Het onderzoek naar de vermeende zelfdoding van Elise Dallemange op het vakantie-eiland Koh Tao is in volle gang maar heeft nog geen uitsluitsel gegeven over de omstandigheden bij haar dood. Een bron bij het onderzoeksteam van de Crime Suppression Division laat weten dat de Belgische vrouw (30) eerder probeerde zichzelf van het leven te beroven op 4 april bij het spoorwegstation Nopphawong in Bangkok. 

Spoorwegpersoneel en omstanders wisten dat te verhinderden. Daarna werd ze voor behandeling naar het Somdet Chaopraya Institute of Psychiatry gestuurd, maar of ze daar behandeld is, is niet duidelijk. Enige tijd Later reisde ze naar Koh Tao. De politie gaat het onderzoeksrapport van het bureau Nopphawong en de resultaten van het medisch onderzoek opvragen.

De politie heeft ook contact gezocht met de Sali Baba beweging (een soort Indiase sekte) op Koh Phangan waar de vrouw vaak verbleef. De Duitse leider Raaman Andreas was niet aanwezig omdat hij  twee maanden geleden was vertrokken naar Sri Lanka en India.

De politie meent dat Andreas meer informatie heeft over de geestestoestand van Elise. De man vertelde aan de Britse krant The Mirror dat Elise terug wilde naar België en gelukkig was. Haar gedrag was ook normaal.

De politie van Koh Tao ging gisteren naar de Tanote Bay, waar de Belgische op 27 april is gevonden is. Op de beelden van een bewakingscamera is te zien dat Elise rijst en een ticket kocht voor de veerboot naar het vasteland.

De politie heeft inmiddels vijftien personen gehoord, waaronder de eigenaar en staf van Triple B Bungalows, waar ze op 19 april incheckte. Tien personen moeten nog gehoord worden.

Bron: Bangkok Post

11 reacties op “Dood Belgische toeriste op Koh Tao: Elise deed volgens politie eerder poging tot zelfdoding”

 1. Nik zegt op

  Mijn zoon van 25 gaat voor derde maal naar Thailand. Heb hem gevraagd om Koh Tao over te slaan: er zijn immers tig prachtige eilanden. Vinden julliedit een voorbarige reactie?

  • Tony zegt op

   Ja, de kans dat hij overlijdt omdat hij op een gehuurde scooter rijdt is groter.

   • Nik zegt op

    Met alle respect : Maar zijn er dan meer mensen op koh Tao verongelukt met de scooter dan dat er mensen onder verdachte omstandigheden zijn omgekomen binnen hetzelfde tijdsbestek? Dacht het niet.

  • Pat zegt op

   Ik vind paniekreacties altijd fout, maar hier volg ik jou als papa toch wel…

   Waarom? Omdat het altijd mogelijk is dat er een zot rondloopt die verantwoordelijk is voor de onopgeloste moorden op dat eiland.

   Het is immers toch echt vreemd dat er op enkele jaren tijd op zo’n klein eilandje zoveel verdachte overlijdens van jonge mensen plaatsvonden!!

   Indien dit het werk zou zijn van één of enkele psychopaten, dan is er wegblijven tot ze gevat worden toch wel een optie. Zeker als advies voor je kinderen!

  • Victor Kwakman zegt op

   Voeg Koh Samui maar meteen bij: nieuws van vandaag…….

   https://www.thaivisa.com/forum/topic/990762-horror-in-paradise-tourist-digs-up-corpse-on-holiday-beach-in-koh-samui/

   • lomlalai zegt op

    heb het artikel gelezen, vreselijk! waarschijnlijk weer een zelfmoord….

  • Dvd Dmnt zegt op

   Voorbarige reactie niet, maar wat met de tig prachtige eilanden?

   Ook daar zit ongetwijfeld een lokale goeroe, zijn vele eilanden gekend om de tolerantie voor het gebruik van allerhande soorten drugs en het houden van seksfeesten. Zijn er verkrachtingen.

   Je kinderen daar weg houden door ze wijs te maken dat er een seriemoordenaar zit, kan ook.

   Verder zijn er in de wereld meer drugsdoden dan dat er door een kokosnoot op hun hoofd zijn omgekomen.

   Het gevaar opzoeken is natuurlijk nooit een goed idee. Maar misschien vind het gevaar jou wel eerder. En met oogkleppen op, heb je gegarandeerd sneller prijs ;~)

 2. Hans van Mourik zegt op

  Ook ik heb mijn zoon in Bangkok er op aangedrongen om niet naar Koh Tao te gaan.
  Ik vertrouw dat zooitje daar niet met zijn vele moorden, misdaad en corruptie aldaar.

 3. chris zegt op

  Dat ze heeft geprobeerd zich van het leven te beroven in Bangkok is natuurlijk een belangrijk gegeven maar geen enkel bewijs dat het haar wel is gelukt op Koh Tao.

  • Dvd Dmnt zegt op

   Zelfmoord bewijzen is niet altijd mogelijk.
   Het is wel bewezen dat Elise niet door derden werd omgebracht.
   Dat geloofde de familie niet, het onderzoek werd daarop heropend.
   Met hetzelfde resultaat, ook – met hulp van, en – onder internationale druk.

   Sommigen nabestaanden vinden het moeilijk om zelfmoord als doodsoorzaak te aanvaarden.
   Maar daarom veinzen dat ze door derden werd omgebracht?

   Aannemen dat er op het eiland een seriemoordenaar rondloopt, terwijl er eerder straffeloosheid naar drugsbeleid en gerelateerde misdaad heerst, lijkt me hypocriet.

 4. lung addie zegt op

  Mogelijk ware dit stof voor Els Van Wijlen en “Petra R de Vries”. De horror speelt zich namelijk af in de achtertuin van Els.
  Als Belg heb ik deze lugubere zaak opgevolgd via verschillende media. Maar ja, welk geloof kan een mens nog hebben in de media ( zie artikel over de veiligheid in Thailand van hoger op dit blog ) ?
  Koh Tao is voor mij niet verder dan voor de mensen welke op Koh Samui wonen, 2 uur varen en ik ben er. Als ik naar Koh Samui ga, en dat gebeurde reeds een 30 maal, moet ik steeds voorbij Koh Tao en maakte er vroeger vaak een tussenstop met een kort verblijf. Koh Tao was in het verleden, en nog steeds, de place to be voor liefhebbers van het duiken. Het eilandje was er voor gekend. Tot zo een 5 jaar geleden stapten er in Koh Toa een 5-10 tal personen van de boot en die gingen steevast om te duiken, voor anders niets want buiten wat mooie natuur is er op Koh Tao niets te zien of te beleven. Zij die naar de eilandengroep gingen die gingen naar Koh Panghan, voor de fulmoonparties of naar Koh Samui, met alles erop en eraan wat een toerist wil.

  Nu is dat totaal anders. Als de Lomprayah High Speed Catamaran, welke vertrekt in Chumphon, volzit, dan stappen 70% van de reizigers, veel jonge mensen, uit de boot op Koh Tao. Gaan die allemaal duiken? NEEN, dat gaan ze niet, de meesten hebben nog nooit een duikbril, laat staan duikflessen van kort bij gezien. Dus moet er een andere reden zijn. Het laat zich raden: het kleine eilandje, zonder veel uitgangsleven, omzeggens geen bars, heeft heel weinig politie. Op sommige dagen nog geen handvol en heeft een ander publiek aangetrokken. Dit in tegenstelling tot Koh Panghan en Koh Samui. Ook al herken je de politie er vaak niet, daar ze vaak in burger zijn, zijn ze op deze eilanden wel goed vertegenwoordigd en dus is het voor een bepaald publiek daar stukken gevaarlijker om tegen de lamp te lopen. Ik denk dat ik dit verhaal niet verder moet afmaken, dat de meeste lezers wel zullen begrijpen waar het om gaat. Een goede raad, ga eens kijken wat er OP de boot stapt welke vanuit Koh Tao vertrekt of ga eens kijken HOE ze van de boot stappen bij aankomst na een verblijf op Koh Tao…… Het eiland is de laatste jaren een “nieuw paradijs” geworden voor …… busje komt zo, busje komt zo ……

  Ik spreek me totaal niet uit over de trieste zaak van de Belgische vrouw welke er om het leven kwam. Mijn medeleven voor de nabestaanden, doch ik heb zware twijfels dat er op Koh Tao een seriemoordenaar aan het werk zou zijn.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website