Toeristen hebben klachten geuit over de nieuwe prijzen die worden gehanteerd voor de ligbedjes op het strand van Pattaya. De exploitanten hebben de prijzen voor een ligstoel verhoogd van 40 naar 60, of zelfs 100 baht. 

Al eerder hadden de verhuurders kritiek op de bedjes omdat ze snel zouden omvallen in het zand. Daarnaast waren er te weinig parasols geleverd.

Phaphornan Leuangphanuwat van de gemeente Pattaya laat weten dat de exploitanten zelf de huurprijs mogen bepalen. De gemeente bemoeit zich daar niet mee.

Over de klachten dat de bedjes instabiel zouden zijn zegt Phaphornan dat de gemeente de bedjes gratis hebben verstrekt aan de verhuurders en ze daarom niet moeten klagen.

Bron: Der Farang (Foto: Manager online)

17 reacties op “Klachten over nieuwe prijzen ligstoelen op strand Pattaya”

 1. Ronny DS zegt op

  Maar ze klagen wel, de stranduitbaters, dat er weinig toeristen zijn en die allemaal zijn gemuteerd naar Cambodja, Laos, Vietnam…..Niet klagen dan, Thailand is steeds goedkoop geweest maar passen hun prijzen gevoelig aan. Zowel van stranduitbating of alcohol…..Beter eens nadenken, in die andere landen zijn het nog de prijzen van Thailand van weleer!

 2. l.lagemaat zegt op

  Aan de Dong Tan beach werden al 2 prijzen gehanteerd.
  De “ouderwetse” ligstoelen waren 40 Baht, de moderne kunststof ligbedden waren 100 Baht per dag en stonden vooraan het perceel.
  De moderne kunststof ligstoelen moesten van een aantal handdoeken voorzien worden, omdat ze totaal niet “ademden” en onaangename transpiratie ontstond.

 3. Andre zegt op

  Als ze 100 baht per dag rekenen en je gaat om 8.00 naar het strand tot 18.00 s’avonds is dit 10 baht per uur, in de kroeg kost een kruk duurder, volgens mij dan dus niet teveel zeuren allemaal, vr gr vanaf het strand.

  • Rob E zegt op

   In een kroeg kost een stoel niks. Je betaald alleen voor de drank.

   Dit is gewoon absurd. Stoelen en parasols gratis geleverd door de gemeente. Betalen geen ruk voor het strand. Zitten heel de dag op hun luie reet of proberen nog wat drank te verkopen. En als je even een uurtje zit betaal je ook gewoon 100 baht.

   Ook bij de restaurants op het strand betaal je voor de stoel als je er gaat eten. Gewoon te belachelijk voor woorden. Als je een restaurant in de stad hebt dan moet je zo’n strand uitbater eens een bedrag voor zijn stoel vragen, dan is de wereld te klein.

   Op het strand vind je alleen georganiseerde maffia.

  • Ronny DS zegt op

   Nee niet zeuren maar elk jaar een beetje opslaan en het wordt dan wel op langere termijn duurder….In de bars wordt het happy hour ook afgeschaft en gaan de bierprijzen de hoogte in. Opletten dat ze daar hun ruiten niet aan het uitslaan zijn!

   • rob zegt op

    Dat in de bars etc. de bier / drank prijzen de hoogte in gaan is niet zo zeer de schuld van de uitbaters maar van de overheid die meer accijnzen wenst te ontvangen, die de groothandel en dus ook de bar uitbaters door berekenen aan de klanten. Dat is in Nederland net zo.
    Happy hours verdwijnen zo langzamerhand all over the world. Wellicht heeft u geen idee van de kosten om een bar draaiende te houden en er als uitbater nog wat aan over te houden om zelf te kunnen leven, maar ik kan u verzekeren dat het over het algemeen een hard bestaan is met lange werkdagen en weinig vrije tijd.

  • rob zegt op

   Precies, waar praat men over: 100 bahtjes….Alsof het een kapitaal is. Menig toerist geeft aan waardeloze prullaria per dag meer uit,en gedurende de avond in een of andere kroeg nog veel en veel meer, maar iets betalen voor een stoel…Ho maar. Overigens kan de smalle strook zand langs Beach Road nauwelijks een strand genoemd worden.

   • theoS zegt op

    Inderdaad, Ho maar!. Bht 100- voor zo’n stoel is gewoon oplichting. Ik drink en rook niet en geef ook geen geld uit aan “prullaria”. Bht 100- kun je 2x van eten in een foodcourt. Dit is Thailand en geen Nederland, rijke man.

    • Geert zegt op

     Ik hoop dat je beseft dat het leven van Thai ook duurder word, het is dus normaal dat prijzen stijgen. Toerisme of immigratie moet een meerwaarde betekenen voor het gastland en geen uitbuiting of profitariaat. Zelf betaal ik ook liefst zo weinig mogelijk maar gun andere mensen ook een comfortabel leven. Geven en nemen.
     Bedenk eens de reden waarom je in Thailand verblijft (woont) en niet in Nederland of België. Niemand verplicht je te blijven, er is altijd een weg terug, je kan dan kafferen over de duurdere levensomstandigheden, de vreemdelingen, de regering etc.
     De uitspraak rijke man staat tegenover de uitspraak arme lul wat je niet persoonlijk moet nemen.
     Dit is één vd redenen ( bij immigratie of langdurig verblijf) dat farang moeten bewijzen dat ze een maandelijks inkomen of een €20000 op rekening hebben.
     BDW een strandstoel in België kost €12/dag.

 4. Riesol Les zegt op

  André je heb inderdaad gelijk, alleen moet het wel oppassen dat het niet iederjaar duurder maken. Elk jaar als ik terug komt, merk ik dat Thailand duurder aan het worden.

 5. Arie zegt op

  Mensen laten we niet zo klagen wat is nu 100 baht per dag iedereen moet geld verdienen om te eten.

 6. eduard zegt op

  ik ga iedere dag 1 uurtje naar het strand, dan was 40 baht wel te doen, maar voor een uurtje stoel en 100 baht is teveel….en dan komt er weer een ander voor dezelfde stoel,,,,,,,,weer 100 baht…..zijn er niet zoveel die van 8 tot 18 uur op het strand vertoeven…..

 7. Old-Amsterdam.com zegt op

  Zeuren zeuren zeuren…..ga lekker naar Spanje daar betaal je 1000 Baht voor een stoeltje met parasol ,wel per persoon he’!!

  • theoS zegt op

   Het is hier Thailand en geen Spanje waar de inkomsten en uitgaven totaal anders zijn dan hier.

 8. l.lagemaat zegt op

  De “eigen” mensen nemen zelf ook de spullen mee matjes en drank.

  Gun de strandhouders op deze avond ook een stukje inkomen.

  Door de week zijn er nauwelijks meer toeristen (= klanten) te zien en 2 dagen helemaal
  geen inkomen door regeringsmaatregelen.

 9. Chris van het dorpje zegt op

  Wanneer ik naar de strand ga , neem ik een flesje water mee om te drinken
  en dan ga ik lekker op de warme zand ergens in de schaduw van een
  palmboom zitten of liggen . Heerlijk vind ik dit en het kost ook niets
  en ik kan ook nog zelf de mooiste plek op het strand kiezen .
  Kijk maar in Hua Hin waar de strand stoelen staan .
  Daar is het heel gevaarlijk om in het water te gaan
  met al die scherpe rotsen. Pas naar de laatste uitbater heb je
  4 km strand zonder rotsen , minder mensen ,
  waar je echt kan relaxen en van de rust daar genieten .
  Het kan mij niets schelen , of ze nu 100 baht of meer vragen ,
  wanneer ik op zo een ligbed wil liggen , ga ik in het hotel
  naar de swimming pool , daar zijn ze gratis .

 10. Geert zegt op

  Kan niet akkoord gaan met deze redenering, heb nog geen enkele rijke Thaise stranduitbater gezien in tegenstelling tot de Belgische stranduitbaters die €12/dag aanrekenen voor een strandzetel en €3 voor een parasol.
  Een aftandse strandcabine kost hier ook €1500/seizoen


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website