Zes Nederlandse toeristen, onder wie vier kinderen, zijn licht gewond geraakt bij een vaartocht op de Chao Phraya rivier, schrijft Bangkok Post. De Nederlanders zaten in een longtail boat die gisteren bij Nonthaburi’s Kruai op een brugpijler botste.

De vier kinderen, in de leeftijd 13, 11, 10 en 2, werden begeleid door een Nederlandse man en een vrouw. De boot werd gevaren door een 60-jarige Thaise schipper. De longtailboat ramde kort voor de middag een pijler van de brug over het Bang Kruai kanaal in de buurt van de Wat Chalor pier. De zes toeristen liepen vooral blauwe plekken en bulten op, liet Pol Capt Tawatchai Chanpoom weten.

De politieman liet verder weten dat de schipper was flauwgevallen en de boot niet meer kon controleren. De oorzaak hiervan is dat de man diabetisch is. Hij liep bij het ongeval een diepe wond op aan zijn hoofd, die gehecht moest worden.

Alle gewonden werden naar het Anan Pattana 2 ziekenhuis gestuurd. De Nederlandse passagiers werden behandeld en mochten terug naar hun hotel. De schipper moet nog een aantal dagen in het ziekenhuis blijven.

De zes passagiers behoorden bij een groep van in totaal elf Nederlandse toeristen. De andere vijf groepsleden bevonden zich in een tweede longtailboat. Zij waren getuige van het ongeval. De groep maakte een vaartocht over de kanalen en waren vertrokken vanaf de Thewes Pier in het Phra Nakhon district in Bangkok.

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website