De Thaise regering heeft besloten de lijst van beroepen die verboden zijn voor buitenlanders aan te passen. Op de lijst stonden 39 beroepen, maar dat zijn er nu 12 minder. Het besluit moet het tekort van (ongeschoolde) arbeidskrachten oplossen. Vanaf 1 juli zijn 28 beroepen nog steeds exclusief voorbehouden aan Thai.

Migranten mogen ongeschoold werk verrichten, maar dat geldt alleen voor migranten uit landen die met Thailand daarover een overeenkomst hebben getekend. Arbeidsmigranten mogen nu agrarisch werk doen, in de bouw werken, als schoonmaker aan de slag en ook schoenmaker is toegestaan.

Toegevoegd aan de lijst van verboden beroepen voor buitenlanders is het werk van een Thaise traditionele masseur.

Bron: Bangkok Post


» Laat een reactie achter


5 reacties op “Minder beroepen verboden voor buitenlanders”

 1. Tom zegt op

  En heeft Nederland zo’n overeenkomst met Thailand?

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
  • chris zegt op

   Volgens mij niet. Ongeschoold werk wordt vooral gedaan door buitenlanders uit de naburige landen zoals Laos, Myanmar en Cambodja.
   Naast het feit dat er bijna geen Nederlander is die ongeschoold is (met onze leerplicht) denk ik ook niet dat er een Nederlander is die voor het Thaise minimumloon (circa 7-8 Euro per werkdag) aan de slag wil gaan. (als de werknemer dat al krijgt)

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: +3 (obv 3 stemmen)
   • Bert zegt op

    Zou soms wel handig kunnen zijn voor de falang die zijn partner of kinderen een beetje wil helpen in de zaak, mocht het beroep vermeld zijn.
    Dan is de hoogte van het inkomen niet zo van belang

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: +1 (obv 1 stem)
  • stevenl zegt op

   Neen.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: +1 (obv 1 stem)
 2. theoS zegt op

  Dit geldt alleen voor mensen die uit een Asean land komen. Voor ons e.a. blijft alles bij hetzelfde. Werk vergunning voor alles en nog wat.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +2 (obv 2 stemmen)

Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website