Veel namaak te koop aangeboden via Facebook

Door Redactie
Geplaatst in Nieuws uit Thailand
Tags: , ,
6 december 2016

Er worden in Thailand steeds meer namaakartikelen aangeboden op Facebook en dan vooral via de live-video. Het Intellectual Property Department (IPD) heeft Facebook benaderd met het verzoek accounts te sluiten, waarop immitatieproducten te koop worden aangeboden.

Volgens directeur-generaal Thosapone van het IDP zal Facebook het verzoek inwilligen omdat de verkoop van namaakproducten op haar netwerk niet is toegestaan.

Er zijn tot op heden drie personen aangehouden met een in Thailand geregistreerde Facebook account. Het IPD zal de jacht verder intensiveren. Zodra er misstanden worden gesignaleerd wordt er aangifte gedaan bij de politie. Opspring kan via het IP-adres en de bankrekening van de overtreders.

Volgens een bron neemt de verkoop van namaakproducten op Facebook toe. Malafide verkopers denken zo de dans te kunnen ontspringen.

Bron: Bangkok Post

No votes yet.
Please wait...

3 reacties op “Veel namaak te koop aangeboden via Facebook”

 1. Marcus zegt op

  Er is namaak en er is namaak. Er is spul dat je voor 10% of minder van de originele prijs kan kopen, maar je siet het gelijk, Nou wat is het problem? Degene die 20 lacosta shirts koopt had echt geen 20 echte gekocht. Maar er is ook namaak die niet van echt te onderschijden is, en daar wringt de schoen. Waarom is het originele product 400% of meer duurder? Vaak komt het nog van dezelfde Aziatische fabriek. Dan ga je je afvragen wie er nu bedrogen wordt.

 2. Gerard zegt op

  Zoals met alles is het met het copyright of intellectuele eigendom, ook te ver doorgeschoten.
  Dit recht wordt gebruikt/misbruikt om zichzelf te verrijken.
  Hierdoor komt de rijkdom in beperkte handen zeker wat betreft kleding/mode artikelen.
  Persoonlijk is het juist goed dat er namaak artikelen zijn dan komt een deel van de rijkdom niet alleen in een hand terecht en pikken anderen er een graantje van mee.
  Wie koopt er nu de namaak, dat zijn de mensen die er het geld niet voor (over) hebben, maar wel label gek zijn.
  Persoonlijk vind ik dat de merken (brands) mij moeten betalen mocht ik een artikel van hun gebruiken/dragen, want ik ben dan een reclamebord/ consument voor ze en dat moet geld opleveren.
  Dus niet alleen de beroemdheden (sporters e.d.) betalen maar de gewone mens dus ook.

 3. ruud zegt op

  Waarom zijn die merk bedrijven zo fel op immitatie?
  Gewoon, omdat ze weten dat ze gebakken lucht verkopen.
  Waar je de hoofdprijs voor betaalt, is een klein groen krokodilletje op je shirt.
  Het shirt zelf is zoveel geld niet waard.

  Overigens klagen die bedrijven wel erg over die namaak, maar zonder die namaak, zou niemand die merknamen meer kennen, behalve misschien een paar mensen met teveel geld in hun portemonnee.
  Maar daar kunnen ze dan geen geld meer mee verdienen en dan zinkt het merk weg, in de zee der onbekendheid.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website