Hogere taxitarieven en QR-codes in Bangkok

Door Redactie
Geplaatst in Nieuws uit Thailand
Tags: ,
11 augustus 2019

Ruslan Kokarev / Shutterstock.com

Het Department of Land Transport heeft het plan bekend gemaakt om een systeem met QR-codes te ontwikkelen en zo de service en veiligheid van taxi’s te verbeteren. Met het systeem kunnen passagiers van taxi’s de QR-code scannen en hebben dan zo alle gegevens van de taxichauffeur op hun mobiel.

Inmiddels zijn ook de taxitarieven verhoogd. Het basistarief blijft 35 baht, het tarief per kilometer gaat de eerste 10 km met 0,5 baht omhoog en vanaf 10 km met 50 satang. Het tarief, wanneer een taxi stil staat, stijgt van 2 naar 3 baht per minuut. De luchthaventoeslag voor gewone taxi’s gaat omhoog van 50 naar 70 baht en voor taxibusjes 90 baht.

De overheid is daarnaast voornemens om taxidiensten die gebruik maken van een app, te legaliseren.

Uit onderzoek blijkt dat de meeste passagiers best bereid meer te betalen, als taxichauffeurs hun service aan passagiers verbeteren. De meeste klachten nu gaan over het weigeren van passagiers of weigeren de meter aan te zetten, vooral bij buitenlanders.

Bron: Bangkok Post


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

2 reacties op “Hogere taxitarieven en QR-codes in Bangkok”

 1. Rob V. zegt op

  0,5 THB of 50 satang is hetzelfde. Volgens de online site gaat het tarief tot 10 km met een halve baht omhoog, tussen de 10 en 90km ongewijzigd en vanaf 90km ook met een halve baht omhoog. Wat niet echt logisch is, prutst de krant weer met cijfers?

  ” the price per kilometre from 1-10km will rise from 6 to 6.5 baht. Prices per km for trips between 10km and 90km remain unchanged, while the price per km over 90km will be 10.5 baht”

  Bron:
  https://www.bangkokpost.com/learning/easy/1727479/taxi-prices-to-rise-new-complaint-system-planned

  Volgens een eerste opinie peiling is een meerheid niet blij met de verhoging. De taxi chauffeurs denk ik wel, daar rijden er teveel van rond en voor slechts een pover inkomen.

  Bron: https://www.bangkokpost.com/thailand/general/1728455/majority-oppose-higher-taxi-fares-nida-poll

 2. Miranda zegt op

  Hoi allemaal,

  Wij willen graag met de taxi (3 personen) van Bangkok naar Trat. (Koh Cuut). Heeft iemand tips over de prijs en hoe dit te regelen. Vooraf of ter plekke op het vliegveld. Ik ben benieuwd naar jullie commentaar. Alvast bedankt.

  Gr. Miranda


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website