Wilde olifanten in het Khao Yai National Park

Het drama van de zes verdronken jonge olifanten die terecht kwamen in de waterval Haew Narok (Khao Yai) was zelfs wereldnieuws. Gelukkig is er nu ook iets positief te melden. Een vrouwtjes olifant en haar kalf hebben kans gezien zich op eigen kracht te bevrijden.

De parkwachters die opgeroepen waren om ze te redden, hoefden niet in actie te komen. Ze volgden het tweetal wel om er zeker van te zijn dat ze veilig terugkeerden in het park. Wel moeten de parkwachters de dode olifantjes bergen die gestorven zijn nadat ze in de waterval waren gevallen.

Men wil voorkomen dat de kadavers afdrijven naar het Khun Dan Prakan Chon waterreservoir in Nakhon Nayok omdat dit voor waterverontreiniging kan zorgen. Het plan is de dode olifanten met grote netten te vangen en ze met apparatuur uit het water te halen. De dieren zullen daarna begraven worden.

Bron: Bangkok Post

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website