Kinderbijslag in Thailand gaat omhoog

Door Redactie
Geplaatst in Nieuws uit Thailand
Tags:
10 januari 2019

De kinderbijslag in Thailand, thans 400 baht per maand, wordt verhoogd naar 600 baht. Dat heeft het Social Security Fund bekend gemaakt.

De verhoging gaat met terugwerkende kracht in werking vanaf januari 2018. De eerste betaling van de nieuwe kinderbijslag en de compensatie van 2.400 baht voor vorig jaar, vindt plaats op 31 januari.

Ruim 1,3 miljoen kinderen van 6 jaar en jonger komen in aanmerking voor de kinderbijslag. De maatregel kost de overheid 2,6 miljard baht.

Bron: Bangkok Post


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

7 reacties op “Kinderbijslag in Thailand gaat omhoog”

 1. klaasje123 zegt op

  Recentelijk staan er regelmatig rijen voor de ATM. Blijkt dat de overheid dan weer een cadeautje heeft gegeven. Nu dus weer de kinderbijslag. Zou het iets te maken hebben met de nakende verkiezingen of denk ik weer slecht. Toch slim dan om je (her)verkiezing te financieren met overheidsgeld. Dat geld is overigens van alle Thaise mensen maar dat beseffen de meesten niet. En dat geld kan ook dus niet worden besteed aan betere en nuttiger zaken.

  • HansNL zegt op

   De bijkomstige reden voor het geven van kinderbijslag heeft mede te maken met het lage geboortecijfer in Thailand.
   De hoop is dat er meer kinderen zullen komen.
   De Thaise bevolking is aan het vergrijzen, dus komt de nood, economisch gezien, aan de man, zogezegd.
   Overigens, de kinderbijslag regeling bestaat al even, dus de opmerking over verkiezingen is een beetje overtollig.

   • klaasje123 zegt op

    Nou niet helemaal overtollig. Want waarom juist 3 maanden voor de verkiezingen?
    Nog even meer info gevraagd in de buurt. Blijkt dat je alleen in aanmerking komt voor de uitkering als je een Social Security card van de SSO hebt. En die krijg je alleen als er voor wordt betaald in de vorm van een soort ziektekosten verzekering. Door jezelf volledig betaald, of als je bij een bedrijf werkt wordt er ongeveer fifty fifty betaald. Eigenaren van een eenmans bedrijf kunnen als er voldoende inkomen is ook een card krijgen. Komt er in de praktijk op neer dat degenen die arm zijn, boeren, mensen die een eetstalletje langs de weg hebben, onvoldoende middelen hebben om een Social security card te verkrijgen. Grof gezegd het armste deel van de Thaise bevolking vist achter het net. Als ik het niet helemaal goed heb gehoord en vertaald hoor ik het wel.

    • Ger-Korat zegt op

     Denk dat de verwarring onstaat door de term Social Security Office, deze regelt de uitvoering. Iedere nieuwgeborene, arm en rijk , komt ervoor in aanmerking. Dus niet alleen een kind van iemand met een social security card. Gewoon naar de amphur/tessabaan en aanvragen.*

 2. Henk zegt op

  Hoe en waar kun je dit aanvragen? Voor mijn Thaise zoon van inmiddels 5 jaar heb ik nog nooit iets ontvangen.

 3. Ger-Korat zegt op

  Vorig jaar ook al een bericht van het Social Security Office, in mei 2018 in dit blog, dat de kinderbijslag omhoog zou gaan naar 600 baht en dit is ook uitgevoerd. Dus men krijgt al 600 baht, waarom dan dit bericht opnieuw wordt gelanceerd ?
  Daarnaast zijn er ongeveer 5 miljoen kinderen in de leeftijd tot en met 6 jaar, dus ongeveer 4,7 miljoen krijgen geen kinderbijslag want waren tijdens de invoering van de kinderbijslag al geboren en dan geen recht want alleen nieuwgeboren krijgen er recht op. Dus dat verhaal tot en met 6 jaar is de termijn en niet degene die er nu recht op hebben.

 4. rens zegt op

  Een vraagje moeten de thaise ouders getrouwd zijn of dus alleen met een geboorte bewijs…
  graag info
  groetjes rens


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website