De gemakswinkels, zoals 7-Eleven en Family Mart, in de provincie Chonburi mogen s’nachts niet meer open zijn voor het publiek. De gouverneur, Pakarathorn Thienchai, heeft dat gisteren bekend gemaakt.

De maatregel heeft als doel om de verspreiding van COVID-19 tegen te gaan. Het gaat om alle gemakswinkels en lokale winkels in en buiten winkelcentra. Banken en telecommunicatiediensten in winkelcentra mogen normaal blijven functioneren.

Stranden s’nachts ook gesloten

Verder hebben ambtenaren laten weten dat de stranden in Pattaya en Chonburi tussen 20.00 uur en 06.00 uur teven niet meer toegankelijk zijn voor het publiek.

In heel Thailand geldt de noodtoestand voor een maand. Gouverneurs hebben de mogelijkheid zelfstandig maatregelen te nemen tegen de verspreiding van het coronavirus.

Bron: o.a. Pattaya Mail

7 reacties op “Coronacrisis Thailand: Gemakswinkels moeten sluiten van 22.00 uur tot 05.00 uur”

 1. Leen zegt op

  Dat is hier in bandung al een week

 2. steven zegt op

  Sluiting van die winkels heeft het tegengestelde effect: mensen die normaal misschien tussen 22 en 24u nog even wat wilden kopen, komen nu waarschijnlijk tussen 21 en 22u. Gevolg dat het dan drukker is en er dan meer mensen zich dicht bij elkaar bevinden.

  De bedoeling was toch minder “groepsvorming”?

  • wim zegt op

   Helemaal gelijk; dit slaat nergens op. Ondertussen zijn de matkten nog open waar iedereen staat te dringen. Vraag me af hoe het bij de tempels en moskeeen is?

 3. Yan zegt op

  Deze maatregel had zonder Covid 19 ook toegepast kunnen worden…Laat die meisjes uit de 7/11 ’s nachts gewoon thuis. Drank en sigaretten kan men voor 22:00 uur ook kopen…

  • Rob V. zegt op

   Meisjes en jongens mogen ’s nachts niet werken. Pas vanaf 18 mag dat wel (al ben je pas volwassen vanaf 20)*.

   Maar hoe moeten jongvolwassen dan aan geld komen? Niet dat werken bij de zewen goed betaald maar het is tenminste iets. Ben het op zich wel eens dat dat beter moet. Denk aan betere vergoedingen, meer bescherming van de werknemer, een vangnet enzovoort. Dan is het echter ook gedaan met het grote aantal werknemers op alle uren van de dag. Zo’n omschakeling is nog niet makkelijk, heeft in Europa veel moeite gekost. In Thailand heeft men (lees de top) een broertje dood aan dat soort ‘communistische’ zaken en zien we meer kapitalisme net als in de VS.

   Op de korte termijn zijn de zaken zoals ze zijn. Ik denk dat het personeel van de zewen maar wat blij hebben dat ze überhaupt werk hebben. In de nacht de winkel openhouden maakt het makkelijker bezoek te spreiden denk ik zo. Dus of deze maatregel helpt?? En ik hoop dat ze het avond/nacht personeel dan niet ontslaan. Met de weinige rechten die je als werknemer heb vrees ik daar wel voor.

   *De Thaise wet stelt:
   “The minimum age in order to employ a child is 15 years old in Thailand. Furthermore, no child under the age of 18 can be engaged to work without informing the labor inspector within 15 days from the date the child starts working. An employer is required to give a child a rest period of one hour every four hours of working. Similarly, an employer should not ask a child employee below 18 years to work overtime on holidays or work at 10:00 PM to 6:00 AM. ”

   Bron: http://www.panwagroup.net/business/index2.html

  • Johnny BG zegt op

   Dan zouden die meisjes geen inkomsten hebben.
   Laat de ouderwetse gedachte toch los. Internet is er 24 uur per dag en in de fysieke winkels kan er ’s nachts bevoorraad worden wat de verkeersdruk verminderd.
   Alles tussen 9-5 proppen was leuk 50 jaar geleden maar hopeloos achterhaalt eveneens de standaard werkweek van 36-40-48 uur.

 4. John Chiang rai zegt op

  Zoals Steven het hierboven reeds geschreven heeft,bereik je met een verkorting van de openingstijden eigenlijk het averechtse wat eigenlijk noodzakelijk zou moeten zijn.
  De social distance, die op vele plaatsen in Thailand is ingevoerd,om het aanstekings gevaar zoveel mogelijk te voorkomen,ga je met het indammen van openingstijden juist verscherpen.
  Veel Europese landen,zoals o.a Duitsland openen zelfs Zondags hun supermarkten,om de concentratie van klanten zoveel mogelijk tegen te gaan.
  Op het vliegveld Chiang Rai, was net zoals alle andere viegvelden in Thailand,iedere 2e stoel met een rood kruis en tekst voorzien,dat men hier niet mocht zitten.
  Toen mijn vrouw naast mij kwam zitten,hielp het niets dat ik de naderende controle vertelde,dat ze zelfs in een huis wonen en iedere nacht in een bed liggen,zodat ze moest gaan staan.
  Openlijk vertoon wat na de Boarding van onze vlucht meteen weer ongedaan werd gemaakt, doordat we hutje mutje aan elkaar moesten plaatsnemen in het bomvolle vliegtuig.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website