Legerleider Chalermchai zegt dat er onderzoek gedaan zal worden naar de omstandigheden waaronder dienstplichtig militair Yutthakinun afgelopen zaterdag om het leven kwam. De rekruut zou zijn mishandeld en ten gevolge van deze verwondingen is hij overleden.

Hij heeft beloofd de zaak te volgen zodat het onderzoek eerlijk gebeurt. Hij vraagt om vertrouwen van de bevolking en legerwoordvoerder Winthai laat weten dat als er officieren bij betrokken zijn zij kunnen rekenen op juridische en disciplinaire consequenties.

Twee legerofficieren die dienst doen in de gevangenis, zijn al overgeplaatst naar een inactieve post nadat de moeder van het slachtoffer een petitie had ingediend.

Yutthakinun overleed zaterdag in het ziekenhuis. Hij was zwaargewond na een mishandeling op 31 maart in een cel van het Vibhavadi Rangsit legerkamp in Surat Thani.

Volgens mediaberichten had Yutthakanin celstraf gekregen wegens disciplinaire overtredingen. Het incident werd zaterdag op Facebook gemeld door diens neef met een foto van het zwaar toegetakelde gezicht van het slachtoffer en verspreide zich snel via social media. Veel Thai zijn verontwaardigd over de zoveelste dode door mishandeling tijdens de diensttijd.

Bron: Bangkok Post

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website