De schoolvakanties zijn al begonnen en ook veel Thais zullen de nieuwjaarsvakantie tijdens Songkran aangrijpen om een vakantiereisje te gaan maken. Uit gegevens van hotelwebsite Agoda blijkt dat Bangkok als favoriete bestemming is ingehaald door Tokio en naar de vierde plaats is gezakt na Pattaya en Hua Hin.

Japan, Zuid-Korea en Taiwan zijn populaire bestemmingen voor Thai omdat men daar visumvrij naar toe kan reizen. De trendy wijk Shibuya in Tokio, het Osaka Aquarium Kaiyukan, het Gyeongbokgung Palace in Seoul en het beroemde Tapei 101 Observatory, zijn interessante plekken om te bezoeken.

Thai met een smalle beurs zullen vooral de vakantie gebruiken om terug te reizen naar hun geboortedorp om daar met de familie Songkran te vieren.

Bron: Bangkok Post

No votes yet.
Please wait...

11 reacties op “Een reisje naar Tokio tijdens de Songkran nieuwjaarsvakantie favoriet bij Thai”

 1. jfm otten zegt op

  Neem aan dat Tokio alleen voor de rijkere Thai ” bereikbaar ” is .
  Het is nou niet bepaald een goedkope bestemming .

  • Ger-Korat zegt op

   In 2018 waren er meer dan 1 miljoen Thais op bezoek in Japan. Blijkbaar zijn er genoeg kapitaalkrachtige Thais.

 2. Rob zegt op

  Ik vraag me af hoe ze nu weer aan deze wijsheid komen, Tokio is zelfs voor Europeanen al duur laat staan voor Thai, ik heb bovendien in Thailand al heel wat Thai ontmoet (zonder falang vriend of vriendin), maar nog niet 1 ervan heeft ooit naar het buitenland gevlogen.
  Ook een paar hooggeplaatste politie functionarissen die nog nooit naar een ander land zijn gevlogen, hooguit een buurland over land bezocht.

  • Ger-Korat zegt op

   Ken zoveel Thais welke de gehele wereld over reizen. En ook mijn ex zit al 25 jaar in deze business in Europa, dus ja miljoenen Thais trekken er op uit. Pakketreizen naar Japan zijn populair en niet eens duur, van 20.000 baht tot 40.000 baht ben je zo 5 dagen weg. Ik lees dat het voor de touroperators bij 25.000 baht pas rendabel is. Zelf ook wel eens met Thais op groepsreis naar Japan geweest als alleenstaande, krijg je de verbaasde blikken bij Japanse Immigration wat die farang bij de Thaise groep doet, en ja geen visum nodig. En weet uit ervaring dat Japan helemaal niet duur is, voor rond de 80 Euro/ 3000 baht in goede hotels met uitgebreide ontbijtbuffet en het eten in restaurants heel betaalbaar, gewoon Europees prijsniveau in Japanse restaurants. Idem in de winkels gewoon Europese prijsniveaus. En er zijn zelfs 7elevens, maar dan wel met Japanse waar. Japan is een van mijn favoriete landen.

   • fred zegt op

    5 euro en meer voor een noedelsoepje …..4 euro voor een biertje of 3,5 euro voor een koffie vind ik niet bepaald heel betaalbaar. Maar goed sommige mensen vinden de prijzen in New York ook meevallen.

  • Sir Charles zegt op

   Ken verscheidene Thai die een wekenlange rondreis door Europa en USA maakten. Onderweg ook nog allerlei merkartikelen kochten en bovendien niet overnachtten op campings of gezamenlijke slaapzalen.

   Neemt niet weg dat veel Thai het bovenstaande niet kunnen veroorloven.

  • fred zegt op

   Met rijke tot welstellende Thais komen wij niet of amper in contact. Ik ken geen enkele Farang die ooit is ontvangen of op bezoek is geweest bij rijke Bangkok Thai.

 3. Hans van Mourik zegt op

  Ik denk dat de Thai meer verdienen,als wij denken.
  Zoon van mijn vriendin,heeft de Universiteit gedaan enkele jaren geleden,zijn Master gedaan voor Egels en Japans.
  Is dit jaar naar Japan gegaan voor vakantie en vorig jaar naar Zwitserland.
  Andere zoon heeft in Bangkok het Conservatorium gedaan,is muziekant tevens ook studio muziekant is dit jaar met vakantie geweest in Spanje.
  Haar nicht Fysiotherapeut naar Californië en Japan
  Zie eventueel mijn Facebook pagina.
  Wou eigenlijk hier nog een stukje schrijven in het Thailand log dat de Thai die gestudeerd heeft meer verdienen als wij denken.

 4. Sjaak S zegt op

  Japan, met name Tokio kan duur zijn, maar ook daar zijn restaurants en hotels die moderate prijzen hebben, niet echt veel duurder dan Bangkok.
  Check maar Agoda…
  Wat eten betreft, ik ben vaak in Nagoya en Osaka geweest en kan me herinneren hoe vaak ik verbaasd erover was dat je ook goedkoop goed kon eten. Je moet maar weten waar.
  Het is best betaalbaar.

 5. fred zegt op

  Thai verdienen heel goede lonen. En dan moet je re nog bij bedenken dat ze een pak voordeligere prijzen hebben voor de meest courante dingen

  https://adecco.co.th/salary-guide

 6. jfm otten zegt op

  sorry voor mijn reactie !
  ik wilde alleen maar zeggen dat Tokio een dure bestemming is .
  Het staat al jaren op mijn verlang lijstje > ( en ik ben heus geen zgn. low budget tourist )
  Ben vele jaren geleden al eens in Seoul geweest , en dat was niet echt goedkoop , maar is niets ! vergeleken met Tokio .
  Ben bang dat deze bestemming nog wel een tijdje op m,n verlanglijstje blijft staan …….


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website