Het strand van Hua Hin

De belangrijke toeristische badplaatsen Hua Hin en Cha-am zijn klaar voor het Test & Go programma maar verwachten voorlopig nog geen stormloop van internationale toeristen.

Nithee Seeprae, plaatsvervangend TAT gouverneur, zegt dat de plaatsen niet direct zullen profiteren van de heropening. Dit omdat reizigers die kiezen voor het Test & Go-programma eerst in Bangkok een hotelovernachting moeten boeken, aangezien Hua Hin en Cha-am zich op meer dan twee uur rijden van Bangkok bevinden. Tot nu toe zijn er sinds 1 november nog geen buitenlandse reizigers in Hua Hin en Cha-am gearriveerd, aangezien de meeste toeristen Hua Hin, Pran Buri en Thap Sakae als hun tweede bestemming kiezen.

Voor de pandemie verwelkomden Hua Hin en Cha-am respectievelijk 1 miljoen en 500.000 buitenlandse reizigers per jaar. De twee gebieden, die voornamelijk afhankelijk zijn van binnenlandse toeristen, zullen mogelijk geen groot deel van de internationale markt aantrekken, verwacht Nithee.

AirAsia overweegt vluchten van Kuala Lumpur naar Hua Hin uit te voeren. Dit kan interessant zijn voor Maleisische golfers, terwijl Jetstar ook van plan is om volgend jaar van Singapore naar Hua Hin te vliegen.

“Toeristen met een Thailand Pass zullen pas na 10 november arriveren. De toeristensector verwacht 500 tot 1.000 reizigers per maand met een gemiddelde verblijfsduur van zeven dagen”, zegt Krod Rojanastien, voorzitter van de Thai Spa Association en hoofd van het Hua Hin Recharge-programma.

De bezettingsgraad in Hua Hin ligt nu rond de 30 procent, dat zijn vooral binnenlandse toeristen, maar zal de laatste twee maanden stijgen tot 60 procent. Vooral in december is er meer internationale vraag.

Karun Suttharomn, waarnemend president van de Tourism Council van Phetchaburi, zegt dat in december de hotels marketingcampagnes zullen voeren om zo meer toeristen aan te trekken.

Bron: Bangkok Post

10 reacties op “Hua Hin en Cha-am klaar voor Test & Go programma”

 1. Hans Bos zegt op

  Steeds hetzelfde liedje, waarbij plannen, overwegingen en mogelijk belangrijke woorden zijn. Gisteren was ik om middernacht op weg in het centrum van Hua Hin: geen hond op straat en de stilte van een kerkhof. Niet bepaald een uitnodigende vakantiebestemming. De meeste buitenlanders die Thailand binnen komen hebben een huis hier, familie of komen overwinteren. Voor een vakantie van een paar weken is het te vermoeiend om door al die Thaise hoepels te springen. Vooral niet omdat je niet weet waar ze staan.

  • Annie zegt op

   Hoi Hans ,
   Maar is alles wel open ?
   En staat de avondmarkt er enzo ?
   Of is dat ook allemaal nog niks ?

   • Hans Bos zegt op

    De shopping malls zijn open, zij het dat sommige winkeliers binnen hun nering hebben gesloten. De avondmarkt is wel open, maar doordeweeks met slechts een paar stalletjes. In het weekeinde is het iets drukker. Bars zijn gesloten, de meeste restaurants open, maar zonder alcohol.

  • khun moo zegt op

   Hans,

   ik vrees ook dat alleen de mensen die er echt iets te zoeken hebben zoals mensen met een vrouw en kinderen de komende maanden gaan overwinteren in Thailand.
   Wellicht zullen Thaise mensen in Nederland het bezoek niet willen uitstellen.
   Naar mijn mening is door de pandemie, de situatie en vooruitzichten zowel in Thailand en in nederland te onzeker.
   De meeste toeristen willen een vakantie ter ontspanning en geen gedoe en risico’s er om heen.
   .
   Persoonlijk denk ik dat Thailand blij moet zijn wanneer men 20% van de normale buitenlandse toeristen bezetting gaat krijgen in 2021.

   • Danzig zegt op

    Dat percentage gaat natuurlijk niet lukken dit jaar. Als je daar 2 procent van maakt, dan misschien. Meer dan 5 procent gaat het van zijn lang zal ze leven niet worden.

    • Ger-Korat zegt op

     Tourisme Authority of Thailand voorspelde 300.000 buitenlandse bezoekers in november en idem december. Nou dag 1 van de quarantaine-opheffing op 1 november kwamen er 2300 buitenlanders binnen, dag 2 slechts 1500 en vanaf woensdag blijft het akelig stil en publiceerden ze geen getallen meer. Verwacht dan een totaal of 30.000 buitenlanders arriveren, het merendeel met een relatie of andere binding met Thailand. 30.000 is dan 1% van het totaal van voor corona, ok misschien het dubbele want het blijft gissen maar dan inderdaad maar 2 %.

 2. andre van schaik zegt op

  Wij zijn verknocht aan Hua Hin en dat al meer dan 40 jaar, toen je nog voor 1200 Bht in het oude Railway Hotel kon slapen met ontbijt.
  Daarna elk jaar 2x 2 weken. Even twijfelden we nog voor dit jaar met Kerst en Nieuwjaar. Doch volgens een vriendin van ons die uitbaatster is van een strandrestaurantje kunnen we de centjes beter nog even in de zak houden tot volgend jaar. Het is totaal verlaten zegr ze.
  Lijklt ons een goed advies..

  • khun moo zegt op

   Andre ,
   wij kennen het mooie railway hotel nog uit 1982 en betaalde toen 600 baht per nacht.
   Prachtig hotel , wat in feite een oud paleis van de koning was.
   Veel teak hout en een mooie tuin.
   Er waren in die tijd ook weinig andere overnachtings mogelijkheden en zover ik me kan herinneren maar 1 restaurantje met westers eten.
   Ook wij gaan elk jaar , maar dit jaar stellen we het toch maar uit.
   Teveel onzekerheden.

 3. Christiaan zegt op

  Hallo Annie,

  Ik las vandaag, dat er op de avondmarkt veel besmettingen zijn geconstateerd. Daarom en bijgebrek aan toeristen dus weinig emplooi .

 4. fred zegt op

  Ik woon in TH en ben gehuwd.
  Ik ben al twee keer in quarantaine geweest en bijgevolg tweemaal door die papiermolen gewalst. Naast die papiermolen is enige digitale vaardigheid zeker een must. Ook moet je over de nodige digitale apparaten beschikken zijnde PC Printers en scanners. Attesten van verzekeringen zijn al een eerste groot obstakel. Niet iedereen is daar in bedreven.
  Ik kan verzekeren dat het stressen is van wanneer je er aan begint tot wanneer je vrijkomt uit je hotel. Naast het vooraf gaande formaliteiten circus moet je ook nog eens hopen dat 72 uren voor je vertrek als alles zo goed als klaar is je negatief test. Ook na je aankomst in TH wordt je nog tweemaal getest. Tot de uitslag van die tweede test kan er altijd iets misgaan. Als je positief test ( uitzonderlijk maar niet onbestaande) ben je wel de klos en kan je gedurende 2 weken ergens gaan brommen tot wanneer je weer negatief test ( ook al heb je totaal geen symptomen)
  En dan kom je buiten in een land waar net als op vele plekken nog heel wat onzekerheden zijn. Ook in een land waar momenteel iedere vorm van vertier aan banden is gelegd.
  Ik vraag me af wie dat daar als gewone toerist gaat voor overhebben ? Echt waar mocht ik hier geen gezin hebben er zou geen haar op mijn hoofd aan denken om naar hier te komen. Er zijn genoeg plekken in Europa waar je naar mijn inzien momenteel toch meer gaat kunnen genieten van je vakantie en waar het risico toch heel wat minder is.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website