Image: Bangkok Post

Helaas is er nog geen goed nieuws te melden over de zoektocht naar de twaalf vermiste voetballertjes en hun coach die een week geleden de Tham Luang-Khun Nam Nang Non grot in Chiang Rai binnen gingen en werden overvallen door snel stijgend water.

Naast het zoeken in de grot wordt ook de hele omgeving uitgekamd. Met behulp van drones en helikopters proberen militairen al dagenlang een alternatieve ingang tot de grot te vinden.

Wel is er een 40 meter diepe schacht ontdekt. Reddingswerkers zijn afgedaald maar ook dat heeft nog geen resultaat opgeleverd. De verwachting is dat de jongeren middenin in het grottencomplex zitten en dat is de plek die het moeilijkst te bereiken is. Gelukkig is het na dagen regenen droger geworden. Hierdoor kan er beter gezocht worden.

Overig nieuws over de reddingsactie:

 • De Thaise regering vraagt Myanmar de Sai River dam tijdelijk te sluiten zodat het grondwater kan zakken. Dit heeft de gouverneur van Chiang Rai gisteren bekend gemaakt. Verder zei hij dat de berichten over de elektrocutie van drie reddingswerkers niet kloppen. Er is een man bewusteloos geraakt toen hij hielp een elektriciteitskabel aan te leggen. Hij is opgenomen in het ziekenhuis.
 • Gisterochtend bezochten premier Prayut, vice-premier Chatchai en minister Anupong de grot. De premier sprak de ouders van de kinderen moed in en bedankte de reddingswerkers voor hun inzet.
 • Een reddingsteam heeft aan de voet van Doi Pha Mee in een schacht waterdichte pakketten met eten, drinken en andere hulpgoederen gedropt. Gehoopt wordt dat de pakketten via de waterstroom bij de vermisten kan komen.
 • Er is een team van zes grot experts van de Chinese Beijing Peaceland Foundation gearriveerd. Verder zijn er drie Britse duikers, 32 Amerikaanse specialisten uit Hawaii en vrijwilligers uit Laos actief bij de zoektocht. Ook een Belgische duiker helpt mee.
 • Een groep wetenschappers heeft voorgesteld gaten te boren in het gebied achter de grot in het district Mae Sai om een nieuwe toegang te creëren. De groep heeft het achterste eind van de grot verkend, dat bekend staat als Martin’s shaft, een kloof 10 kilometer ten westen van de grotingang. Geprobeerd wordt mogelijke toegangspunten te vinden waar geboord kan worden.
 • De marine zet vandaag nieuwe uitrusting in om water weg te pompen en ze gaat op zoek naar meer schachten die toegang kunnen bieden tot de grot.
 • Amerikaanse reddingswerkers gebruiken in het troebele water ultrasone sensoren en infrarode lichaamstemperatuur detectieapparatuur om de vermisten te traceren.
 • De Supreme Patriarch van Thailand  leidde gisteren op de Royal Plaza een gebed voor de twaalf jonge voetballers en hun coach, waarvoor koning Vajiralongkorn opdracht had gegeven. De ceremonie die live werd uitgezonden, werd onder leiding van premier Prayut bijgewoond door kabinetsleden. ’s Ochtends namen duizenden leerlingen en leraren in het hele land deel aan gebeds- en meditatiediensten. In Songkhla sloten Thaise moslims zich aan bij de gebeden. Ze beloofden te blijven bidden totdat de jongens en hun coach veilig bij hun families zijn teruggekeerd.

Bron: Bangkok Post

No votes yet.
Please wait...

5 reacties op “Kinderen in Tham Luang grot in Chiang Rai nu een week vermist”

 1. CorVerkerk zegt op

  Hopelijk worden deze kinderen nog levend en gezond gevonden.

 2. Marijke. zegt op

  Ik hoop ök van ganse harte dat ze allemaal heelhuids gevonden worden.Het word lijkt mij wel kritiek met de tijd.Maar wie weet nu het water gaat zakken dat ze zelf nu een uit weg kunnen vinden.Duimen maar dat dit goed afloopt.

 3. thailandganger zegt op

  Via via hoorde ik dat het water nu aan het zakken is…(?)
  Verdwaald zijn in een grot is echt een ramp weet ik uit ervaring. Je ziet helemaal niets en hebt geen idee van richting. Alles is rotsachtig en smal en stijl, nagenoeg niet te doen in het donker.
  Het licht van de smartphones zal ook wel uitgevallen zijn.
  Ik hoop en wens echt op een wonder voor de jongens!!

 4. Nicky zegt op

  Er word opnieuw gedoken en ook op vele andere manieren gezocht. Wij blijven hopen

 5. Nicky zegt op

  Op HLN staat een kort filmpje met een verklaring van Ben.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website