topten22photo / Shutterstock.com

De heilige ossen hebben voor het nieuwe jaar in Thailand veel goeds voorspeld tijdens de jaarlijkse Royal Ploughing Ceremony op Sanam Luang in Bangkok. Uit het eten en drinken die ze gisteren voorgeschoteld kregen, kozen zodanig dat er genoeg water en voedsel zal zijn voor heel Thailand en dat de economie zal opbloeien.

De ceremonie is tevens het begin van het oogstseizoen. Koning Vajiralongkorn was aanwezig bij deze belangrijke dag.

De ossen konden kiezen uit zeven lekkernijen waaronder rijst, maïs en gras. Ze kozen water en gras, symbool voor voldoende water en overvloedige oogsten. Ze kozen ook sterke drank, wat economische voorspoed betekent en een bloeiende handel met andere landen.

De keuze van het voer en drinken werd gemaakt door twee heilige ossen, terwijl de Praya Raek Na (de heer van de ploeg) verantwoordelijk was voor de voorspelling van regen en rijstopbrengst door de keuze van een gevouwen doek met een lengte van zes kueb (circa 25 cm). De betekenis daarvan is dat de rijstvelden op lager gelegen plaatsen een goede opbrengst hebben, maar de velden die hoger liggen een tuk minder.

Bron: Bangkok Post

2 reacties op “Heilige ossen voorspellen veel voorspoed in Thailand”

 1. janbeute zegt op

  Moet nog zien dat dit verhaal voor dit jaar ook daadwerkelijk uitkomt .
  Voor mij is dit meer een soort van bijgeloof en hokus pokus . Wat ik wel weer zag afgelopen Maandag was dat de overheids functionarissen weer een betaalde vrije dag hadden .
  En de gewone Thai de landbouwer de bouwvakker de fabrieks arbeider etc etc , op deze dag gewoon weer door moesten werken om financieel rond te kunnen komen .

  Jan Beute .

  • TheoB zegt op

   Pas maar op met het als bijgeloof en hokus pokus kwalificeren van dit jaarlijks terugkerend ritueel.
   Voor je het weet heb je, wegens belediging, voor max. 15 jaar pizza aan je broek, want hij neemt het dermate serieus dat hij er zelfs speciaal voor terugvliegt vanaf zijn semi-permanente vakantieadres.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website