De bustarieven in de hoofdstad gaan dit jaar vermoedelijk gemiddeld met 2 baht omhoog, dat is een verhoging van 30 procent. BMTA-president Nuttachat maakte de verhoging gisteren bekend, die noodzakelijk is want het openbaarvervoerbedrijf van Bangkok (BMTA) heeft een schuld van 100 miljard baht.

Het buskaartje voor de MRTA bussen zonder air-conditioning kost nu minimaal 6 baht en 50 satang, dat is minder dan een kaartje in de bussen die door particuliere bedrijven worden geëxploiteerd. Die kaartjes beginnen bij 8 baht en 50 satang. In de bussen met airconditioning (geel-oranje kleur), gaat de prijs waarschijnlijk omhoog van 11-23 baht naar 13-25 baht.

Volgens een woordvoerder van de BMTA moet de verhoging de liquiditeitsprobleem van de BMTA binnen drie tot vijf jaar oplossen. De tariefsverhoging kan volgens hem ingaan wanneer een kleine 500 nieuwe bussen in gebruik worden genomen, zodat de passagiers ook meer kwaliteit voor hun geld krijgen.

Een andere maatregel om de schulden van BMTA te saneren is het laten afvloeien van tweeduizend kaartcontroleurs op de bussen, wanneer met met een OV-kaart kan reizen.

Bron: Bangkok Post

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website