Een 19-jarige vrouwelijke beveilingsbeambte heeft zichzelf in Bangkok opgehangen nadat ze een potloodtekening van premier Prayut had gemaakt en deze op social media plaatste.

In de begeleidende tekst klaagde ze over de slechte situatie in Thailand, zoals de steeds hogere kosten voor levensonderhoud, die volgens haar onder zijn bewind is ontstaan. Ze omschreef in haar brief, premier Prayut als ‘harteloos’.

De tekening maakte ze in een sombere bui toen ze geen geld had om melk voor haar baby te kopen.

Ze besloot daarna een einde aan haar leven te maken.

Bron: o.a. Bangkok Post

Worstel jij of een ander met depressie en/of suïcidale gevoelens? Neem contact op met 113 Zelfmoordpreventie via 0800-0113. Anoniem, gratis en 24/7. 

 

https://youtu.be/zjM9WQFYSpw

18 reacties op “Jonge Thaise moeder (19) pleegt zelfmoord en noemt Prayut ‘harteloos’”

 1. Daan zegt op

  Dit is wat vele lezers van Thailandblog bedoelen als commentaar wordt geleverd of met een kritische blik naar Thailand en haar leiders wordt gekeken. Vaak wordt dan gezegd dat we positief moeten blijven, dat we ons als gast moeten gedragen, en dat we als farang niet moeten denken dat we het beter weten. Natuurlijk weten we het niet beter, maar dat veel zaken niet goed zitten, moge toch duidelijk zijn. Mijn vrouw krijgt vele berichten van familie, vrienden en kennissen die allemaal een vaak wanhopige strekking hebben. Het zijn de farang die geld opsturen, het zijn de farang die voedseluitgiftepunten organiseren, het zijn farang die vingers op zere wonden leggen. Deze jonge moeder deed dat ook, maar haar wanhoop bracht haar tot het uiterste.
  Zo jammer van zo’n jong leven. De zorg voor haar kind werd haar teveel.

  • JAN zegt op

   Als je op Belgische forums of Thailandsites gaat kijken wordt Thailand afgeschilderd als “het” land. Negatieve objectieve commentaren worden niet geaccepteerd door de beheerders. Echt een bende debielen. Alleen hun waarheid wordt geaccepteerd. Als je hun achtergrond ziet hebben ze juist iets meer dan het lager onderwijs genoten wat hiermee alles verklaard. Indien je er tegen ingaat wordt je er uit gegooid. Daar zijn NL sites o.a. thailandblog.nl veel objectiever in. N.B. ik ben Belg !

 2. Osen zegt op

  Dit is toch gewoon zo dieptriest, geen geld hebben om voeding te kunnen kopen voor je baby. Om me heen zie ik mensen in Nederland die denken dat ze problemen hebben, veelal luxe problemen. Staat toch in schril verhouding met hoe de situtatie voor sommigen is in Thailand. Wij zouden meer waardering moeten hebben voor wat we hier hebben en minder moeten klagen. Hoop voor de toekomst dat Thailand beter voor zijn volk gaat zorgen.

  • Rob zegt op

   Ontegenzeggelijk is het waar wat je zegt dat de situatie in Nederland beter is. En vooral dat we (in normale tijden) minder moeten klagen. Maar ergens in je tekst zegt me dat je niet voldoende om je heen hebt gekeken in Nederland. Ook in Nederland heerst armoede alleen het is veel meer verborgen. Kijk bij de voedsel banken hoeveel mensen hiervan helaas gebruik moeten maken.
   Ik heb gemerkt dat mensen die in vaste dienst zijn en elke maand gewend zijn om hun salaris op een vast tijdstip op hun bankrekening te krijgen eigenlijk niet beseffen hoe laag de uitkeringen in Nederland zijn en hoe lang je daarop moet wachten. Vraag maar aan de ondernemers die al twee maanden wachten op hun bijzondere bijstand uitkering.

   • George zegt op

    Die uitkeringen zijn helemaal niet zo laag. Ik krijg als alleenstaande vader met een dochter van elf jaar elke maand 300 euro voor mijn kind. 90 KB en 212 euro kindgebonden budget met een netto inkomen van 2100 euro. Ik heb wel altijd gespaard en kon twee derde van de koopsom van mijn koopwoning 4 jaar geleden met mijn spaargeld betalen. Nooit een auto gehad terwijl ik dagelijks van Amsterdam naar Den Haag reisde. Reiskosten voor 30% betaald door mijn werkgever. Ik heb veel gratis meubels van de stoep gehaald in een buurt die als een achterstandswijk wordt afgeschilderd. Mijn leren bank is wel nieuw aangeschaft maar daar doe ik al 35 jaar mee. Mijn tv scherm is 24 inch en al tien jaar oud. Er wordt altijd geroepen dat gezonder eten duurder is, maar dat is onzin Elke week zijn er aanbiedingen. Appelsientje is dan goedkoper dan coca cola, maar volgens de bedrijfsleider van de locale Appie wordt er ook dan meer (on)frisdrank dan sap verkocht. Kinderen die in armoede opgroeien in Nederland hebben helaas de verkeerde ouders gekozen. In mijn functie bij de Sociale Dienst kwam ik ook regelmatig achter de voordeur van de verborgen armoede. Als je de tering niet naar de nering kunt zetten en zeker nicotine blijft kiezen in plaats van zes pakken jus voor je kinderen ja dan wel. Ik heb in 80 landen gereisd onder andere in Thailand waar mijn ex vandaan komt. In hun houten hut op palen sliep ik op de vloer en dronk er water uit een fles (regenwater uit de ton) Zij klaagden niet en ik zou het niet in mijn hoofd durven halen te klagen Nu zijn mensen in gebieden waar een lockdown is en geen inkomsten hebben zo arm dat ze niets te eten hebben. Er is geen voedselbank of voorschot in de Filipijnen Voor een maand 3 kilo rijst en een paar blikjes sardientjes voor een gezin. Ik zag in mijn buurt deze week op de grof vuil ophaal dag zes bankstellen buiten liggen. Je moet wat op het internet met al die vrije tijd. Drie daarvan zagen er goed uit, waren goed tweede hands te verkopen geweest. De andere drie zagen er altijd nog beter uit dan mijn 35 jaar oude bank waar het leer van de zitting doorgesleten is. Daar ligt gewoon een (tafel) kleed op voor een euro gescoord bij Gideon Italiaander. .Armoe in Nederland zit bij velen in hun hoofd. Ik kreeg als opmerking van sommige uitkeringsgerechtigden kom je helemaal uit Amsterdam? Met de trein en heb je dan geen auto? Zij wel en ik niet. Armoe zit hier veelal echt tussen de oren.

    • Nicky zegt op

     U hebt dan misschien geluk.mijn zoon leeft van een uitkering (schuldsanering) en krijgt zelf 40 euro per week. Hij heeft de hele inboedel van makplaats gehaald voor gratis of bijna gratis. En opgehaald met een vriend. Van ons krijgt hij via zijn broer, met verjaardag en kerst iets voor zijn woning. Nieuw dekbed.,of hoezen voor zijn stoelen. Hij kan er mee rondkpmen, maar als je een paar nieuwe schoenen wil hebben , zullen wij die toch moeten kopen.
     Het is overlevingsgeld en daar houd het op

 3. Johnny BG zegt op

  Uiteraard is het triest maar hier speelt meer.

  Het niet kunnen kopen van melk is de grootste onzin. Iedere baby wordt geholpen door buren en vrienden als de moeder dit aankaart. Haar vriend informeren dat ze van plan is om zichzelf wat aan te doen en het ook nog te doen toont dat ze een sterke vrouw was en heel jammer dat ze daar zelf niet bewust van was.
  Thaksin S. was er weer als de kippen bij om z’n momentje te pakken door een bijdrage te leveren in de kosten
  voor de crematie. Hoe vuil kan je het spelen maar dat zien de rode zieltjes anders.

  Misschien was het beter geweest om geen tienermoeder te worden en daardoor een hoop ellende te besparen maar dan moest er wel de megainvestering van 30 baht gedaan worden.
  Wijzen naar een ander is zo makkelijk en nogmaals jammer dat het de omgeving niet opgevallen is dat ze een probleem had.

  • JAN zegt op

   Ben je beter af met Prayut die zijn fortuin vlug verdeeld heeft onder zijn familie of de “gele” Bourgeoisie die alles in handen hebben (media, enz….)? Die dachten verleden jaar al het minimale verplichte schrale dagloon te verminderen. Heb je je al eens afgevraagd waar die heren ex-soldaatjes, nu parlementariers, hun fortuin vergaard hebben? De democratie aan banden gelegd hebben met hun nieuwe grondwet. Zijn die dan beter dan een Thaksin?

   • Johnny BG zegt op

    Moderator: Het lijkt mij niet correct te speculeren over haar geestestoestand. Laten we ons bij de feiten houden.

  • GeertP zegt op

   Ik ben zoals jij dat noemt zo’n rood zieltje en ben er ook nog trots op.
   In Thailand zijn er gelukkig meer rode zieltjes dan gele omgekeerde Robin Hoods, we hebben alleen de pech dat telkens wanneer er democraties een regering wordt gekozen de omgekeerde Robin Hoods dat niet zo leuk vinden.
   Maar lang kan dat gelukkig niet meer duren,want wij zijn dik in de meerderheid en de verbindende factor is er niet meer.
   Nog even en dan kan bij mij de vlag uit.

 4. puuchaai korat zegt op

  Vaag verhaal hoor. Ik ken moeders die alles voor hun kinderen doen en ze nooit in de steek zullen laten. Daarom vind ik het zeer vreemd dat een jonge moeder, nota bene met een baan, voor zo’n oplossing kiest en dus haar kind aan zijn/haar lot overlaat. Er zal wel heel wat anders aan de hand zijn. Zelfmoord is nooit een oplossing.

 5. Ronald schütte zegt op

  Ook hier in Phuket, Farangs organiseren voedsel donaties maar ook de gemeenten. Gefortuneerde Thai zijn oorverdovend stil. Maar misschien helpen ze zonder dat we dat weten. Ben ook druk ermee en zo. as. gaan er in Chalong weer 1000 maaltijden uitgedeeld worden. Zo velen hebben het nodig. De politie werkt super goed en enthousiast mee, werkelijk perfect. Het voelt goed voor allen die hieraan meewerken dit te (kunnen) doen.

 6. Chamei zegt op

  Blijkt dat vriendje de 5000 Bht staatssteun had verdonkeremaand. Er is inmiddels 1.000.000 Bht voor de tekening geboden.

 7. johny zegt op

  Als ik de tekening en tekst bekijk, wow. Deze vrouw was iemand met veel talent, heel spijtig dat het zo moet eindigen.

 8. Rob V. zegt op

  Zeer triest, arme jonge dame en een verlies voor haar naasten. Had dit anders kunnen lopen? Ja, misschien wel, het klinkt niet als een doordachte zelfmoord maar meer een spontane beslissing. Overkomen door emotie en geen uitweg meer zien. Niet iedereen praat makkelijk over wat hun dwars zit, waar ze mee vechten. Ik vernam in het nieuws dat haar man haar mishandelde en ze van hem af was, en via haar werk als security guard haar vriend heeft ontmoet. Ze zal dus vast met het nodige rondgelopen hebben. Ik ga haar niet verwijten dat ze niet met haar vriend, haar ouders of wie dan ook gepraat heeft. Het is gewoon diep triest. Ze is niet de enige Thai die radeloos is en het water tot aan of boven de lippen staat of stond.

  • Johnny BG zegt op

   @Rob V
   Je hebt gelijk en laten we hopen dat er ooit een moment komt dat als je vraagt of er iets aan de hand is dat je dan niet te horen krijgt “mai pen rai”
   Trots blijft een dingetje.
   Ooit had ik een vriendin waar het verder gaan van de relatie voor mij geen nut had.
   Die presteerde het om zich te verhangen aan de doucheslang waar ik net op tijd bij was en daarna doodleuk nogmaals 20 slaappillen in nam.
   Ze leeft nu gelukkig nog steeds maar het blijft onzin om vanwege een ander persoon zelfdoding als optie te zien.

 9. rentenier zegt op

  1 dag later blijkt het verhaal heel anders en blijkt Prayut er helemaal niets mee te maken te hebben. Het gaat om de 5000 Baht die zij te goed had en waar ze op wachtte. De tweede echtgenoot van haar bleek die 5000 Baht uit de ATM gehaald te hebben waar zij niets van af wist.

  • Rob V. zegt op

   Heb je een bron waaruit blijkt dat haar partner het geld achterhouden heeft?

   De feiten die ik tot dusver vernomen heb is dat
   ปลายฝน (Plaifon / Plaajfon) zich op 16 april had aangemeld voor de 5000 baht handout óf -waarschijnlijker- op 16 april dat bedrag heeft ontvangen op die dag (diverse media melden wat anders). Thairath schrijft dat ze normaliter op de 1ste en de 16de haar salaris a 5000 baht  kreeg maar deze maal het salaris nog niet was uitbetaald op de dag. Mogelijk heeft dat dus verwarring gegeven en haar de indruk gegeven dat ze geen handout ontvangen had.

   Op 22 april maakte ze de schets van Prayuth en deelde ze die op Facebook met de emotionele toelichting dat ze niet genoeg geld heeft om voor haar kind te zorgen. Op 27 april vertelde haar dokter dat ze enkele dagen thuis moet blijven met als gevolg dat ze gekort zou worden op haar salaris (niet werken,  geen doorbetaling van haar loon). Ze had dus de nodige problemen. Op 28 april heeft ze helaas suïcide gepleegd door zichzelf te verhangen.

   Ook  is bekend dat haar ex haar mishandelde en dat ze zichzelf in het verleden wel vaker pijn heeft gedaan (hurting herself).

   Haar nieuwe vriend/echtgenoot is eerder door Coconuts geciteert: “Throughout the one year that we’ve been together, I loved her and felt deeply for her situation,” Wichai said. “She had been through a lot, fighting her sickness and being abused by her ex-husband … But she still tried, made use of her talent in drawing to get some money so she could feed her baby. But during this time, things are pretty tough.”

   Zo krijg ik een beeld van een jonge creatieve dame die helaas de nodige tegenslagen te verduren kreeg, en dat door de lockdown en inkomensproblemen nog radelozer voelde en toen tot deze trieste wanhoopsdaad gekomen is.

   Bronnen:
   https://www.bangkokpost.com/thailand/general/1910624/young-woman-commits-suicide-after-posting-sketch-of-prayut-online
    – https://www.bangkokpost.com/thailand/general/1910708/thaksin-named-host-of-funeral
   https://coconuts.co/bangkok/news/struggling-mother-draws-portrait-of-pm-before-committing-suicide/
   https://www.thairath.co.th/news/local/bangkok/1834458


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website