Een Thaise en een Nederlandse toerist zijn gisterenochtend vroeg door twee onbekende dieven beroofd van hun kostbaarheden in een hotel/resort in Pattaya.

Pol. Kapitein Sontaya Khansub van het politiebureau van Pattaya reageerde vandaag om 4 uur op een diefstalmelding in een hotel aan de Soi Pattaya-Naklua 20 in Banglamung, Chonburi.

De twee slachtoffers, de heer Christian F., een 37-jarige Nederlander, en een ander Thais vrouwelijk slachtoffer, geïdentificeerd als Ae, wachtten op de politie in het hotel. Christian vertelde de politie dat hij 4.000 baht in contanten op de tafel in zijn hotelkamer had gelegd en ging douchen.

Het Nederlandse slachtoffer kwam vervolgens naar buiten nadat hij klaar was met baden en ontdekte dat zijn geld was verdwenen en dat er tekenen waren dat iemand zijn kamer was binnengekomen.

Volledig verhaal en bon: https://thepattayanews.com/2022/11/27/thai-and-dutch-tourists-robbed-of-valuables-at-pattaya-hotel/

18 reacties op “Een Thaise en Nederlandse toerist beroofd in hun hotel in Pattaya”

 1. Lung addie zegt op

  Ja, ik heb dit verhaal ook gelezen in een ander medium.
  Ik heb wel bedenkingen:
  – gaan douchen en je deur niet afsluiten….
  – 4000 THB zomaar op tafel open en bloot achterlaten….
  – het tweede slachtoffer: een Thaise, genaamd Ae, was iemand welke hij meenam naar zijn kamer…

  Het zou me totaal niet verbazen dat zij de nodige hulp bood door/om:
  op het juiste moment toevallig niet in de kamer aanwezig te zijn
  de werkelijke dader het juiste moment: ‘hij is aan het douchen’, te hebben meegedeeld.
  Ja, het lijkt me heel verdacht.

 2. Sjaak S zegt op

  De man had dus zijn deur niet op slot? Dat is het eerste wat ik doe. Do not disturb, slot en deur afgesloten. Niemand die naar binnen kan. Een beetje naïef te geloven dat niemand naar binnen komt terwijl jij je doucht.

 3. Bert Vos zegt op

  Dit verhaal rammelt aan alle kanten. Waarom leg je 4000 bath op tafel? (is nog maar 100 euro of zo) en doe je de deur niet op slot? En wat is de rol van die dame? Nou, ik denk dat ik dat wel weet en wie dat geld nu in bezit heeft of had. Geloof er dus niets van.

 4. Willem zegt op

  Qua naam leek het trouwens meer op een Duitser can Nederlander. Dutch/Deutsch? Christian Fuchs zoals het voluit in Taiger nieuws stond.

 5. Erik zegt op

  ..was ae ook in de badkamer ?.. . Wel heel toevallig allemaal..

 6. Frans Pattaya zegt op

  Al naar gelang je de verschillende nieuwsbronnen leest is het verhaal anders, dus het trekken van conclusies zoals in de commentaren hierboven wordt gedaan lijkt wat voorbarig.
  Het meest geloofwaardig is het artikel in de Pattaya Mail nieuwssite.
  Daarin is vermeld dat de inbreker(s) via het raam zijn binnengekomen. De vrouw (Ae) werd van haar tas (met telefoon en contant geld er in) beroofd toen zij op het parkeerterrein liep en de inbrekers op de scooter al op de vlucht waren.
  De geloofwaardigheid wordt ondersteund door een foto van de betreffende vrouw in het betreffende artikel. Ik denk niet dat veel mannen dit type Thaise vrouw mee zouden nemen naar de kamer, laat staan er mee gaan douchen…. 🙂

  • Lomlalai zegt op

   Iedereen interpreteert het natuurlijk weer anders maar voor mij is dit verhaal erg ongeloofwaardig indien de thaise mevrouw en de farang elkaar kenden. Het zou dan wel heel erg toevallig zijn dat ze beiden beroofd zijn op een iets andere locatie maar wel erg dichtbij elkaar en kort achter elkaar (in scene gezet dat de vrouw “zogenaamd” ook slachtoffer is?) Indien ze elkaar niet kenden is het voor mij geloofwaardiger. het begint al op een Sherlock Holmes aflevering te lijken 555

 7. Peerke zegt op

  Het is een beetje dom om gewoon geld in je hotel kamer te laten slingeren ook al heb je iemand naar je kamer genomen en je even aan het douchenben. Zelfs geld in een kluisje ( op je kamer ) houden is niet erg handing aangezien de hotel mederwerkers ( meestal schoonmakers) best wel weten hoe je hem open kan krijgen – die zijn er dan wel even “legaal”‘ op je kamer maar alles goed opbergen in je koffer met een slotje erop – en sleutletje mee nemen ( aan een veilgheidspeld in je broek doen ) – Ook niet te veel “showen”hoe rijk je wel bent want dat trekt alleen maar verkeerde mensen aan.

  • Cornelis2 zegt op

   Kluisjes op de hotelkamer zijn zowiezo niet veilig. Lang geleden al meegemaakt dat er geld uit verdween bij afwezigheid. Reis altijd met een pacsafe travelsafe, nooit meer geld verdwenen.

   • herman zegt op

    Ik weet niet in welke hotels jij verblijft, maar ik heb nog nooit iets zien verdwijnen uit mijn hotelsafe, ben ondertussen 66 jaar en heb half de wereld gezien en gebruik altijd mijn hotelsafe , probleemloos

 8. Walter E.J. Tips zegt op

  Laten we hopen dat de politie Mevr. Ae na een paar dagen een bezoek brengt om te zien of haar telefoon terug opgedoken is.

 9. JP van Iperen zegt op

  Kun je me uitleggen wat een pac safe is en hoe dat werkt?

  MVG JP van Iperen

  • RonnyLatYa zegt op

   Zulke dingen vind je toch eenvoudig op het internet.

   https://www.backpacktips.nl/pacsafe-travelsafe/

 10. William zegt op

  Als of je dat tasje niet open maakt als men met een wapen voor je neus staat.

  Pacsafe is een merk van reisuitrusting met de nadruk op antidiefstalfuncties.

  • RonnyLatYa zegt op

   Lijkt me bij elke safe het geval als men met een wapen voor je neus staat. En er zijn wel meer middelen die ingezet kunnen worden om iemand zijn safe te laten openmaken.

   Het gebruik van de pacsafe travelsafe is natuurlijk bedoeld als je weg bent van de kamer.
   En zoals het artikel al zegt : “Natuurlijk is er altijd nog de hele kleine kans aanwezig dat de persoon die in jouw kamer inbreekt een slijptol bij zich heeft maar 99,99% van die dieven zijn afgeschrikt. Bovendien gebeuren de meeste diefstallen door gelegenheidsdieven of door mede-backpackers.”

   • Wut zegt op

    Klopt helemaal beste Ronny, helaas vindt diefstal echter ook plaats door het hotelpersoneel.

    • RonnyLatYa zegt op

     Daarom dus die pacsafe travelsafe.
     Hotelpersoneel kan daar toch niet in

 11. William zegt op

  Ja klopt Ronny,
  Als men het op ‘jouw’ voorzien heeft, is er eigenlijk weinig dat preventief helpt.
  Hoewel ik in mijn reisjaren ook een reistas had, twee trouwens een Diagonal op het lijf voor verplaatsingen en de oude vertrouwde heuptas voor het strand restaurant of drinkgelag
  Brandkluis in de hotelkamer had ik schijnbaar wat meer vertrouwen in, de schoonmaak dames minder met hun werkzaamheden.
  Drie keer per dag je kamer inspecteren had ik altijd zo mijn ideeën over.
  En ja je wederhelft drie hoog naast het balkon laten hangen en vriendelijk vragen of je dat ding wil open maken werkt ook goed, maar dan gaat het vaak niet over een paar honderd euro aan valuta.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website