eerste veroordeelt’, aldus Surapong.

Ook de Kiesraad heeft gisteren een ontmoeting gehad met buitenlandse diplomaten en hen uitgelegd wat de juridische problemen rond de verkiezingen zijn.

– Vijfhonderd dorps- en tambonhoofden zijn gisteren naar het ministerie van Binnenlandse Zaken getrokken om de PDRC-demonstranten te vragen hun bezetting te beëindigen, zodat het personeel weer aan het werk kan.

De locale leiders verzetten zich tegen het voorstel van actieleider Suthep Thaugsuban om provinciale gouverneurs te laten kiezen. Thans worden ze benoemd door het Department of Provincial Administration. De leiders vrezen dat het voorstel kan leiden tot afschaffing van kamnans en dorpshoofden. Dat is ook in Bangkok gebeurd toen verkiezingen voor de post van gouverneur werden geïntroduceerd.

Yongyos Kaewkhiew, president van de Association of Village and Tambon Chiefs of Thailand, gaat de minister van Binnenlandse Zaken een brief sturen met hun grieven. Een daarvan is het watertekort in veel dorpen. Boerenland wordt daardoor vernield. De leiders vertrokken gisteravond weer. De blokkade van het ministerie ging door.

– De woning van Somsak Jeamthirasakul, docent geschiedenis aan de Thammasat universiteit, is woensdag beschoten en met stenen bekogeld. Somsaks auto werd geraakt en de ruit in de voordeur werd beschadigd. Somsak zou op Facebook berichten hebben geplaatst waarin gepleit wordt voor hervorming van de monarchie. Het leger heeft onlangs zijn juridische experts opdracht gegeven te bezien of juridische actie tegen hem kan worden ondernomen.

Rijsthypotheeksysteem en boerenprotest

– Het is niet allemaal ellende op rijstgebied. Voor de veiling van 467.623 ton rijst hebben 18 potentiële kopers belangstelling. Ze hebben woensdag hun bod ingeleverd. De te veilen rijst komt uit de hoofdoogst van 2011-2012, de tweede oogst van 2012 en de eerste ronde van de oogst van 2012-2013. De rijst wordt naar verwachting binnen anderhalve maand geleverd. Dat is vrij snel; normaal is drie maanden.

Volgens Surasak Riangkrul, directeur-generaal van het Foreign Trade Department, heeft de afdeling sinds het begin van het jaar voor 14 miljard baht rijst verkocht. Sinds het hypotheeksysteem van start ging in 2011 is 170 miljard baht geïncasseerd. Geprobeerd wordt voornamelijk door middel van tender offers twee- tot driemaal per maand van de rijstvoorraad af te komen. Volgende week wordt 500.000 ton geveild.

Een bron in de rijsthandel schrijft de grote belangstelling deze keer toe aan flexibele en gemakkelijke voorwaarden. De rijst mag zowel in het binnenland worden verkocht als geëxporteerd. Grote pelmolens die voornamelijk verpakte rijst verhandelen, kunnen daardoor ook meebieden. Ze kopen meestal 10.000 ton tegen 100.000 ton in het verleden.

– Wanneer de regering volgende week geen klare wijn schenkt over het rijsthypotheeksysteem en de problemen met uitblijvende betalingen aan de boeren niet oplost, gaan de boeren het ministerie van Handel en omliggende wegen bezetten, zegt Prasit Boonchuey, president van de Thai Farmers Association.

Rawee Ruangruang, leider van een netwerk van boeren in zes westelijke provincies, kondigt een protest op woensdag aan. Waar ze gaan demonstreren, wil hij niet zeggen.

Prakasit Cheamchamras, leider van een boerennetwerk in de vijf noordelijke provincies, zegt dat zijn groep na 25 februari in Bangkok gaat demonstreren. Minstens 2.000 boeren worden daarbij verwacht.

Boeren uit de twintig noordoostelijke provincies gaan mogelijk demonstreren bij het ministerie van Financiën in Bangkok of in Lamtakong (Nakhon Ratchasima). Een datum is nog niet vastgesteld. Zondag overlegt de groep over haar plannen.

– Weer een suïcide. Gisteren beroofde een 61-jarige boer voor zijn huis in Kanthalarak (Si Sa Ket) zich van het leven. Hij hing zich aan een boom op. Naar verluidt zou hij de financiële stress door de uitblijvende betalingen niet meer aangekund hebben. Zijn dochter zegt dat het gezin tegen een schuldenlast van 370.000 baht aankijkt. Een uur voordat de man zich ophing, had hij nog het dorpshoofd gevraagd wanneer hij betaald zou worden.

– Staatssecretaris Nattawut Saikuar (Handel) ontkent dat de regering de boeren niet kan betalen wegens fraude in het hypotheeksysteem. Hij schuift de schuld naar de banken die weigeren geld uit te lenen, zodat de boeren betaald kunnen worden. De banken zijn bevreesd voor juridische complicaties: de leningen kunnen in strijd met de grondwet zijn omdat de regering demissionair is. Een demissionaire regering mag geen nieuwe verplichtingen aangaan.

– Vijftig boeren hebben gisteren een civiele aanklacht ingediend tegen onder anderen premier Yingluck en de ministers van Handel en Financiën. Ze worden beschuldigd van fraude. De boeren eisen een compensatie van 19 miljoen baht plus rente voor de schade die het hypotheeksysteem heeft veroorzaakt. Wanneer de civiele zaak is afgerond, volgt een strafrechtelijke procedure.

Verkiezingen

– De regering heeft de Raad van State om advies gevraagd over de herverkiezingen in 28 kiesdistricten in het Zuiden, waar op 2 februari niet op districtskandidaten kon worden gestemd. Die ontbraken omdat demonstranten hun registratie in december hadden verijdeld. De regering wil weten of ze een nieuw Koninklijk Besluit mag uitvaardigen, waarin de herverkiezing plus datum worden aangekondigd.

De Kiesraad heeft op een tweede KB aangedrongen. Wanneer de regering weigert, legt de Kiesraad de kwestie voor aan het Constitutionele Hof.

Volgens vice-premier Phonthep Thepkanchana zou zo’n tweede KB in strijd met de grondwet kunnen zijn. Het eerste KB betrof de ontbinding van het Huis van Afgevaardigden en de aankondiging van verkiezingen op 2 februari.

– Democraat Wirat Kalayasiri stapt opnieuw naar het Constitutionele Hof met hetzelfde verzoek dat het Hof eerder deze week afwees: het ongeldig verklaren van de verkiezingen van 2 februari. Wirat vindt dat ook de Kiesraad het Hof om een uitspraak moet vragen. Of Wirat deze maal nieuwe argumenten heeft om zijn herhaald verzoek te ondersteunen, wordt niet duidelijk uit het bericht.

Politiek nieuws

– Het valt vaak niet mee om van uitspraken van premier Yingluck een behoorlijke samenvatting te maken. Neem gisteren: Yingluck zei bereid te zijn samen te werken en steun te verlenen aan pogingen de politieke crisis te beëindigen. Ze is bereid te luisteren naar de voorstellen van het PDRC. Maar ze kan niet aan onderhandelingen deelnemen vanwege ‘diverse juridische procedures die gevolgd moeten worden’.

Yingluck benadrukt dat ze niet gezien wil worden als partij in het conflict. ‘Sommige dingen zijn gebeurd, maar die hebben niets met mij te maken. Die gaan over rechtsgeldigheid en regels in de grondwet.’ De rest van haar relaas laat ik onvermeld. Veel clichés en open deuren.

Actieleider Suthep Thaugsuban blijft onverzettelijk. Er wordt niet onderhandeld met de regering; ook niet met een bemiddelaar. De enige uitweg uit het conflict is het aftreden van de regering. Maar co-leider Thaworn Senneam houdt de deur open. Hij zei gisteren dat onderhandelingen mogelijk zijn wanneer beide partijen het eens kunnen worden over een compromis.

Economisch nieuws

– De maandenlange politieke onrust en de noodtoestand beginnen hun tol te eisen op het werkkapitaal en de cash-flow van beursgenoteerde bedrijven, zegt een woordvoerder van de Stock Exchange of Thailand. Vooral de bedrijven die afhankelijk zijn van overheidsopdrachten zijn het meest kwetsbaar. Zeven van de acht bedrijven die in de rij staan om naar de beurs te gaan, hebben hun plannen voor onbepaald tijd uitgesteld.

De winst van een aantal bedrijven staat onder druk omdat ze geconfronteerd met hogere logistieke kosten als gevolg van de afsluitingen in het centrum van Bangkok. De sluiting van de hoofdkantoren van regeringsdiensten bemoeilijkt de tijdige bezorging van producten aan klanten.

De SET is van plan middels internationale roadshows het investeerdersvertrouwen te herstellen, naar verwachting in april of na de jaarlijkse aandeelhoudersvergaderingen van de beursgenoteerde bedrijven.

– Kasikornbank (KBank) komt het zwaar getroffen MKB in de toerisme en gastvrijheid sector te hulp met financiële hulp: onder andere een rentevermindering van 2 procent, een aflossingsvrije periode van zes maanden en een maximum looptijd van 12 jaar voor hotels, die willen uitbreiden. De bank heeft 17.500 MKB-klanten in en bij de rallylocaties van de protestbeweging, die werkzaam zijn in het toerisme.

www.dickvanderlugt.nl – Bron: Bangkok Post

Mededeling van de redactie

De rubriek Bangkok Breaking News is vervallen en wordt pas weer hervat indien daartoe aanleiding bestaat.

Bangkok Shutdown en de verkiezingen in beeld en geluid:

www.thailandblog.nl/nieuws/videos-bangkok-shutdown-en-de-verkiezingen/

No votes yet.
Please wait...

4 reacties op “Nieuws uit Thailand (incl. Bangkok Shutdown en Verkiezingen) – 14 februari 2014”

 1. teun zegt op

  En alweer een garantie van Suthep. Dit keer wil hij samen met de boeren tegen de regering demonstreren en dat zal volgens hem “gegarandeerd” tot vertrek van de regering leiden. Nou heeft hij al meer beloftesgedaan en garanties gegeven. Maar desondanks zit de regering – weliswaar demissionair – nog steeds in het zadel.

  Wat natuurlijk wel curieus is, is dat Suthep met rijstboeren wil samengaan. Nou dacht ik toch echt van Suthep en zijn maatjes in de afgelopen maanden meerdere keren te hebben vernomen, dat “zij uit het midden, noorden en oosten” toch weinig van politiek/democratie begrepen en dat dat dus 1 van de redenen was om via demonstraties (want verkiezingen winnen zat er niet in vanwege grote steun in midden, noorden en oosten voor huidige regering).

  Ook nu zal wel weer gelden, dat Suthep zich – mocht hij al ooit tot een volksraad en volkregering komen – heel gauw het lot van de huidige demonstranten en van de rijstboeren heel snel links laten liggen.

  Overigens. Als het waar is, dat de politie 4 protest-sites wil opruimen dan blijft er voor Suthep maar weinig over. Of zou er dan nu echt geweld worden gebruikt door de demonstranten? Suthep heeft immers de demonstranten opgeroepen tegen mogelijke ontruiming “in actie te komen”.

 2. Karel zegt op

  To Dick van der Lugt,
  Chapeau en diepe buiging voor de zeer nuchtere, vaak humoristische en goed leesbare vertaling en uitleg van de B.P.
  Ook ik probeer me bijna elke dag door de “Newspaper you can trust” te worstelen. Vooral het eerste gedeelte, wat veelal door zgn. Post reporters wordt gebracht. Enig proofreading zou niet misstaan. De reactie ” Help ik word gek” overkomt ook mij,( hehe, gelukkig, ik ben niet de enige). Ook na meerdere malen hetzelfde proberen te lezen/begrijpen. Het lijkt er op dat, sinds er geen Engelsen meer in de leiding v.d. krant zijn, het alleen maar erger wordt. Maar ja, in het land der blinden………..
  Jouw woord vergasten valt nog mee in vergelijking met het Engelse woord opprobrium, gebruikt in een commentaar in de B.P. dd. 13-02-14. Jaren in Engeland gewoond maar had er nog nooit van gehoord. Schijnt een beetje mode te zijn bij de vaste columnisten om allerlei interessant uitziende/ouderwetse Engelse woorden te gebruiken. Waar is m’n woordenboek ?
  Gelukkig hebben de Thais zelf altijd de krant van morgen, althans de datum.
  Dick, sterkte toegewenst and keep up the good work.
  Chokdee, Karel.

 3. noel castille zegt op

  Teun moet eens wat meer informatie krijgen deze regering heeft veel beloftes gedaan die niet mogelijk waren rijstsysteem aankoop nieuw huis aankoop nieuwe wagen ?
  Zonder zelf geld te hebben alles is op afbetaling iedere financier weet de de fiere thaise staat dank zij
  deze regering bankroet is en dat geen enkele bank nog een lening wil toestaan is meer dan normaal niet
  alleen dat ze niks kan doen maar ook de risico’s zijn veel te hoog . De rijst voorraad die men alsnog
  zou kunnen verkopen is niet zo groot meer de meeste is alleen nog geschikt om als dierenvoer te verkopen
  want men heeft de oude rijst laten liggen en de nieuwe proberen te verkopen .
  Hier in Udon thani was bij een kontrole van een rijstsilo eventjes 35000 zakken rijst die in rook zijn op gegaan vermoedelijk op de zwarte markt verkocht omdat de regering niet betaalde ?
  Dat er iets moet veranderen is duidelijk voor farangs maar niet in de visie van de thais beter als farang
  je er niks van aantrekken en geen idiote mailtjes als het mijne op deze blog posten ??

  • teun zegt op

   Noel,

   Het is echt niet nodig mij meer informatie te verschaffen. De door jou genoemde feiten zijn algemeen bekend. Het gaat erom, dat Suthep m.i. uit hetzelfde hout gesneden is. Hij belooft/garandeert van alles. Maar daar zit nou net het probleem.

   Hopelijk komen er in de komende jaren wat vaker verkiezingen, zodat de thaise bevolking uiteindelijk kan gaan beslissen hoe zij hun staatsbestel willen inrichten.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website