De eerste honderd NGV-bussen, op aardgas, gaan vandaag in Bangkok rijden. Het openbaarvervoerbedrijf van Bangkok (BMTA) heeft 489 van dit soort bussen deze aangeschaft maar ze konden ruim een jaar rijden vanwege een conflict met de importeur.

Uiteindelijk worden de bussen op 25 routes in de hoofdstad en omringende gemeentes ingezet.

De bussen hebben zestig zitplaatsen en zijn zuiniger en schoner in gebruik. Ze zijn hypermodern met o.a. camerabeveiliging en WiFi. Daarnaast zijn ze ook goed toegankelijk voor ouderen en rolstoelgebruikers, voor wie twee plaatsen zijn gereserveerd. De bussen hebben een systeem waardoor ze aan één kant kunnen zakken om op gelijke hoogte te komen met het trottoir en een uitklapbare helling voor rolstoelgebruikers.

Bron: Bangkok Post

3 reacties op “Eerste honderd bussen op aardgas gaan vandaag rijden in Bangkok”

 1. Gerrit zegt op

  mmm,

  Kunnen zakken tot op gelijke hoogte van het trottoir, mmmm, de bus stopt nooit bij het trottoir, altijd minimaal een halve meter ervan of op de tweede baan, omdat er Taxi’s voor de bushalte staan.
  Maar ben wel blij dat ze eindelijk gaan rijden. Die oude stinkbussen, ok wel petroleum vergassers genoemd, moeten zo snel mogelijk uit het straatbeeld verdwijnen.

  Gerrit

  • Hans van den Pitak zegt op

   Zie je het al voor je: een rolstoeler die het gelukt is om op een trottoir te geraken.

 2. Stefaan zegt op

  Dit lijken mij 12 meter bussen te zijn : 60 zitplaatsen lijkt mij onmogelijk, hooguit 40 zitplaatsen.
  12 meter bussen hebben doorgaans een maximale capaciteit van 90 passagiers. In Thailand lijkt me 100 passagiers wel mogelijk.

  Ik zou wel willen weten hou ze het douaneprobleem hebben opgelost. De importeur had bij import aangegeven dat de bussen geproduceerd waren in Maleisië. Douane had echter vastgesteld dat de productie in China had plaats gevonden, met veel hogere importtaksen tot gevolg.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website