(Editorial credit: Chaiwat Subprasom / Shutterstock.com)

Premier Srettha Thavisin heeft een commissie opgezet die toezicht moet houden op de uitvoering van het veelbesproken digitale portemonnee-initiatief van 10.000 baht van de regering. Deze commissie staat onder leiding van de premier zelf, tevens minister van Financiën, aldus vice-minister van Financiën Julapun Amornvivat.

Volgens de beleidsverklaring die op 11 september aan het parlement werd gepresenteerd, stelde de Pheu Thai-coalitie dat deze digitale portemonnee-uitkering de staatsschuld niet zou belasten en zou voldoen aan strikte financiële regels. De financiering ervan vindt in eerste instantie plaats binnen het budgetkader, maar meer specifieke details over de financiering en tijdlijn worden later bekendgemaakt.

De premier brengt donderdag zijn eerste bezoek aan het ministerie van Financiën, waar hij toezicht houdt op het presenteren van het beleidsplan aan de leiders van verschillende ministeries en staatsbedrijven. Daarnaast heeft het kabinet besloten ambtenaren vanaf 1 januari tweewekelijks uit te betalen, om hun financiële druk te verlichten en de behoefte aan leningen te verminderen, volgens Srettha. Meer details over dit initiatief volgen nog.

Het kabinet heeft ook stappen gezet om de kosten van levensonderhoud te verminderen en economische groei te stimuleren. Maatregelen zijn onder andere het verlagen van de dieselprijs tot onder de 30 baht per liter vanaf 20 september en het invoeren van een visumvrijstelling voor burgers uit China en Kazachstan, geldig van 25 september tot 29 februari volgend jaar.

Bovendien beloofde Srettha schuldenverlichting voor boeren en kleine ondernemingen voor drie jaar en een verlaging van de elektriciteitsprijs van 4,45 baht naar 4,10 baht per kilowattuur, ingaand vanaf de factureringsperiode van september.

Bron: The Nation

2 reacties op “Kabinet neemt maatregelen tegen hoge kosten levensonderhoud en introduceert visumvrijstelling voor Chinezen”

 1. Chris zegt op

  In concreto betekent dit goed nieuws voor de grote shopping malls. In plaats van 1 run per maand, after pay day (met overvolle restaurants) zullen er nu twee runs per maand zijn.

 2. Bert zegt op

  Wie profiteert het meeste van deze maatregelen?

  De oude oma die 100kwh per maand verbruikt met haar 15 jaar oude koelkast en een TL aan het plafond of degene die hun hele huis koelhouden en de siertuin feestelijk verlichten.

  Toy en Lek met hun olielekkende 20 aar oude Daewoo of de
  Mercedes en Fortunerchauffeurs.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website