Kinderen in de meest zuidelijke provincies van Thailand zijn ondervoed, vergeleken met kinderen in andere delen van het land, blijkt uit een door Unicef betaald onderzoek van de situatie van kinderen en vrouwen in het Zuiden.

In Narathiwat is 29 procent van de kinderen jonger dan 5 jaar te klein voor hun leeftijd vergeleken met het landelijk gemiddelde van 11 procent. In Yala is dat 21%, in Pattani 19%, in Satun 17% en Songkhla 13%.

Thomas Davin, Unicef vertegenwoordiger in Thailand laat weten dat dit een ernstig probleem is. De kinderen hebben namelijk over een lange termijn slechte voeding gekregen. Dat kan gevolgen hebben voor hun fysieke ontwikkeling en de ontwikkeling van hun hersens.

Sterke vermagering komt vaker voor en vaccinatie is ook een probleem. Van de kinderen van 1 jaar in Thailand is 72 procent volledig gevaccineerd tegen circa de helft in het Zuiden.

Verder blijkt uit het onderzoek dat de kennis van jongeren van 15 tot 24 jaar over de overdracht van HIV tekort schiet.

Bron: Bangkok Post


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website