Illegaal gehouden olifanten bevrijd op Phuket

Door Redactie
Geplaatst in Kort nieuws, Nieuws uit Thailand
Tags:
22 augustus 2013

De Thaise autoriteiten hebben in verschillende plaatsen in het zuiden 14 illegaal gehouden olifanten bevrijd, zo schrijft HLN.

De dieren werden in populaire vakantiegebieden in de provincies Krabi, Phuket en Phang Nga voor attracties zoals olifant rijden ingezet, meldt de organisatie voor de bescherming van de biodiversiteit Traffic.

De eigenaars hadden valse papieren gebruikt voor de registratie van de dieren. Vermoedelijk werden de olifanten door smokkelaars gevangen in de Thaise nationale parken waar ze in het wild leven. “De illegale handel in levende olifanten vormt een groot gevaar voor de Aziatische olifantensoort. We zijn echt blij met deze belangrijke stap van de Thaise overheid”, zei Naomi Doak van Traffic.

Naar Thais recht zijn wilde olifanten beschermd, getemde dieren met de juiste documenten mogen echter als lastdieren gebruikt worden. Terwijl de handel in ivoor uit Afrika of van wilde Aziatische olifanten in Thailand verboden is, laat het land de verkoop van slagtanden van tamme inheemse dieren wel toe. Stropers en handelaars maken echter van deze mazen in de wet gebruik om illegaal verkregen Afrikaans ivoor te verkopen.

2 reacties op “Illegaal gehouden olifanten bevrijd op Phuket”

 1. GerrieQ8 zegt op

  Het lijkt wel of bijna alle ogen gericht zijn op Kwatta (sorry Phuket) Scam met de Tuk Tuk, waterscooter verhuurders en nu de olifanten. Heeft het bezoek van de diverse ambassadeurs dan toch zin gehad? Klasse, voor herhaling vatbaar!

 2. H van Mourik zegt op

  Heel Thailand aanpakken met het illegaal houden van olifanten!
  Bij ons in “Khon Kaen” moeten deze zielige beesten tussen het drukke verkeer een weg vinden in de avond-uren en zelfs tot middernacht.
  Zelf dronken (thaise) automobilisten en motorrijders raken vaak met hun vervoermiddel zo’n olifant.
  De plaatselijke politie is er vaak bij, maar kijkt er enkel naar!
  Als beloning krijgen deze zielige beesten een klap op hun lichaam.,
  met een stok daaraan een langpuntige ijzeren speer van zo’n 10 cm.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website