Morchit bus terminal in Bangkok (Krittin Neelakarn / Shutterstock.com)

Wie nu nog een busticket wil kopen om vanuit Bangkok naar de provincie te reizen krijgt het moeilijk. Vervoerders laten weten dat alle interprovinciale busdiensten vanuit Bangkok dit jaar volgeboekt zijn voor de Nieuwjaarsvakantie, maar er zullen extra bussen worden ingepland.

Jirasak Yaovatsakul, voorzitter van Transport Co, laat weten dat er nog steeds veel vraag is naar bustickets voor de Nieuwjaarsvakantie. Daarom worden er extra bussen ingezet op routes zoals Bangkok – Chiang Mai, Bangkok – Chiang Rai, Bangkok – Nan, Bangkok – Sakon Nakhon, Bangkok – Nakhon Phanom, Bangkok – Surat Thani en Bangkok – Samui. De exploitanten zijn van plan om rondom het nieuwe jaar 1.500 extra bussen in te zetten.

Busexploitanten en personeel hebben de opdracht gekregen om niet meer tickets te verkopen dan er zitplaatsen zijn. Ook is het niet toegestaan om  passagiers op te halen buiten de terminal.

Jirasak adviseert passagiers om alleen buskaartjes te kopen bij de officiële loketten en de tarieven te controleren, om zo te voorkomen dat je wordt opgelicht. Passagiers moeten ambtenaren onmiddellijk waarschuwen als ze iets verdachts zien.

Buschauffeurs worden ook getest op alcoholgebruik, zei hij. Verkeerspolitie gaat controleposten bemannen om openbare bussen op hoofdwegen te inspecteren. Bussen worden uitgerust met GPS-systemen om ervoor te zorgen dat bestuurders binnen de snelheidslimiet van 90 km/u bleven. Er gaan twee chauffeurs in langeafstandsbussen rijden om de veiligheid van de passagiers te waarborgen.

Bron: Bangkok Post


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website