Reizigers die aankomen of vertrekken vanaf de internationale luchthaven Suvarnabhumi bij Bangkok moeten vanaf vrijdag rekening houden met vertragingen. Een deel van de oostelijke start- en landingsbaan gaat dicht voor onderhoudswerkzaamheden.

Mogelijk worden er ook vluchten omgeleid naar U-tapao International Airport in Rayong bij Pattaya. De werkzaamheden gaan zeker tot 5 mei 2017 duren. De landingsbaan kan normaal 34 start en landingen per uur aan, maar dit aantal gaat terug naar 26.

Wachttijden lopen op

Bij Immigration voor vertrekkende passagiers, zijn de wachttijden sterk opgelopen omdat het aantal passagiers met 10 procent is toegenomen. De luchthaven bedient momenteel 200.000 passagiers en 1.000 vluchten per dag. Passagiers klagen over lege balies, vooral tijdens de ochtend wanneer het juist druk is vanwege de vele vliegtuigen die vertrekken.

Luchthaven Suvarnabhumi is uit haar jasje gegroeid door de toename van reizigers. Pas in 2019 krijgt Suvarnabhumi meer lucht dan moet de nieuwe terminal klaar zijn. De capaciteit van de luchthaven zal dan toenemen van 45 miljoen passagiers per jaar naar 75 miljoen.

Bron: Bangkok Post

8 reacties op “Luchthaven Suvarnabhumi verwacht vertragingen vanaf 3 maart tot 5 mei”

 1. lupus zegt op

  Wat zij de gevolgen voor de KLM vluchten.Krijg bezoek in april uit Thailand
  Is daar iets over te zeggen?

 2. Pat zegt op

  Dezelfde (waarschijnlijk moeilijk te beantwoorden) vraag van mij : welke gevolgen voor mijn vlucht met Etihad Airways met aankomst op 10 maart?

 3. CorWan zegt op

  Mijn Thaise vriendin en ik vliegen 21-03-2017 met Eva air weer terug naar Schiphol,onze vlucht van 21-01-2017 met Eva air van Schiphol naar Bangkok had een vertraging van 24 uur,we hopen dat het nu niet zo lang duurd.

 4. Arnold zegt op

  Hmmm lekker dan. Ik kom 5 maart aan, hopen dat het een beetje meevalt, en anders maar niet. Mai bpen rai… En vlieg net als Corwan de 21e met mijn vriendin met Eva naar Schiphol retour. Heel kort helaas, maar de vrije dagen zijn schaars voor de loonslaaf :-/

 5. Conny Cremers zegt op

  Wij vliegen de 12maart met Etihadairways via Abu Dabi naar Frankfurt en dan naar Palma de Mallorca waar ik woon..Graag meer nieuws..

 6. marianne zegt op

  Wij vliegen 4 april terug! Kan leuk worden dus…

 7. Dennis zegt op

  @lupus en @pat: Wat dit voor u betekent staat in aanhef van dit artikel; Vertraging. Althans een kans daarop.

  Er is dus een “kans op vertraging” en de luchtverkeersleiding zal landende vliegtuigen altijd voor laten gaan op vertrekkende. Die vertraging zal voor landende vliegtuigen misschien leiden tot het rondjes vliegen (hold pattern). Vaak is dat niet heel extreem (een half uur zou al lang zijn, eerder een kwartier ofzo). Vertrekkende vliegtuigen krijgen pas toestemming om de gate te verlaten als er zicht is op een spoedig vertrek. Ook hier kan dat leiden tot vertragingen, meer zelfs als bij landende vliegtuigen. Maar ook hier zal dat binnen de perken blijven. Een uur is in zo’n geval al veel.

 8. Jack G. zegt op

  Een luchthaven doet vaker onderhoud aan de banen. Een paar jaar geleden hebben ze ook zoiets groots gedaan op Suv. Ik had toen een vertraging bij het landen van 10 minuten. Vertrek was 40 minuten vertraging. Dat liepen de piloten weer in door ietsje meer gas te geven en er was weinig tegenwind. Kortom, de luchthaven Suv heeft ervaring met dit soort projecten. Wel vervelend dat door de stempelposten niet mee zijn gegaan met de groei van het aantal passagiers. Ik las in de BP dat ze ook veel last hebben van toeristen die de papieren niet juist en volledig invullen. Er komen meer schooljuffen om de papieren vooraf te controleren en deze mensen weg te houden bij de stempelaars. En als er 10 stempelposten zijn dan verwacht ik ze ook bezet in drukke tijden.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website