Bangkok krijgt een tweede IKEA

Door Redactie
Geplaatst in Kort nieuws
Tags: ,
2 juli 2015

In 2011 kreeg Bangkok de eerste IKEA vestiging in Bangkok aan de Bang Na-Trat Road, op slechts iets meer dan 20 km van het centrum van Bangkok. Er komt nu een tweede vestiging bij Central WestGate in Nonthaburi.

De nieuwe IKEA winkel zal ook 40.000 vierkante meter beslaan, net zoals de eerste vestiging. De grond waar IKEA komt was oorspronkelijk gereserveerd voor de ontwikkeling van flatgebouwen, kantoorgebouwen en hotels, maar daar komt nu dus de meubelgigant uit Zweden.

De verwachting is dat de nieuwe IKEA op 28 augustus 2017 haar deuren zal openen en 80.000 bezoekers per dag zal trekken.

IKEA is van Zweedse oorsprong, met vestigingen over de hele wereld. Het bedrijf richt zich op het aanbieden van meubelen en woonartikelen die, meestal door de koper zelf, in elkaar gezet moeten worden. Het concept bestaat uit het aanbieden van artikelen die qua prijs behoren tot het lagere marktsegment. Er zijn meer dan 350 IKEA-vestigingen in 43 landen.

Ingvar Kamprad (30 maart 1926) is de oprichter van IKEA, die bekend staat om zijn extreme zuinigheid. Er werd in 2004 gespeculeerd dat Kamprad de rijkste man ter wereld was, mede door het feit dat de US dollar-euro koers sterk veranderd was. Men speculeerde dat de Zweed een geschat vermogen van 51 miljard dollar had, maar dit wordt ontkend door Kamprad en IKEA. In het vermogen wordt namelijk ook de waarde van IKEA meegerekend, maar volgens woordvoerders van IKEA bezit Kamprad het bedrijf niet meer. Hierdoor mag de bedrijfswaarde van IKEA niet meegerekend worden in het vermogen van de oprichter. Forbes schat het vermogen (2006) van Kamprad op US$ 28,5 miljard, waarmee hij op de vierde plaats komt van rijkste mensen ter wereld.

Bron: The Nation – http://goo.gl/RKALhT


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

3 reacties op “Bangkok krijgt een tweede IKEA”

 1. Nico Arreman zegt op

  Jammer, ik had gehoopt dichter bij Lak-Si of Don Muang of Rangsit het Noorden van Bangkok, nu behoorlijk aan de buitenkant ban Bangkok.

 2. Frans zegt op

  Ik heb een lange tijd bij IKEA gewerkt Ingvar is inderdaad super zuinig, zijn thee zakje gebruikt hij 2 keer, maar hij is natuurlijk slim. Er was eens een vergadering met de banken, na afloop gingen ze een hapje eten, alle limousines kwamen voor rijden, maar Ingvar koos voor de tram en was eerder op de plaats van bestemming dan de limousines. Dure auto’s mocht je niet hebben bij IKEA, dan ging je er uit ik weet dat 1 van de hoge heren een Porche had en een oude auto deze stond geparkeerd een paar straten verderop de Porche werd daar omgeruild voor het oude barrel en ging daarmee naar de werkplek, zulke dingen gebeuren daar.Na het overlijden van zijn vrouw leeft hij een extreem somber leven in Zweden. IKEA is een Nederlandse stichting, onlangs heeft hij zijn naam verkocht voor ong. 5 miljard euro’s.
  Groetjes, Frans.

 3. thailandganger zegt op

  51 miljard dollar is bij lange niet genoeg om de rijkste man op aarde te zijn.

  Je komt zijn naam niet tegen in de lijstjes van rijkste mensen ter wereld, om één simpele reden: hij blijft liever ‘onbekend’ of ‘op de achtergrond’.. Misschien nog beter: ‘achter de schermen’. En het daarnaast ook heel makkelijk om uit het nieuws te blijven, uit deze rijkst-mens-ter-wereld-lijstjes, als je de eigenaar bent van én Forbes, het tijdschrift dat deze lijstjes maakt, en van de Associated Press, het persbureau dat het nieuws ‘maakt’ én van bijna elke centrale bank in de wereld!

  Bron:

  http://www.guys.nl/wtf/voor-iedereen-op-aarde-70-miljoen-als-rothschild-zijn-vermogen-deelt/


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website