Een Chileense wereldreiziger van 48 jaar oud die met zijn fiets een wereldrecord wilde vestigen is zaterdagmiddag door een pick-up in Korat aangereden en overleden. Zijn Singaporese vrouw en twee jaar oude zoon liepen lichte verwondingen op.

De man en zijn gezin waren op weg naar Nakhon Ratchasima. Onderweg werd de fiets geschept door pick-up truck van een Thaise bestuurder (64). De man verklaarde de fietser niet gezien te hebben.

Het slachtoffer was van plan om een vermelding in het ​​Guinness World Record te krijgen, door in vijf jaar 250.000 kilometer rond de wereld te fietsen. De Chileen was zijn fietstocht in 2010 begonnen en hij had ongeveer 140.000 kilometer gefietst. Zijn vrouw was hij tijdens zijn reis tegengekomen. Na Thailand zou hij door Australië gaan fietsen.

In 2013 werd ook een Brits stel die op de fiets een wereldreis maakte in Thailand doodgereden. Dat gebeurde in Chachoengsao, de pick-up truck chauffeur gaf destijds toe dat hij het Britse echtpaar had geraakt, toen hij even niet oplette omdat hij met zijn mobiele telefoon bezig was.

Bron: Bangkok Post – http://goo.gl/QxB3lh


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

7 reacties op “Chileense fietser op wereldreis doodgereden in Korat”

 1. William zegt op

  Dan mot die pick-up bestuurder (‘n gevaar op de weg) wel behoorlijk blind zijn
  als je deze wielrijder niet ziet ??

 2. Marijke zegt op

  Wat triest zeg nog een paar maanden tot zijn eind doel en dan dit ernstige ongeluk .Je zal dit maar zien gebeuren als echtgenote .Inderdaad is deze bestuurder van de pick up blind geweest .Hij heeft toch duidelijk dingen op zijn aanhanger van zijn fiets staa. Ik wens zijn na bestaande heel veel sterkte met dit verlies .

 3. mart zegt op

  ja heel erg voor zijn vrouw en kind.
  mijn zoon heeft een paar jaar geleden ook zo’n reis per fiets gemaakt maar dan door alle landen van europa, veel automobilisten hebben daar geen boodschap aan en rijden zo’n fietser gewoon van weg.veel sterkte aan familie toegewenst

 4. Daniel zegt op

  Het zal je maar overkomen.
  Stel zelf elke dag vast dat sommige bestuurders geen ogen hebben op de weg. Als je een geparkeerde wagen voorbij rijd heb je kans dat achterop komende wagens je minder ruimte geven dan de breedte van je fietsstuur. Ook oppassen voor gehaaste personen die je als een gek voorbij snellen om dan enkle meters verder te remmen om een tuin, erf op parking op te rijden, Bestuurders kijken ook nooit voor ze portieren openen. En dan de stomme opmerkingen zoals “Was je hier niet geweest had er hier niets gebeurd” (uitspraak van politie).

 5. Jan Hoekstra zegt op

  Verschrikkelijk zeg, hoe kun je deze man missen. Somchai zal wel weer een fles drank op hebben en achter het stuur zijn gekropen. Alweer, twee jaar geleden ook al http://www.theguardian.com/uk/2013/feb/18/british-cyclists-killed-thailand

 6. Davy zegt op

  Ik doe zelf jaarlijks duizenden kilometers met m’n scooter en telkens ik fietsers zie vraag ik me af , waarom toch? Het is levensgevaarlijk , eerst en vooral zijn de wegen er niet naar gemaakt en ten tweede houden de andere weggebruikers er gewoon geen rekening mee ! Zou het persoonlijk nooit doen alhoewel ik zeer graag fiets ! Blijkbaar zijn er veel mensen die denken dat Thailand zich wel zal aanpassen aan hun “de fietser” . Niet dus ! Begrijp me niet verkeerd , ik betreur ten zeerste wat deze familie is overkomen maar Thailand is gewoon geen fietsland , indien je hier aan begint weet je dat er risicos aan verbonden zijn . Zelfs indien
  je onvoorbereid naar hier komt ben ik zeker dat je na 1 dag fietsen al weet dat t misschien toch maar beter is je fiets te laten voor wat ie is .

  • riekie zegt op

   Nou er zijn genoeg mooie wegen voor fietsers in thailand op je motorbike ben je net zo kwetsbaar het heeft gewoon met het rijgedrag te maken een motorbike is ook gevaarlijk in thailand als je niet op let.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website