De droogte in Thailand wordt door Bangkok Post als de ergste in 40 jaar genoemd. In enkele provincies loopt de levering van leidingwater gevaar. Dat geldt bijvoorbeeld voor het dorp Thap Kwai (district Phimai, provincie Nakhon Ratchasima) waar nog 1 procent van de capaciteit beschikbaar is.

Prayat Raksachat, die de waterleiding beheert, vraagt zich af hoe het dorp van 500 inwoners water kan vinden voor hun dagelijks gebruik, als er geen water meer meer uit de kraan komt. Een boer in tambon Chiwan, zegt dat de droogte hem gedwongen heeft al zijn rijst op zijn akker van 50 rai te oogsten en het aan zijn buffels te voeren.

De situatie in het Noorden is eveneens zorgelijk. Het waterpeil in het Mae Kuang Udom Thara waterreservoir in Chiang Mai is gezakt naar 12 procent van zijn capaciteit, wat lager is dan het peil tijdens de droogtecrisis van 2015.

Het probleem van de droogte speelt in meer Aziatische landen, waaronder India, Pakistan en Myanmar. Het is wachten op bepaalde fronten vanuit het Noordpoolgebied die voor regen moeten zorgen. Voormalig directeur Smith van het National Disaster Warning Centre denkt dat het tot september kan duren voor er voldoende regen komt.

Het Meteorological Department zegt dat het uitblijven van de regen ook veroorzaakt wordt door een warmere Pacific Ocean. Als gevolg daarvan neemt de regenval in het Oosten, het Centrale gedeelte en Bangkok tot volgende maand met 5 procent af.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

1 reactie op “Droogte in Thailand: Levering leidingwater loopt gevaar”

  1. Tom Lentelink zegt op

    Moderator: Onleesbaar door verkeerd gebruik van leestekens. Dus wordt niet geplaatst.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website