Het Departement voor Landbouwontwikkeling (DAE) heeft een nieuwe applicatie geïntroduceerd genaamd ‘Crops Droogte’, speciaal ontworpen om boeren te ondersteunen in de strijd tegen droogteproblematiek.

Deze innovatieve tool maakt deel uit van een uitgebreidere strategie om de nadelige gevolgen van klimaatverandering voor de landbouwsector te beperken. Deze problematiek heeft immers een significante impact op zowel de opbrengst van gewassen als op de economie op een bredere schaal.

Anchalee Suvachittanont, de directeur-generaal van DAE, legt uit dat ‘Crops Droogte’ gebruikers van cruciale informatie voorziet, zoals realtime data over bodemvochtigheid, weersvoorspellingen en de vroege identificatie van gebieden die gevoelig zijn voor droogte, tot vier maanden van tevoren. De applicatie is opmerkelijk nauwkeurig in het voorspellen van schade aan gewassen, met een nauwkeurigheidspercentage dat varieert van 73,7% voor cassave tot maar liefst 92,9% voor suikerriet.

De ‘Crops Droogte’-app bouwt voort op eerder ontwikkelde modellen voor het beoordelen van droogterisico’s en de impact hiervan op de landbouw. Het vertegenwoordigt een samenwerkingsverband tussen de afdeling en verschillende partners.

Tot nu toe is de applicatie beschikbaar gesteld aan 450 landbouwvrijwilligers, jonge boeren en gemeenschapsleiders in negen provincies, waaronder Uthai Thani, Surin en Nakhon Ratchasima, onder anderen. De app is te downloaden in de iOS App Store, Google Play Store en via een speciale website.

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website