De Thaise regering zal naar verwachting haar lijst van “Test & Go”-landen herzien na de verspreiding van de Omicron-variant, aangezien maandag meerdetails naar voren kwamen over een besmetting bij een toerist die uit het buitenland kwam.

Supoj Malaniyom, sectorhoofd van het Centre for Covid-19 Situation Administration (CCSA), laat weten dat de lijst van landen met een laag risico, die in aanmerking komen voor de regeling, zal worden herzien en dat de screeningmaatregelen voor Covid-19 zullen worden geïntensiveerd.

Supoj zegt dat het CCSA, landen met een hoog risico zal identificeren, nog voordat ze vrijdag een vergadering houden om te beslissen in hoeverre het Test & Go moet worden herzien. Als het risico op verdere besmettingen hoog wordt geacht, kan de regeling volledig worden stopgezet. “We volgen de verspreiding van Omicron in andere landen, niet alleen in het VK. De situatie is alarmerend en we moeten de nodige voorzorgsmaatregelen nemen”.

Dr. Chakkarat Pitayawong-anant, directeur voor epidemiologie bij het Department of Disease Control, bevestigde maandag de lokale overdracht van de Omicron-variant. Dr. Chakkarat steunt ook de tijdelijke invoering van extra drempels en screeningsmaatregelen. “Om de verspreiding van Omicron te vertragen, moeten we drie dingen doen: de komst van toeristen vertragen, vooral onder het “Test & Go” programma, vaccinaties versnellen en mondmaskers dragen”.

Dr. Supakij Sirilak, directeur-generaal van de afdeling Medische Wetenschappen, zei maandag dat er op 19 december 63 bevestigde Omicron-gevallen waren, maar merkte op dat het detectiepercentage was gestegen tot 3%, van minder dan 1% de week ervoor. Hij merkte ook op dat van de aankomsten die positief testten op Covid-19, ongeveer 25% besmet bleek te zijn met de Omicron-variant.

Bron: Bangkok Post

1 reactie op “‘Lijst met landen voor het ‘Test & Go’ programma wordt aangepast vanwege Omicron’”

  1. Jeroen zegt op

    Is dit na de aanpassing van het test & go programma vandaag nog steeds een issue?
    Of is met het stopzetten voor nieuwe test & go aanvragen dit niet meer aan de orde?


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website